Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:02, 18 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Tosiu - zawsze odkurzam jeszcze żwir na wiosnę z igieł, także to nie mój debiut Płotu jeszcze nie myłem - ale za to dzisiaj ciurkadełko szczoteczką wyczyściłem

Sebuś jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej
Ty musisz mnie poznać ze swoją mamą, jakie ona metody wychowawcze stosuje, że ma tak poukładanego syńcia
Liliowo i kolorowo:) 07:22, 18 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Przecudne te liliowce Ale i tak najbardziej powaliła mnie ta niebieska hortensja

Sebku dziekuje, ze mnie odwiedziłes Te hortensje niebieskie w sumie mam trzy ale kazda inna i niezawodna w kwitnieniu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 01:56, 18 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Tosiu - zawsze odkurzam jeszcze żwir na wiosnę z igieł, także to nie mój debiut Płotu jeszcze nie myłem - ale za to dzisiaj ciurkadełko szczoteczką wyczyściłem

do zębów???
Ogródek na trzy lata 00:03, 18 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Na pewno trudne będzie to rozstanie - ale przynajmniej masz super pamiątkę w postaci tego wątku

O Sebek, co za niespodzianka ; ) Właściwie nie jest trudne. Z założenia watku rzeczywiście jestem zadowolona. Fajna pamiątka.
Ogródek na trzy lata 23:58, 17 lip 2013

Do góry
Na pewno trudne będzie to rozstanie - ale przynajmniej masz super pamiątkę w postaci tego wątku
Moja codzienność - ogród Oli 23:44, 17 lip 2013

Do góry
Aaale stożki!!!! Cudeńka - masz oko do idealnie równego cięcia
Roztoczańskie klimaty 23:36, 17 lip 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Seba pokaż palcem bo jam problemy i nie widzę .....gdzie Ty zobaczyłeś ogród zimowy?????

No tu w tle!
Zeta napisał(a)

A trawnikowi dolega czerwona nitkowatość - ma za mało azotu. Sprzyja jej również wieczorne podlewanie.
Rododendronowy ogród II. 23:18, 17 lip 2013

Do góry
Pooglądałem śliczne zdjęcia, ale uciekam, bo tu coś o wybuchach piszecie
Mata przeciw chwastom 22:59, 17 lip 2013

Do góry
Szczerze to chyba to i to - ale bardziej wygodnictwo
Chwasty w trawniku 22:48, 17 lip 2013

Do góry
To mi wygląda na jakiegoś rozchodnika?? Myślę, że najlepiej byłoby po prostu go wykopać i od nowa założyć trawnik w tym miejscu
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 22:42, 17 lip 2013

Do góry
Na wiosnę bardziej się przyda wertykulacja. Piaskowanie to prostu posypanie trawnika po takim zabiegu piaskiem - ziemia dzięki temu staje się luźniejsza.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 22:40, 17 lip 2013

Do góry
Na broszurze pisze, że dawka to 2-4 kg na 100 metrów kwadratowych.
Ogród u stóp klasztoru 21:52, 17 lip 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Sebek a jakby ich było jeszcze więcej to bajer . kupiłam tylko 50

Też będę je dosadzać piękne są i ten kolor!
Ogród coli 21:43, 17 lip 2013

Do góry
Ale u Ciebie wszystko urosło - jest ślicznie
Rabaty angielskie 21:32, 17 lip 2013

Do góry
asica napisał(a)
Czy da się sprawić by rabata bylinowa przez cały sezon wyglądała ładnie?

Da się Tylko trzeba wpleść w nie gatunki zimozielone i ułożyć tak rośliny, że jak jedna przekwita to inna ją zastępuje. Musi też mieć ta rabata określoną wielkość, bo bardzo ważna jest powtarzalność roślin i posadzenie ich plamami.
BB 21:25, 17 lip 2013

Do góry
Ev - to różowawe to nie dzwonki tylko rozwar W dodatku cudny ma ten odcień
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:48, 17 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lawendę posadziłam jak się dało Tam gdzie miejsce było...i co 30 cm też, ale co 40 cm jest więcej Może co 50 cm też jest. Musiałam zmieścić 23 szt (jedna zdechła była) na 13 metrach bieżących. A róże się rozpanoszyły i nie dało się równych odstępów zachować...i tak się martwię, że róże je wygryzą...jest zdjęcie u mnie.
Gdybym te mądrości odstępowo-lawendowe wcześniej poczytała...

Dadzą radę, nie stresuj się

Kondzio napisał(a)
Marzenko macham buziam i ściskam

Macham Bambusy posadzne?
Sebek napisał(a)

No co ty Po kilka pędów naraz

Pozdrawiam

Zdolna bestyja

Kasiek napisał(a)
Ania ASC hahahahaha az czkawki dostalam i oplulam monitor Ide do garazu po wycieraczki,kcem jeszcze trochu poczytac

Oj Kasiu z czytaniem teraz ciężko.... Musimy poczekać do zimy

Evchen napisał(a)

Po kilka pędów, czy osobno .. tak czy owak podziwiam za pracowitość

Jesli nie przegapisz odpowieniego momentu możesz chwytać za włosy i ciąć.... Jeśli spóżnisz się chwilkę to musisz ciąc po kwiatku aby nie sciąć już nowych pędów....

agniecha973 napisał(a)
Marzena, próbuję zidentyfikować swoją trawkę, którą kupiłam jesienią jako Amazon Mist. Teoretycznie nie powinna przezimować ale żyje. Magnolia mówiła, ze często szkółkarze mylą AM z Frosted Curls. Wiem, ze masz tą FC. Luknij proszę czy Twoja teraz kwitnie, bo moja tak. Może uda się coś stwierdzić.

Nie mogłam jej znaleźć

atena35 napisał(a)
Pozdrawiam, uśmiech zostawiam fajnie, że zwolniłaś

Nom

irena_milek napisał(a)
Koniecznie trzeba zwolnić, bo z niczym się nie wyrabiamy
Buziaki Marzenko

Irenko staram się nie być niewolnicą ogrodu.... Walczę sama ze sobą.... Nie poddaję się presji ciągłych zmian

Topola napisał(a)
....łojojoj, ale u Ciebie... hm...no własnie, co tu napisać, skoro wszystkie komplementy zostały już wyartykułowane . Po prostu w ciszy się pozachwycam.
PS.
Gratuluję własnej prywatnej żaby.

Moja prywatna żaba oswaja się ze mną... Potrafi już spokojnie siedzieć na kamieniu i nie uciekać gdy się pojawię

Joaska napisał(a)
Marzenko nie wiem jakim cudem ale mi Cię wcięło..... ale już jestem i nadrabiam

Joasiu ja też gubię ostatnio wątki...

Kindzia napisał(a)
Nie ma Cię????
Pozdrowionka

Jestem na chwilkę

grazyna napisał(a)
A z czym naleśnik ?

Z serem i czekoladą w pracy

Kalamandyna napisał(a)
Marzenko, bardzo dziękuję za zdjęcia magnolii z Twojego ogrodu, jestem zauroczona, są przecudowne. To są jakieś specjalne odmiany??

Już Ci wszystko napisalam

hanka_andrus napisał(a)
O no, no, no, no! bananowy jest, po prostu żywot mój! Pozdrawiam Marzenko!

Haniu mój ogrodowy
Borówcowy raj 17:04, 17 lip 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Rabatki nie muszą być super, ale jak jest kant ... o, to lubię mieć równiutko. Robię je już z 7 lat i mi się sprzęt już zużywa. Muszę pomyśleć o nowym .
Sebek, kocimiętka jest w mojej głowie i też mam ją pod płotem z przodu w półcieniu właśnie. Jest już stara i nie kwitnie tak ładnie, ale jak była młodsza to fajnie wyglądała. Myślisz, że mogę podzielić? Odmłodzi się? Kurka, nie zastanawiałam się nad tym czy z takiej starej jeszcze da radę. Bardzo lubię tę roślinkę. A wygina Ci się do słońca?

Na nowy sprzęt polecam Yeomanna - pracuje mi się nim o wiele wygodniej niż fiskarsem Bentley to już w ogóle sam kanty robi

Kocimiętka po prostu kocha dzielenie, bo wtedy rośnie o wiele szybciej Możesz ją nawet już podzielić i przyciąć, zakwitnie jeszcze w tym roku - tylko mniej obficie. Moje są niziutkie, także nie wyciągają się.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:55, 17 lip 2013

Do góry
Basia - już ją ciąłem, ale tylko w celu ograniczenia wielkości....Muszę jej wymyślić jakiś kształt

Ogród Sylwii od początku cz.II 14:21, 17 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Sylwia - znalazłem miejsca dla Twoich wrzośców gdy plewiłem sobie dzisiaj A jakbyś je dała w nogi cisom przy podjeździe? Między bukszpany?

odpada Seba .... nie lubię ich i jeszcze na froncie domu .... nigdy kolejne dzisiaj zbrązowiały .... spróbuję jeszcze z innym miejscem mocno nasłonecznionym i dodam więcej ziemi niż torfu .....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies