Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kompostownik"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:21, 02 kwi 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
U mnie wichura zdmuchnęła kompostownik i odsłoniła zawartość- fuj...
Pozdrawiam

A z czego masz kompostownik? Mojego chyba tornado by nie uniosło
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:13, 02 kwi 2015

Do góry
U mnie wichura zdmuchnęła kompostownik i odsłoniła zawartość- fuj...
Pozdrawiam
Kompost, kompostowanie i kompostowniki 09:49, 02 kwi 2015

Do góry
Hmm. Siedzę sobie rano i przerzucam ten wątek. Rzuciłam okiem na nowo postawiony za ogrodzeniem kompostownik, a kompostownika nie ma... Przyszły dziki, rozwaliły co się dało i wyżarły wszystkie obierki, które znalazły Będę musiała jakoś wzmocnić boki, choć dziki dużą siłę mają...
Ogród niby nowoczesny ale... 22:17, 30 mar 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Kompostownik z tylu za domem

u góry po prawej stronie za garażem

Daleko!
Ja nie mam takiego miejsca cholercia...
Ogród niby nowoczesny ale... 22:04, 30 mar 2015

Do góry
Kompostownik z tylu za domem

u góry po prawej stronie za garażem

Początki w Kruklandii 19:50, 27 mar 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Oczko zaakceptowane, ale nie wiem kiedy realizacja.
Najpierw skrzynki, kompostownik, żwirki i inne takie

rozumiem sezon w pełni zawalony ja u mnie
Początki w Kruklandii 19:49, 27 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Na czym stanęły plany z oczkiem ? chyba coś mi uciekło

Oczko zaakceptowane, ale nie wiem kiedy realizacja.
Najpierw skrzynki, kompostownik, żwirki i inne takie

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:58, 27 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Prawda, że przyjemny ten deszczyk dzisiaj? Nawet nikt nie narzekał

Część wrzosów chorowała, nie było sensu ich trzymać, część podarowałam dobrym duszą a berberysy i pęcherznice przysłonią kompostownik

I nadal kapie, wszystko takie odświeżone i ruszyło jeszcze szybciej.
Fajny pomysł, czekam na będzie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:58, 27 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Część wrzosów chorowała, nie było sensu ich trzymać, część podarowałam dobrym duszą a berberysy i pęcherznice przysłonią kompostownik

I nadal kapie, wszystko takie odświeżone i ruszyło jeszcze szybciej.
Fajny pomysł, czekam na będzie
Moja codzienność - ogród Oli 21:25, 26 mar 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

no własnie co z tą darnia jak się nie ma kompostownika? bo mi się juz samoistna pryzma z tego robi...

trzeba zrobić kompostownik
u siebie nadkładam nierówności i w ten sposób nic się nie marnuje
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:40, 26 mar 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Aleś oskubała rabaty zatem czekamy na to, co ma byc nowe hiacynty sliczne łepki pokazują, u mnie tez popadało, cieszyam się, jak z kilograma złota

Ogród bez retuszu 16:30, 26 mar 2015

Do góry
Poskręcałam kompostownik i przycięłam dereń. Patyczki wsadziłam za płotem na łące może się ukorzenią i będę miała żywopłocik z derenia . Albo sarny i zające będą miały ucztę

Ogród na Batuty 14:35, 26 mar 2015

Do góry
ewalm
no nic powiększyć tych rysunków nie mogę. Imbecyl komputerowy ze mnie chyba

Co do domku to pamiętam, że radziłaś żeby go nie zostawiać na środku, bo za bardzo rzuca się w oczy. Punktem odniesiania dla mnie jest placyk basenowy, który musi zostać po prawej (już pisałam, że kwestia słońca i widoku z ulicy). Więc tak sobie wydedukowałam, że skoro basen po prawej, to huśtawka po lewej, bo wszystko po jednej stronie będzie źle. Basen też miał być bliżej tarasu no i miał powstać większy obszar (kwadrat lub prostopkąt) z trawą. Więc dlatego domek po prawej.
Aha i jeszcze jedno... w tym rogu właśnie stoi u sąsiadów kompostownik, więc lepiej domek tam niż huśtawka

Co do roślin to na pewno jest za mało wiem, ale chciałam teraz stworzyć ogólny plan i pokazać co mi się podoba i w jakim kierunku ten "ogród" miałby zmierzać. Podobno bez tego ani rusz

Skoro piszesz o planowaniu rabat pojedynczo to wezmę się za rabatę na końcu działki. Jak bym nie kombinowała domek może tu być tylko na środku, albo po prwej (biorąc pod uwagę sąsiadów itd.) A wiesz, że na początku nie wyobrażałam sobie domku inaczej niż na środku (symetria), a teraz bardzo mi się podoba jak stoi po prawej. Serio

Z A2 do Grodziska Maz. a potem KADY, OPYPY i już Książenice. W sumie ok 10 km. Bliziutko

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 14:06, 26 mar 2015

Do góry
Cześć Agnieszko, witam się oficjalnie u Ciebie

W pięknym miejscu mieszkacie, ogród się zapowiada ciekawie i już macie dużo pracy za sobą...ach te skarpy ja je bardzo lubię, ale u siebie rozciągnęłam je, żeby nie były za strome i puściłam też wokół trochę zielonych alejek

Widzę ściągawkę jak dbać o zdrowie bukszpanów

U mnie też glina, załóż jak najszybciej kompostownik i spróbuj, go gdzieś pozyskać...działki, najbliższe gospodarstwa rolne, ja jeszcze pod rabaty wcześniej sieję gorczycę, ona rozluźnia i użyźnia glebę.

Trzymam kciuki za altanę i grila....inspiracja wow....podziw dla eM, zdolniacha z niego

Pytasz o klona Atropurpureum, lubi lekką, puszystą ziemię i lekko kwaśną, więc wymieszaj glinę z piaskiem i kwaśnym torfem w stosunku 1:1:1, kocha słońce, jak wszystkie klony i lubi wilgotność w powietrzu, jak masz w planie sadzawkę, to w takim miejscu bardzo dobrze będzie rósł, ale jak nie, to się nie przejmuj, powinien sobie dać radę, może wtedy lepiej mu będzie w delikatnym półcieniu... w pierwszych latach po posadzeniu, obserwuj go jak rośnie, bo słońce lubi przypalać młode liście, wtedy musisz mu parasol słoneczny rozłożyć

edit: a gdzie twój klonik, poproszę foto
Serdecznie pozdrawiam i zaglądaj do mnie jak masz pytania
Do raju daleko - u Ewy 09:34, 26 mar 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Kompostownik piękny!
Ewa robiłam dla Ciebie relację z sadzonkowania pelargonii angielskiej, widziałaś?
Pozdrawiam

Małgosiu, nie widziałam i nie wiem, gdzie szukać A bardzo jestem zainteresowana

Znalazłam, więc wklejam sobie, żeby nie zgubić
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4626-ogrod-na-glinie?page=193
Do raju daleko - u Ewy 08:58, 26 mar 2015

Do góry
Kompostownik piękny!
Ewa robiłam dla Ciebie relację z sadzonkowania pelargonii angielskiej, widziałaś?
Pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:55, 25 mar 2015

Do góry
tez mam taki do bani kompostownik, musi nie miec jednej ze scian - moj zbity z palet jest do bani
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:11, 25 mar 2015

Do góry
beta napisał(a)

haha...radośnie musiał wyglądać w tych fioletach?

ale chciałam zauważyć, że kompostownik stylowy

u Madziuli widziałam Twoją wiosnę...cudna...i jak większość zwróciłam uwagę na donice i seslerię...chciałam się pochwalić że u mnie pięknie kwitnie

pozdrawiam

widziałam, tylko w przelocie byłam, więc nie napisłam nic, bo zaczął się u mnie czas 'niedoczasu'. Piękna jest- cała ta rabata jest bardzo ładna.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:03, 25 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
tak Olu.
Kolor ma dziwaczny Bo M. eksperymentuje z jakimiś specyfikami- ale juz i tak jest ok, poczatkowo był fioletowy, utlenił się na szczęście.

haha...radośnie musiał wyglądać w tych fioletach?

ale chciałam zauważyć, że kompostownik stylowy

u Madziuli widziałam Twoją wiosnę...cudna...i jak większość zwróciłam uwagę na donice i seslerię...chciałam się pochwalić że u mnie pięknie kwitnie

pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:14, 25 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
wiosna śliczna u Was! Irysy super i donica - nówka świetna, ach!

Mój kompostownik zpomniany że obiecany- zawalony trawami, ale szybko opadnie.

o jaki oryginalny! no piękny no!

a czy ja dobrze widzę, że on ma tyci szparki tylko i włókniną jest obity od wewnątrz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies