Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z wilkiem zamkn. 08:49, 01 wrz 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Cześć, wpadłam przelotem.

W sprawie ogniska popieram Mrokasię: zrobić placyk w prawym górnym rogu przy rabatach. Ognisko kwalifikuje się jako wypoczynek, więc powinno być w części wypoczynkowej, a nie użytkowej. A przy skrzyniach jest już ciasno.

Domek ogrodnika i kompostownik najwygodniej jest mieć przy warzywniku, ale jeśli masz robić garaż, to można do niego przykleić składzik na narzędzia - zaoszczędza się miejsce.

Ps. Pamiętasz jak w maju sugerowałam, żebyś zaczęła od zrobienia planu działki? Gdybyś posłuchała rady, zaoszczędziłabyś sobie roboty z przerabianiem linii rabaty i przenoszeniem skrzyni>

W prawym górnym ,czyli tam ,gdzie Limki ?

Czy bliżej skalniaka ? ( tu przejeżdżam kosiarką )
Pamietam jak sugerowałaś plan ale ja już taki typ ,że na żywo muszę widzieć ,na kartce narysowane nic mi nie mówi
Mam co robić najpierw robię ,później przerabiam i tak w kółko
Moja bajka 08:42, 01 wrz 2017

Do góry
Anusia napisał(a)

Kasiu ja również bardzo jestem zadowolona z Waszej wizyty w moim skromnym ogródku. Długo jeszcze będę wspominała a prezent, który otrzymałam będzie mi Was przypominał

Donice być może pozostaną decyzję podejmę wiosną może nie będziesz musiała sie przykuwać Projekt, który mam jeszcze w swojej 'głowie' też by się Tobie spodobał. Jestem tego bardziej niż pewna

Kasiu jeszcze raz dziękuję za wspólnie spędzony czas i pozostawiam fotkę

Ania widzisz jak przybywa zwolenników Twoich donic? też nacieszyc się nie mogę prezentem od Ciebie - noszę caly czas. I zeby nie było, że chodzę z jakimś kwiatkiem na głowie to wyjaśnię, że dostalam od Ani sliczne brabsoletki, ktore sama zrobila .
Moja działka na Dębowym Lesie 08:27, 01 wrz 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Ach już nie przesadzaj, stale ktoś zagląda, ale z pewnością nie zawsze się też wszyscy wypisują.

Ja jestem

No to fajnie,że jesteś.Później do ciebie zajrzę i zobaczę co tam działasz .
Hortensja Magical Fire

]

Tegoroczny sierpniowy zakup= Hortensja bukietowa Magical Candle

Hortensja dębolistna

To nie wszystkie moje hortensje
Moja działka na Dębowym Lesie 08:25, 01 wrz 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Hortensje ślicznie Ci kwitną, w tle widziałam ładne białe lampioniki. Szukam jakiegoś natchnienia i pomysłu na moją rabatę, która prawie cały czas mi się nie podoba. Niby wiem jak chciałabym żeby wyglądała, ale tego szkoda, tego żal, a tego nie ma gdzie przesadzić. Tak się miotam z różnymi pomysłami i oglądając Twoje zdjęcia przyszło mi na myśl, że tu dosadziłabym jeszcze jedną taką samą hortensję i wydłużyłabym ją do końca stojaka od huśtawki. Brzeg bym obsadziła niską trawką ice dance, a za trawkami posadziłabym niską szałwię albo czerwone żurawki. ( bo to właśnie mam) Kurcze, że u siebie nie mogę nic mądrego wymyśleć.

Hortensje uwielbiam...
A te lampiony, latarenki kupiłam na OLX..
Ja też mam dylematy z przerobieniem rabat.Tak to już jest,,
Ale fajne to połączenie wymyśliłaś z dosadzeniem horki.Ja mam ich ciągły niedosyt, to dosadzałam w różnych miejscach.A potem coś do nich,,i td...
Vanilka

Nie wiem co to za hortensja ??
Ogród Muszelki 08:16, 01 wrz 2017

Do góry
Pisałam wcześniej, że w 15 l. donicach, pod okapem dachu domku, hoduję pomidory. W takie same donice sadzę zioła. Nie narzekam na zbiory, starcza na nasze bieżące potrzeby, a nadwyżkę mrożę w pojemnikach.

Do raju daleko - u Ewy 08:12, 01 wrz 2017
Do góry
Ewa777 napisał(a)
Rabata ambrowcowo-hortensjowa

Nie pamiętam nazwy tej hosty, ale piękna jest

Ostatnio trafiałam na info o wirusie host i czytałam o takich przebarwieniach.
Ewo czasami to nie ten wirus?
Ogród bacowej 08:02, 01 wrz 2017

Do góry
Róże znowu tłoczą

Jestem nim zachwycona.

Do raju daleko - u Ewy 08:01, 01 wrz 2017
Do góry
Ewa777 napisał(a)
Great Star Label

Ślicznie u Ciebie Ewo
Podziwiam hortensje,kolekcja piękna.
To cudo w padło mi w oko.Napisz o niej coś więcej
Ogród w Cichym Dworku 07:59, 01 wrz 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)
Teraz zdj z bocznej działki która łaczy sie z domem i jest prawie pusta oprócz placu zabaw.
Pare dni temu na niej zostało zrobione ogrodzenie przez mojego M i posadzenie różnych iglaków

Jest też zejście do rzeczki i tu właśnie chce posadzić coś kwitnącego aby się pięło po pergoli.
Może cos doradzicie bo jak widac mało słonca

Nie doradzę, bo się nie znam (ewentualnie poszukaj w internecie sklepu clamiatsy,pl czy jakoś tak - specjalizują się w powojnikach, i będą potrafili doradzić, który ma mniejsze zapotrzebowanie na słońce), za to pochwalę ogrodzenie: pięknie wygląda! Wreszcie coś innego niż ta nieśmiertelna, paskudna siatka!
Wyrazy uznania dla eMa
Wszystkiego po trochu 07:20, 01 wrz 2017

Do góry
Limelight i Vanille friase

vanille fraise

Phantom

Great Star próbuję ją prowadzić na pniu, bardzo późno zawiązuje kwiaty u mnie

Magical Candle

White Lady

Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 07:19, 01 wrz 2017

Do góry
A to jedna z moich nowych odmian, jestem nią zauroczona

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:07, 01 wrz 2017

Do góry
Trochę lepsze fotki z połowy fioletowej po przeróbkach
za dwa lata będzie docelowy efekt hahahahahahahaha

Przerwa na kawę... 07:07, 01 wrz 2017

Do góry
Aniu - aparat dorwałam więc trochę fotek jest Mieszczę (jeszcze!) wszystko na 624 metrach a prawdę mówiąc utykam i tnę rośliny, dużą ich większość. Odmiany staram się też mniejsze wybierać ale niektóre mnie zaskakują. Rozsadzam to co za duże i oddaję w dobre ręce lub do mamy na działkę.

Trawa - składa się z kończyny, perzu, trawy takiej szorstkiej pastewnej, mniszka i dopiero na samym szarym końcu trawy takiej miękkiej. Jak krótko ścinasz nie widać mocno na zdjęciach. Marzy mi się taki gęsty dywanik. Mięciutki i uginający się pod stopami bosymi. Na razie w zbliżeniu mam to

Jakbym porządek tu chciała zrobić to 3/4 z trawnika do kosza leci bo nie nawet na kompost. Siana trawa zawsze będzie miała tu ciężko bo wkoło mam nieużytki.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:06, 01 wrz 2017

Do góry
Ogród bacowej 07:05, 01 wrz 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Wyznaczyłam sobie powiększenie rabaty żeby z bylinówki na wiosnę wysadzić wszystkie wysokie trawy które straszliwie porosły. Jak wczoraj pomierzyłam te trawy to widzę że muszę jeszcze tą rabatę powiększyć . Np. Kleine Fontane ma metr średnicy , a takich dużych odmian mam chyba 8 czy 9. Czy ja tu je wszystkie pomieszczę? A gdzie średnie odmiany i drobnica ?

Będzie pięknie! Oj, my to sobie zawsze musimy roboty narobić
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:05, 01 wrz 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:03, 01 wrz 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:03, 01 wrz 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:02, 01 wrz 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:01, 01 wrz 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies