Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Podwórkowa rehabilitacja 18:58, 09 kwi 2025

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 18:57, 09 kwi 2025

Do góry
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 18:56, 09 kwi 2025

Do góry
Wafel napisał(a)
Kuklik się zmiany pogody nie wystraszył

i jeszcze jeden ciemiernik zakwitł pojedyńczym kwiatem, jakaś chyba późniejsza odmiana z łebkiem skierowanym w dół.

Wyjątkowo szybko zakwitł ten kuklik, piękny jest U mnie kukliki jeszcze w powijakach

Ciemierniczek młodziutki ale piękny kwiat ma
Podwórkowa rehabilitacja 18:55, 09 kwi 2025

Do góry
GingerO napisał(a)
Reniu, puk puk! Ja u Ciebie wiosna? Serduszka przecudne masz, pozdrawiam serdecznie

Witam serdecznie w ten wiosenny czas
Serduszka akurat nie podziękowały za grzebanie im w korzeniach i nie wyszły w tym roku, nad czym ubolewam.
Wiosna przyszła i nawet ją uwieczniłam.
Proszę bardzo

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:03, 09 kwi 2025

Do góry
Jeden z najmniejszych i u mnie najwcześniejszy ❤️
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 16:53, 09 kwi 2025

Do góry
Wafel napisał(a)
Kupiony był taki, słabiutki, wyprzedaż marketowa, nie miał wtedy już kwiatów, więc taka niespodzianka

Dziś się pokazała pierwsza sasanka, bardzo je lubię, wokół, jakieś maleńkie siewki nie będę pielić, może to dzieci

Sasanki się sieją? To fajnie!!
Testowe dodawanie zdjęć 16:44, 09 kwi 2025

Do góry
Test śnieżyczka

Test w dalszej perspektywie

I teraz chwila prawdy
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 15:59, 09 kwi 2025

Do góry

Ogrod nad bajorkiem 14:08, 09 kwi 2025

Do góry
Miodunki wielokolorowe koncza kwitnienie, potem zaczną te intensywnie różowe

Ruszyly wczesne klony palmowe Shaina, Jerre Schwartz i Little Princess. Zakwitły tez Brunnery

Wiśnia wczesna Okame i tawulce Tanaki

Ogrod nad bajorkiem 14:03, 09 kwi 2025

Do góry
Kwitna tez "najpierwsze" zawilce Virascens, potem zanikaja by pojawic sie znowu kolejnej wiosny, nie sa ekspansywne i ciesze sie, ze je kupilam. Rosna pod klonem Shirasavum, idealnie sie komponuja z ułudkami i runianka.

Z ziemi wyszły tez zawilce wielkokwiatowe

Kwitna runianki, ich drobne kwiatki calkiem ladnie pachna

Hortensja pnaca wczepiła sie w brzoze, w zasadzie juz w niej rosnie, mam nadzieje, ze brzoza to wytrzyma

Boso przez ogródek 13:58, 09 kwi 2025

Do góry
Pomidory mocno wyskoczyły w górę a tu jeszcze ponad miesiąc do wysadzenia, więc wsadziłam je głębiej. Widzę różnicę w jakości korzenia w tym roku, być może to zasługa bakterii i kwasów humusowych.

I groszki ze szklarni dla Magary

Ogrod nad bajorkiem 13:58, 09 kwi 2025

Do góry
Zachwycaja mnie coraz wieksze poletka ułudek i cudowniastych fiołeczkow. Bardzo je lubie, Choc intensywnosc ich koloru jest rozna, zalezy od źrodła sadzonek.

Chyba fiolki nie ciesza sie zbytnia popularnoscia ale ja uwielbiam te male kwiatuszki i listeczki. Niecierpliwie czekam by sie rozrosły bardziej i poprzenosze je rowniez w inne miejsca w ogrodzie.
Ogrod nad bajorkiem 13:54, 09 kwi 2025

Do góry
Wszyscy pokazuja wiosne, u mnie tylko niebieskosci, focic nie ma co ale juz to co kwitnie bardzo cieszy. Dzis rano widzialam kwiatuszek sasanki Na połnocy wegetacja opozniona. Moze to i dobrze, straty mniejsze w razie nagłych zmian.

Zaczyna popolutku, nie spieszac sie Magnolka Leonard Messel. Mroz jej nie tknął

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 13:39, 09 kwi 2025

Do góry

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 13:38, 09 kwi 2025

Do góry

Ptasi gaj 13:01, 09 kwi 2025

Do góry
Wafel napisał(a)
Te słodkie maleńkie różowe i fioletowe kwiatki to zawilce?

Klonik zimuje bez problemu na balkonie? Ten na zdjęciu to klonik faktycznie, bo jakoś nie wygląda kwiatki ma??? Dużą masz donicę dla niego?

Edit. Cofnęłam się do postu o nowym klonie, super jest

Asiu kupiłam 2 szt klonów. Jeden zawiozłam na działkę a drugi w donicy stoi na balkonie. Obserwuję go jak się zachowuje jest bardzo ładny i mam trochę miejsca może bym go zostawiła niech sobie rośnie w donicy większej. Może rosnąć w donicy nie marznie. Więc czekam na zdecydowanie moje.

Tak to są kwiatki na końcu każdej łodyżki nowo wyrastającej.

Tak to są zawilce one nie są jeszcze w fazie pełnego rozkwitu mają już paczki. Zimno i przymrozki więc nie wiem jak przez to przejdą.

Tutaj jest kępka zeszłoroczna dosyć długo się trzymają kwiatki.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:05, 09 kwi 2025

Do góry
Po ataku zimy nie ma śladu, pozostało zimne powietrze i mroźny wiatr, ale weekend już ma być cieplutki. Czekam jeszcze na trochę cebulowych bo coś się ociągają, w sumie nawet nie pamiętam co gdzie posadziłam. Macie doświadczenie z wieczornikiem damskim? Jak wysoki jest w fazie kwitnienia? Zostawiam kilka fotek, żonkolowa rzeczka się mi udała, bardzo wdzięczne te żonkilki, nawet po kilka kwiatków z jednej cebulki.

Tulipany Van Eijk też super, ładnie się rozmnożyły.
Malutki pod lasem 11:48, 09 kwi 2025

Do góry
Judith, przyzwyczaiłam się do tego dużego domu obok, dobrze, że elewacja jest z tej cegiełki, ładnie zlewa się z zielenią, ale fakt, że brak w nim mieszkańców jest super, moje świerki rosną ciągle

Aniu z Żuław, postaram się już tak nie znikać

Patrycja, co jakiś czas sobie obiecuję zrobić porównania kilku miejsc na przestrzeni tych 10 lat, które jestem na forum i ciągle mi czasu brakuje

Wiola, też mi się w końcu podoba Właśnie spójnie, o to chodziło. Zrobiłam zdjęcie wykuszu, kolor jest dobrany do płotu, wszystko ma w końcu grać. Nawet podmurówkę w płocie przy wiacie pomalowałam i kawałek płotu sąsiadów na ten ciemny kolor

Lidia, basen w rabacie jest ciągle, choć już tak nie razi oczu, bo zamiast niebieskiego jest szary i zamiast trzcinników, które śmieciły do wody są miskanty Blaszak z drewutnią też mają się ciągle całkiem dobrze

Aprilku, też Cię pozdrawiam

P.S.: Panowie od remontu czasem na moje pomysły dziwnie patrzyli, ale robili co chciałam. Pewnego dnia przyniosłam im moje szklane klosze i poprosiłam o zalanie ich ładne betonem - mina bezcenna

P.S.2: Na bajzel z tyłu proszę nie patrzeć, jeszcze nie ogarnęłam po remoncie domu, zima za szybko nastała. Proszę się skupić na moim pięknym cisowym żywopłocie, kto mnie śledzi ten wie jakie patyczki to były sadzone

W Kruklandii 09:49, 09 kwi 2025

Do góry
Takie rzeczy...

a u mnie 3 st.

Myślę nad zrobieniem inspektu...
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:41, 09 kwi 2025

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
To co widać w roślinach to liriope nie trawa

Bajkowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies