Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 20:00, 31 maj 2026

basia3012 napisał(a)
Elu, czytam o stracie rybek. Szkoda ich. U nas była grzałka/styropianowy krążek i taki brzęczek napowietrzający. Padła tylko 1 rybka.
Jeśli chodzi o azalie to u nas też pomarzły niektórym pąki. Ale kilka kwitnie. Rododendronom to śnieg połamał gałęzie. Jedno drzewo całkiem wycięliśmy bo padło, a kalina sztywnolistna została mocno skrócona, pomarzły jej gałęzie.
U Ciebie trawnik piękny.

Basiu właśnie też miałam styropianowy krążek z grzałka ale nie miałam brzęczyka i to pewnie powód śnięcia tych ryb. Za dużo azotu nie było napowietrzania. W przyszłą zimę już założymy 2 krążki z napowietrzaniem bo to za drogi interes aby ryby co roku kupować.
U mnie sporo wszystkiego zmarniało. Ach jeszcze dzisiaj róże przycinam myślałam, że coś odrośnie i nic nie odrosło

Na dodatek ta susza mnie dołuje. Rośliny ledwo zipią.
Alija 20:41, 31 maj 2026

Elu, pięknie masz w ogrodzie, a trawnik to w ogóle wzorcowy, niczym dywan.
A jeśli chodzi o straty ogrodowe, to niestety zima i wiosenne przymrozki nikogo nie oszczędziły, wszędzie były jakieś straty, mniejsze czy większe. Takie życie ogrodnika, na niektóre rzeczy nie mamy wpływu.
Kordina 00:19, 02 cze 2026

Też podziwiam Twój ogród, oczko cudne