Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką II 09:00, 02 wrz 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
No i kolejne spotkania, super Miło Was widzieć, a i relacje z ogrodów fajnie się ogląda. Twój jak z pod igły Pozdrawiam

To był bardzo miły czas
Mój...jeszcze na początku tygodnia pisałam, że nie widać jesieni w nim praktycznie. Dzisiaj, przy tej pogodzie już tak...
Phantom na pniu bardzo jesienny już

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 08:59, 02 wrz 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)

Ognista jest świetna. A to miejsce też fajne choć roślinki małe.

A miskamt przy zakolu też fajny- 5 bym poradziła żeby tworzyły półkole

I są Uleńko - nie 5 a 4 szt (czyli 2 nowe). To rośnie strasznie duże...

Zresztą to miejsce zmieniło się niesamowicie od zeszłego roku
to 2016

a to 2017 o tej samej porze

Ogród z łezką II 08:58, 02 wrz 2017

Do góry
Gocha napisał(a)
Kasieńko a do mnie więcej zdjęć nie wstawisz- chyba u mnie robiłaś ? Bardzo proszę. Ogród widziany innym okiem zawsze warto zobaczyć.

Wstawię Małgosiu, teraz wreszcie bardziej czasowa jestem, nic mi sumienia nie atakuje - zimno, siąpi. Czas na inne zajęcia.

Pytałaś mnie przez telefon o tę żółtą jeżówkę Świeżutka, teraz cyknięta

to zdjęcie sprzed tygodnia, już było widać, że to żółta. Potem ta trochę czerwona. Dzisiejsze zdjęcie, zobaczymy co to wyrośnie z niej

Kwiaty we włosach 08:55, 02 wrz 2017

Do góry

Dziewczyny jeszcze mam takiego zwierzaka w domu

Przy okazji do podglądnięcia tulipanków zobaczyłam jakiego masz ślicznego pieska piękny słodziak
A tulipanki Upstar z B już wiem jak będą wyglądały i ładny kolorek będzie
Ania z Zielonego Wzgórza 08:25, 02 wrz 2017

Do góry
Witaj Jolu, fajnie było pochodzić po lesie, a jak jeszcze jest co zbierać, to tym chętniej
Takie stogi siana spotkaliśmy po drodze, dziś to już rzadkość.
Ogród Małej Mi 2017 08:21, 02 wrz 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Acha, w pułapkę złapał mi się pierwszy ciem bukszpanowy.. wczoraj powiesiłam dziś już jednego samca mam. Foty brak z braku czasu.

Milin amerykański.. jak nazwa wskazuje bardzo inwazyjny.. mam go wszędzie, rabaty, trawnik, dach, pergola.. kostka brukowa..... te odrosty potraktowałam randapem.. bo już nie mam pomysłu czym to wytępić.. i co ... podeschło i dalej rośnie..

No tak, coś o tym wiem.

Ostatnio miałam taką scenę : w jabłku leżącym na trawniku siedziało z 15 os. Byłam w takim szoku że chwyciłam za spray na osy i szerszenie i zlikwidowałam w jednej chwili to oblężenie. I co ciekawe w tym miejscu została wypalone trawa i nie rośnie chyba 3 tydzień. a ja się zastanawiam od tygodnia czy by tym sprayem nie potraktować moich największych wrogów czyli ostów lepsze od randapupraktyczne w użyciu miejscowym osłonę z butelki zrobię żeby nie zniszczyć obok dobrej rośliny
Kwiaty we włosach 08:19, 02 wrz 2017

Do góry
I cała rabata

Kwiaty we włosach 08:17, 02 wrz 2017

Do góry
Jeszcze nowa rabata w robocie pod żarnowcem - są tam żurawki, hosty i wrzosy, przy wrzosach będzie jeszcze rozsypana kwaśna ziemia i kora. Jak wrzosy nie zdadzą to egzaminu to pomyślę o czymś innym.Wrzosy głęboko się sadzi?

Ogród z wilkiem zamkn. 08:14, 02 wrz 2017

Do góry
i jeszcze trochę przedogródka i vanilkowej

tu rośnie bardzo marna obiela ,zastanawiam się ,czy lepiej by było dać tam ze 3 vanilki
Kwiaty we włosach 08:09, 02 wrz 2017

Do góry
Macie takie dorodne rozchodniki, sam kwiat
u mnie 3 w pełnym kwitnieniu

pozostałe się ociągają, do listopada chyba się rozwiną

Ogród z wilkiem zamkn. 08:06, 02 wrz 2017

Do góry
babka napisał(a)
Palenisku kibicuję. testuj do skutku, byleby nie zostało tam gdzie jest teraz
Wiesz co? dołujesz mnie tymi zakupowu=ymi chciejstwami, ja mam mega ograniczony budżet
aaaa, ciesz się że dopiero od popołudnia Ci leje. U mnie od nocy non stop i przestać nie ma przynajmniej do wtorku

z tymi chciejstwami to też coś za coś ( na obiad naleśniki lub frytki na okrągło
przepraszam za dołowanie (tulki ) a ja podziwiam jak sama tyle sadzonek stworzyłaś
..najbardziej mi się twoja opcja ogniska podoba ,tylko ,że gdzie ten basen cholerny dać .....
o tym miejscu na basen myślę ,blisko tarasu ,blisko prąd i woda ,tylko ok 1 m musiałabym zabrać i przerobić skalniak

i odgapiłam troszkę od ciebie ,tylko u mnie tak fajnie nie wyszło porozrzucane roślinki w przedogródku
chciałam stipę jeszcze dodać ,ale nie ma już jak myślisz ,jest lepiej ....
dodałam rozchodniki ,jeżówkę (po 5 były ,szkoda było nie wziąść i beatlesy zabrane z vanilkowej

z dalsza

Kwiaty we włosach 08:02, 02 wrz 2017

Do góry
jeszcze niespodzianka to chyba firletka

dzwonki mają drugie kwitnienie

z clematisów kwitną mi tylko 2
Arabella obficie i nieprzerwanie

i późniejszy biedronkowy

Kwiaty we włosach 07:55, 02 wrz 2017

Do góry
Apropos kwitnienia krzewuszki gonią za innymi

jedna różowa

następna

i następne

Ogród z wilkiem zamkn. 07:45, 02 wrz 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Magda, pewnie, co nagle to po diable .
Skoro masz taka możliwość to rzeczywiście poprzymierzaj to palenisko w różnych miejscach, popatrz na spokojnie, pomyśl .
No i pokaż fotki przedogródka jak już przestanie padać .

właśnie na razie będę przestawiać i po 2-3 dni będę przymierzać
najbardziej by mi pasowało tam ,gdzie Ola z kamiennego sugerowała ,tylko basenu nie mam gdzie dać wtedy
tu trochę całego ogródka widać ,
zaczęte pergole ,jeszcze nie skończone ,więc średnio wyglądają hi hi (znowu czarne mam skojarzenia przy trumienkach )

tu ,gdzie były skrzynie ,myślę ,że najmniej by mi przeszkadzało to ognisko
(darni bym nie musiała zdzierać ,bo trawka jeszcze nie urosła )

a tu trochę przedogródka ( limit 4 zdjęcia )

pozdrawiam sobotnio przy kawce porannej ;D
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:42, 02 wrz 2017

Do góry
Fuksja napisał(a)

Oj prawda................

Mój power się pomału wyczerpuje
zmęczona jestem
wczoraj był podobny dzień

rano dzieliłam sadzonki z mojej dostawy
i koło 12.30 pojechałam do mamy żeby to powsadzać

potem podjechałam do sklepu ogrodniczego, gdzie mają sprzedaż internetową, mam tam już zaznajomione panie zamówić koleżance hortensje, Pani przyjmowała zamówienie przez telefon ja podejrzałam sobie na monitorze o jakich hortensjach mówi i zachorowałam na jedną

dopytałam jeszcze czy nie mają przypadkiem cisów w dobrej cenie
potrzebuję na żywopłociki koło warzywnika i akurat mają 40 sztuk, poszłam zobaczyc jak wyglądają, utargowałam cenę i jadę po nie w poniedziałek

teraz kombinuję kto mi zedrze trawnik

potem pojechałam po zakupy - dziś impreza urodzinowa, po moich chłopaków do koleżanki, zapakowałam moich plus kolegę, pojechałam dosadzić brakujące 2 sztuki do koleżanki, do domu, chłopaków zostawiłam mężowi, przepakowałam samochód do sąsiadki z rozchodnikami i miskantem, znowu do sklepu po składniki na pizzę bo dziś będę robić ilości hurtowe dla gości-dzieciaków

wreszcie o 18. 30 mogłam wrócić do warzywnika

wyjęłam z 15 sadzonek host, zapakowałam na dwa kursy do sąsiada - na szczęście już taczkami, wyplewiłam, wyrównałam - cholera przez to wyworzenie roślin poziom ziemi w warzywniku spadł mi chyba o kilka centymetrów hahahahaha

poprawiłam kropelkowe i zrobiła się dwudziesta czyli ciemności egipskie

w domu kolacja dla dzieciaków, czytanie bajki

i do garów - bo cholera jasna tydzień temu popsuła się zmywarka, ja przez to moje ciągłe jeżdżenie zapominam umówić jakiegoś majstra i z doskoku myję ręcznie
wczoraj czekała mnie taka góra garów 1,5 dnia która już wychodziła ze zlewu - a zlew mam ogromny

zapakowałam wielkie pudło z prezentem dla młodego i znowu padłam

rany i tak wyglądają ostatnio moje dni
Liliowo i kolorowo:) 01:30, 02 wrz 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Ula chcemy z Ania do Kapiasa we wrześniu pojechac może jesteś chętna? Nie bede może chodzić po całym albo będe odpoczywac na ławeczkach. Wnusie zawsze mnie pochłaniają na maksa bo uwielbiam z nimi spedzac czas, ale spoko oszczedzałam się bardzo Ula to rozchodnik, który kiedyś u mnie posadziłas pamiętasz? olbrzymie urosły ale rozplenica ich zagłuszyła i nie widac ich, musze je przesadzic:

Jestem chętna. Daj znać.

Pamietasz chodziło o zadarnienie miejsca pod drzewem. Teraz wiesz co lepiej tam rośnie

Wrzosowisko pod domem zawsze mi się podobało. Wrzosy mają chyba optymalne warunki że takie piękne .
Z ogródka na wsi 00:42, 02 wrz 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Na niedoskonałości nie patrzymy

Radzio genialnie to wygląda, brawo .
Różany TOP sezonu 2017 23:44, 01 wrz 2017

Do góry
15. Dieter Muller (piękny kolor kwiatów wraz z kontrastującymi pąkami, minusik za niezbyt trwały kwiat i łapanie plamistości)

16. Snovit / White Morsdag (niebanalny kulisty kształt kwiatków-dzwoneczków, długo i obficie kwitnie, minusik za łapanie plamistości)

Różany TOP sezonu 2017 23:40, 01 wrz 2017

Do góry
13. Mme F.Graindorge (piękny drobny kulisty kwiat, długo kwitnie, obfite kwitnienie, minusik za łapanie plamistości)

14. The Prince (piękny kwiat i kolor, obfite kwitnienie, minusik za łapanie plamistości)

Różany TOP sezonu 2017 23:39, 01 wrz 2017

Do góry
10. Chandos Beauty (piękny kwiat, długo kwitnie, bardzo mocno pachnie, minusik za łapanie plamistości)

11. Falstaff (długo kwitnie, piękny kwiat, ładnie pachnie, minusik za łapanie plamistości)

12. Tranquillity (piękny kwiat, ładnie pachnie, obfite kwitnienie, minusik za łapanie plamistości)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies