Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » BB

BB

an_tre 23:14, 16 lip 2013

Evchen napisał(a)

i kacze dzióbki...
Ev jesteś wierna bieli te cudeńka są pełne uroku
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Evchen 23:26, 16 lip 2013

Aniu, staram się ale tyle pokus dookoła
O cudeńkach muszę doczytać, bo nie wiem jak wysokie rosną, a chcę je dać na mini rabatę angielską z naparstnicami białymi i różowymi i jeżówkami..
Kacze dzióbki to tojeść, ale te mini szarotki... będę identyfikować
AlicyaLK 09:29, 17 lip 2013

ohh tak... tyle pokus! dlatego tak chętnie do Ciebie zaglądam, żeby zdobyć motywację, że da się na biało

ja największy problem miałam i mam z hostami, bo te, które mi się podobają kwitną na fioletowo... ale z tym to już się poddałam... stwierdziłam, że ładny liść jest ważniejszy, bo dłużej go widać... może będę żałować... a może nie

Pozdrawiam słonecznie
Kindzia 11:37, 17 lip 2013

Mieczyki Ci jeszcze zakwitną Ewuś, w październiku U mnie tak w zeszłym roku część kwitła
Tą orszelinowatą też byłam zainteresowana bardzo, na wilgotne stanowisko, tyle, że Alinka pisała, że ekspansywna bardzo i przestraszyłam się...Ale jest ładna bardzo! Za to mam odętkę, nie tak ładna, a też ekspansywna....
Milka 11:59, 17 lip 2013

Och, w końcu fotki i prawie wszystko w bieli ciut lilia zamieszała, ale za to jaka!!!
tnij graby, nie bój się, zaraz za 3 tygodnie z 40 cm podrosną, albo i więcej
widziałam w Anglii, jak ciachają, im więcej, tym gęściejsze i cały czas listki cudne
buziam
anax 12:11, 17 lip 2013

Evchen napisał(a)

Aniu, u Ciebie i bez starania konweniuje wszystko jak należy Łącznie z wróblami i pszczółkami
Moim kępek na razie nie zmniejszę, bo zbyt małe, ale mam nadzieję, że będę mogła zmniejszać i puścić dobro w obieg Miałam pstryknąć fotkę, ale komary mnie wygryzły...
W zamian ... dzwonki?...

To ja bezwstydnie proszę o pełną nazwę Pana Dzwączysława.....

Po za tym musze rzec , że ta biel mnie rozaniela i koniecznie musze wprowadzić ją w większych ilościach u siebie.
atena35 13:11, 17 lip 2013

Macham i fotek nowych szukam
Mala_Mi 17:22, 17 lip 2013

Evchen napisał(a)
Aniu, staram się ale tyle pokus dookoła
O cudeńkach muszę doczytać, bo nie wiem jak wysokie rosną, a chcę je dać na mini rabatę angielską z naparstnicami białymi i różowymi i jeżówkami..
Kacze dzióbki to tojeść, ale te mini szarotki... będę identyfikować

Szarotki alpejskie rosną niskie..
Kacze dzioby tak do 70cm?? Rozrastają sie ale nie mniej agresywne niż odętka.. odętka się wysiewa a tkacze dzioby nie... no i można w ziemi dać ogranicznik z plastykowego obrzeżą, zasypać ziemia i nie widać... I raz na jakiś czas rozdzielić, dosypać żyznej ziemi.. i dalej rosną
U mnie i odętka i kacze dzioby w obwódkach z plastyku są
Sebek 21:25, 17 lip 2013

Ev - to różowawe to nie dzwonki tylko rozwar W dodatku cudny ma ten odcień
Evchen 22:59, 17 lip 2013

AlicyaLK napisał(a)
ohh tak... tyle pokus! dlatego tak chętnie do Ciebie zaglądam, żeby zdobyć motywację, że da się na biało

ja największy problem miałam i mam z hostami, bo te, które mi się podobają kwitną na fioletowo... ale z tym to już się poddałam... stwierdziłam, że ładny liść jest ważniejszy, bo dłużej go widać... może będę żałować... a może nie

Pozdrawiam słonecznie

Niby się da na biało, ale sam biały jest jednak nieco monotematyczny... dlatego pojawil się u mnie delikatny róż, staram się dobierać rośliny o porcelanowym odcieniu różu, bardzo delikatnym... ale nie zawsze mi się to udaje, jak np. lilia bordowa...
Hosty kwitną też na biało ale mają większe liście, zobacz Funkia Siebolda