Ewo drzewo to Morwa, pod nim rosną żółwiki ukośne w różowym kolorze, wiosną kwitną jeszcze kosaćce, chaber, bodziszki bliżej przy trzmielinowej kulce jako obwódka jest szałwia i ostróżki - szukam zdjęć
zanim zaczął padać deszcz to wykopki robiłam takie czyli miejsce na prawdopodobny chodnik ...czy jesienią czy wiosną to i tak trzeba ratować rośliny rozchodniki ciemne przeniosłam i jeszcze jasne mi zostały a wiosna trawę ..chodnik całkiem się wygryzł...
Pory wstawiłam do warzywnych porad - coś tam przycięłam mam raptem kilka
dziś mam bardzo minorowy nastrój i nerwa na sezon bo prognoza do niczego i jak mam czas to jest obrzydliwie a pracy mam jeszcze wiele - zabezpieczę rośliny
posadzę cebulowe i dość ? wcale tak nie chcę
tak działam na rabatach ale choć ciut tej ciepłej jesieni pls
Ula dziękuję za radę. Ty wiesz że o niej myślałam bo mam wzdłuż ścieżki posadzone dwie. Chciałam nie robić zamieszania i zaczęłam rozglądać się co mam posadzone.
Ale rozglądanie po kilku arach
Dziś już widzę kolor tego dachu i ta propozycja odpada.
Ja mam thuje także i masakra tylko przy nich trawa daje radę wszystko co przed nimi rośnie owijają cienkimi korzonkami wiem bo rośliny przenosiłam z takiego miejsca Violcia moja rada chyba chodniczek z cegieł czy coś i dopiero warzywniak zrobisz jak chcesz po prostu posiejesz to co nie potrzebuje tyle wody i już
zobacz celuję wciąż co by tu wsadzić ...widzisz trawki i paprotka tez słabo rośnie...
Dzięki
U mnie akurat dużo wolnej przestrzeni do zagospodarowania i w tym miejscu szpaler kwiatów sie sprawdza, jeszcze wiosną tego roku miałam tam drogę.
Rabata taka długa na 30m czy więcej nie było by dobrze gdyby powstała z pojedynczych różnych roślin, bo i szeroko tam jest na ok 4m.
Rozchodnik bardzo lubię, mam jeszcze do podziału dwie kępy i chcę dać wzdłuż drogi cały rząd i muszę dać gęsto , tak jak zaczęłam tak muszę dokończyć-żeby było spójnie.
Mam jednego amanta na przetwory malinowe i chyba zimy nie doczekają
Zapraszam , wpadaj, będzie mi bardzo miło
Zajrzałam wstępnie do Ciebie i jeszcze tam powrócę