O masz, ale Ci rośnie ten grab (masz jakieś foty w zbliżeniu?)! U mnie w tym roku szpeciele przyatakowały i mam egzemplarze duże i śliczne i takie, które nic nie urosły Promanal na wiosnę bezwzględnie zastosuję. W tym olałam, bo "co im się może stać" :/
Ty go sadziłaś w zeszłym roku?
W ogóle w porównaniu ze zdjęciami z zeszłego roku...WYPAS!
A'propos hortek, ja po ponad roku odkryłam, że jedna z moich czterech Vanilek w szpalerku vanilką wcale nie jest Mus wymienić. Ale już zakupiona.
Robi się bop bardzo go prześwietlam i w końcu moge dosadzić kwiecia...
Co do cebul to oczywiście już przygotowana jestem, połowę wsadziłam.
Dużo inspiracji z Holandii.
Na słonecznej gdzie mam sporo żółtych i pomarańczowych tulipanów dokupiłam narcyze i hiacynty
Na froncie - płomienna - oczywiście w kolorach czerwieni
Koła kąpieliska do różowych serduszek, magnoli i migdałka będą różowe tulipany
Iwonka, to eksperyment i widzę że wszystkie hortki ukorzeniają się bez problemu w gruncie,
jakie hortensje kupiłaś ? Piotr, rozchodnik jest piękny taki jak na fotce nie upiększyłam go ,łodyga w kolorze kwiatów a liście ciemnozielone, niektóre nazwy sprawiają że chce mi się śmiać ,tak był podpisany ,
pisanie idzie mi coraz lepiej...ale to cisza przed kolejną(czwartą) burzą
Perovskia, kwiaty zgięte przez moją niezdarność, ale i tak się świetnie trzyma,kibicujemy tej młodej roślince,musi się pozbierać.
Niewielkie zmiany ostatnio udało mi się zrealizować w ogrodzie.
Ostatnie kółko bukszpanowe spod Umbry zniknęło - bukszpany poszły na kostkę pod inną umbrą - tutaj wsadzę miskanty ML jak przy wszystkich pozostałych przęsłach ogrodzenia a z przodu niższe trawki.
Gdybym wiedziała jak ciężkie to będzie przedsięwzięcie, to nawet bym się za to nie zabierała, ale jak już zaczęłam w ubiegłym roku, to trzeba było skończyć.
I maleńki fragment trawnika, przeistoczy się w rabatkę - zawsze był problem, żeby ten skrawek podlać, bo wodę mamy zażelazioną i przebarwiała kostkę.
Justysiu oba projekty ładne, ale mnie zachwycają ostatnio małe domki. Dlatego Karmel mi sie bardziej podoba. Ja mam chęć na mały dworek Miłków idealnie mi się wpasowuje w moją wizję.
Czyli chcesz projekt indywidualny? czy tylko adaptować gotowy projekt?
U nas nie ma szans na odrolnienie jednej działki, muszę czekać na przekształcenie całej dzielnicy, wiem że to absurd ale nie mamy wyjścia
Pozdrawiam serdecznie i powodzenia życzę!
Cegielnię znam, piękne produkują cegły ale ceny dość wysokie.
Aparat to kolejny egzemplarz Pentaxa x70, nie chcę póki co innego. Trochę mniej pstrykam to i lepszy nie potrzebny...
Ściana to było moje marzenie, wreszcie się spełniło.
Pokażesz jak odbierzesz rzeźbę?
Może jakiś wątek ? Załóż proszę
Dziewczynki trzymajcie kciuki, Mama zaraz ma operację.
Pozdrawiam i do potem!
A na poprawę nastroju:
ostatnio tak oświetlony był sad a potem wyszła tęcza....
Przyznam sie, ze pierwszy raz widziałam taki łuk, nie objęłam go aparatem
Grunt wykorytowany z warstwy żyznej gleby, a później cegły ułożone na warstwie podsypki cementowo piaskowej tzw. suchu beton. Potem zasypane tą samą mieszanką/
To zdjęcie to kwintesencja tego, co chciałam napisać
Jakoś tak trafiło, że Twój wątek był pierwszym ogrodowym, na który trafiłam po dłuższej przerwie już z tydzień temu i nie mogłam się napatrzyć. Cudowności u Ciebie.
Z tego cuda możesz poidełko dla ptaków zrobić albo małe ciurkadełko....
Doga super Wam wyszła.
W warzywniaku podobnie - miałam jeszcze tyle pomidorów i wszystkie w kilka dni szlag trafił - wywalone już... u mnie pietruszka się namnożyla tak, ze do pracy już wynosze....
Z codziennych działań ogrodowych to szukanie ślimaków i robienie im KILL BILLmasakra ile ich jest....nawet plastik oblegają i próbuja wcinać....