Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

babka 23:54, 09 maj 2015

O ja cie, trzmiel w locie !!! ale masz oko lubię takie zdjęcia ze smaczkiem Komórkowe dobre do dokumentacji ale co dobre foto to do dobre foto ; )
Temat piwniczki wiadomo że nie na dziś i nie na jutro tylko na lata i tak jak mówisz, wszystko musi pasić !
Tulipanki śliczne,subtelny kolor, lubię takie Gdyby nie moje piesy sadziłabym je wszędzie ale .... póki co daję na wstrzymanie
Twoje klimaty są sercu memu bliskie więc myślę o nich czasem i widzę po swojemu ale to Ty masz ten luksus urzadzać ogród według potrzeb i upodobań, ja tylko marzę
babka 00:03, 10 maj 2015

jeszcze odnośnie host.
Masakra, wykopałam 4 kępy i zajęło mi to chyba dwie godziny ! Tak się rozrosły i zakorzeniły, że naprawdę ciężko było. Mają wielkie pędy aż nie dają się dzielić :/ Przygotuję jutro paczkę dla Ciebie ale szczerze powiem, nie spodziewaj się szału. Najlepszym sposobem byłoby zapakować do auta, bo takie wielkie i ciężkie, potem zadołować i dzielić wczesną wiosną bo teraz już liście mają strasznie wybujałe
07_Rene 13:55, 14 maj 2015

Przegapiliśmy moment koszenia. Zielsko tak bujneło, że nie dało się mulczować, a to oznacza, że wczoraj pół dnia grabilismy z mężem nasze pole. Za to mam tyle trawy, że kompostownik syty (a jest naprawdę spory) i żywopłot grabowy wyściółkowany
Dzisiaj pada. Udało mi się jeszcze rozsypać nawóz na trawnik przed domem.
Stwierdzam, że może jesze ze dwa tygodnie i wyjdę na prostą z pracami. Jeszcze rok temu wydawalo mi się, że jak mam zapał i chęci to wszystko będzie proste i do ogarnięcia.

niska kokoryczka dla Oli-babki

i z oddali

Pszczelarnia 13:57, 14 maj 2015

Ten optymizm jest cudownie zaraźliwy - będzie/jest do ogarnięcia, skoro już nawet trawnik jest nawieziony!
07_Rene 14:42, 14 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Ten optymizm jest cudownie zaraźliwy - będzie/jest do ogarnięcia, skoro już nawet trawnik jest nawieziony!

Do kancików to chyba w lipcu dopiero sie dorwie, jak upały bedą, wczesniej mus wypielić wszysko na cacy...

Zdjęcia sprzed chwili, w deszczu, w marnym świetle, ale bardziej mi sie podoba niż w realu Północna strona piwniczki.

07_Rene 14:45, 14 maj 2015

Od południowej strony piwniczki zaczynają kwitnąć bodziszki. Podobno może to być bodziszek kantabryjski
07_Rene 14:52, 14 maj 2015

Bonica w szpalerze już w pąkach, róża na studni nieśmiało też zawiązuje pąki, no i lawenda.... Czekam... Pierwsze pryskanie już było, bo mszyce się dobierały...
07_Rene 15:07, 14 maj 2015

Jak ogarnę "tyły" to też pokazę. Tymczasem jeszcze rabata przed domem... Dziwię się, bo tulipany to już chyba trzeci tydzień kwitną i dalej wygladają świeżo.
07_Rene 15:09, 14 maj 2015

07_Rene 15:13, 14 maj 2015