Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Tu ma być ogród :) 10:00, 05 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
ten miskant jest cudny )

Zdecydowanie przyciągał wzrok, te jego kwiatostany pofalowane, jakby wyszły spod karbownicy przed chwilą robią wrażenie.
Renia zrobiła zbliżenie na kłosy.

Tu ma być ogród :) 09:59, 05 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak, przekazywałam pozdrowienia

Z pustymi rękami nie wróciłam, ale też szaleństw dużych nie było.

Był przepiękny nowy miskant Dread Locks, na którego się czaiłam, niestety, kilka sztuk jakie były na stoisku już od piątku były zamówione - muszę go gdzieś, kiedyś wyhaczyć i nawet nie wiem, czy Ty mi w tym nie pomożesz
Na prive Ci napiszę

a masz fotke tego miskanta ?
Tu ma być ogród :) 09:47, 05 wrz 2016

Do góry
ten miskant jest cudny )
Tu ma być ogród :) 09:45, 05 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Marzenko niezła pora hihihi

Edytko dziewczyny mi mówią ze pamiętałas o buziakach ode mnie dzieki

Świetne spotkanie .... kupilas coś?

Tak, przekazywałam pozdrowienia

Z pustymi rękami nie wróciłam, ale też szaleństw dużych nie było.

Był przepiękny nowy miskant Dread Locks, na którego się czaiłam, niestety, kilka sztuk jakie były na stoisku już od piątku były zamówione - muszę go gdzieś, kiedyś wyhaczyć i nawet nie wiem, czy Ty mi w tym nie pomożesz
Na prive Ci napiszę
Anna i Ogród 08:30, 05 wrz 2016

Do góry
Dominika sam miskant to cena 15 zł - więc ok ale przesyłka 20 zł. Więc jak chcę zamówić 3 szt to za sztukę wyjdzie mi ponad 21zł i dlatego się zastanawiam.

Może gdzieś w szkółce okolicznej trafię, tylko teraz po wystawie to też nie mam pewności że kupię taniej.
Od nowa ... na przekór wszystkim 20:28, 04 wrz 2016

Do góry
biały rozchodnik nie jest biały i coś co zapominam jak się nazywa
w tym roku blisko 2 metry wysokości

tak mnie te VF denerwują że chyba je przesadzę, zlały się kolorem z rozchodnikami i jakieś niskie

zaczyna kwitnąć miskant, nie znam niestety nazwy, po zimie tylko połowa niego rośnie cały środek pusty

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:10, 04 wrz 2016

Do góry
po prawej miskant Radków a po lewej Wodan ( a może odwrotnie) i z tyłu też coś powiewa

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:15, 04 wrz 2016

Do góry
miko napisał(a)
Witam nieśmiało
Polinka za wskazówką Toszki właśnie skończyłam przegląd Twoich zmagań. Piękny masz ogród!! Bardzo podobają mi się proste rabaty oraz kompozycje! Super
Z pewnością jeszcze tu będę zaglądać

Mam pytanie co to za trawka przed red baron oraz za nią?

Miko-witaj u mnie i dziękuję za miłe słowa

Przed Red Baronem jest carex Ice Dance, a za Red Beronem miskant Morning Light.

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 21:37, 03 wrz 2016

Do góry
iwonkap napisał(a)

Przyjemnie u ciebie
co to za trawki ? co ile posadzone ?

dziękuję
to miskant gracillimus ale niestety nie pamiętam co ile sadziłam myślę, że coś koło 40-50 cm
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:29, 03 wrz 2016

Do góry
Haniu nie wiem co to za odmiana ...ma ciemnoróżowe kwiaty i ciemne lodygi a liście zielone, nie pokłada się i wcześnie kwitnie,Zakup ubiegloroczny

Tegoroczne mam jąśniejsze,niższe i pokładają się na boki (może dlatego ,żebyly wybujałe w doniczkach)....i dopiero zaczynają różowieć

Miskant ,też nie mam pojęcia co za jeden...ale najważniejsze przetrwał zimę bez szwanku...niedokarmiany ,tylko potasem i fosforem wczesną wiosną

M Gracki nie przetrwaly zimy....kupilam 2 nowe zobaczymy
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:35, 03 wrz 2016

Do góry
Twój rozchodnik jakieś inne ma kwiatki? Jakaś odmiana? Dziękuję za kwiaTuszki!

A miskant między hortkami wybujał Tobie na maksa! Dobrze karmiłaś!
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:55, 02 wrz 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ta róża trochę przypomina Mary Rose. Zrób zbliżenie na kwiat.
Pięknie zasadzone drzewa, niech rosną ku waszej chwale.
Kiedyś, kiedy rodził się chłopak, to sadzili mu dęba, dla dziewczynek lipę. Synuś ma więc swojego dębczaka, a Ty z połową po Umbrze.
Miskant ma dość szerokie liście, jest raczej z tych dużych, być może nawet Giganteus

Hmmm...o dębie słyszałam, o lipie nie- człowiek się uczy cały życie Myślę teraz, czy koło domu rodzinnego rośnie jaka lipa...jedna rośnie...a ja mam przecież eS....hmmm
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:45, 02 wrz 2016

Do góry
Tojeść rozesłana bardzo zarosła kamienne schodki. Trzeba już usuwać jej nadmiar. W narożniku dobrze się dobrała trzmielina , hosta i miskant. Wszystkie trzy mają biało-zielone ubarwienie. Ciekawa jestem jak będzie tu rosła róża Zephirine. Wsadzałam ją wiosną z gołym korzeniem. Na razie nie powala na kolana, ale warunki ma tu dość trudne- to północno-zachodni narożnik. Trochę słońca ma rano, a potem dopiero po południu.

Róże przy drugiej pergoli bardzo dobrze powtarzają kwitnienie i mają solidne przyrosty. Oprysk na mszyce trzeba zrobić.

Nieźle powtarza kwitnienie "Księżniczka śnieżka".

Na zachodniej niezmiennie królują kosmosy, rozchodniki i proso rózgowate. Powoli przekwitają jeżówki purpurowe. Teraz dojdą astry.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:44, 02 wrz 2016

Do góry
Ta róża trochę przypomina Mary Rose. Zrób zbliżenie na kwiat.
Pięknie zasadzone drzewa, niech rosną ku waszej chwale.
Kiedyś, kiedy rodził się chłopak, to sadzili mu dęba, dla dziewczynek lipę. Synuś ma więc swojego dębczaka, a Ty z połową po Umbrze.
Miskant ma dość szerokie liście, jest raczej z tych dużych, być może nawet Giganteus
Ogród do odnowy 20:42, 02 wrz 2016

Do góry
Chyba przenieść je do innego klimatu

Ponoć najbardziej szkodliwe dla nich zagniwanie od środka przy mokrej pogodzie, ale znowu zapomniałam kiedy nie tolerują tej wilgoci.

Ubiegłą kiepską zimę bez problemu przetrwały 3 odmiany hakonechloe, niezniszczalne trzcinniki, jedyna piórkówka i zapomniany miskant (chyba) nie jest za tym aż tak źle. A jeszcze strzęplica sina, stipa i moja ulubiona kłosówka miękka - choć się nieco rozłazi to jej wybaczam.

Jak zaczęłam wyliczć to zupełnie niezła lista wyszła
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:19, 02 wrz 2016

Do góry
Ładnie wyszło

Druga pozycja to miskant... nie wiem jaki

Pierwsza w tym ujęciu tez nie wiem.
Łatwiej coś powiedzieć będzie jak zakwitną.
Ogród, mydło i powidło. 17:06, 02 wrz 2016

Do góry
rozark napisał(a)
jaki to miskant?

Memory - złoty medalista z wystawy Zieleń to zycie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:24, 02 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
ale u ciebie teraz efektownie

jakie ty masz miskanty ?

miskant gracillimus
Ogród, mydło i powidło. 10:40, 02 wrz 2016

Do góry
jaki to miskant?
Ogród, mydło i powidło. 08:34, 02 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
No fajny ten miskant i widzę ze liście raczej szerokie ?
A jaka kalina ?

Kalina Kilimandjaro ale zdjęć nie mam bo słabo wygląda - po posadzeniu ją kret/nornica podkopała, zanim się połapałam to już mocno ucierpiała i teraz zbiera się .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies