Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 15:40, 03 cze 2026

Juzia, jest tyle pięknych odmian wartych zakupu, że wcale nie zazdroszczę Ci podejmowania decyzji
Chociaż terenu masz tyle, że nic, tylko stawiać pergolę za pergolą
Juzia 17:06, 03 cze 2026

antracyt napisał(a)
Juzia, jest tyle pięknych odmian wartych zakupu, że wcale nie zazdroszczę Ci podejmowania decyzji
Chociaż terenu masz tyle, że nic, tylko stawiać pergolę za pergolą

O nieeee...
Nie chcę się zajeździć
antracyt 12:03, 08 cze 2026

Malutka, świeżutka porcja zdjęć i niusów
W ogrodzie wszystko kwitnienie, pachnie, bzyczy. Łącznie z "murawą" której na razie kosić nie mogę, bo za płotem urodziły nam się sarnie bliźniaki Chodzę po ogrodzie bardzo ostrożnie, podglądam i podsłuchuję rodzinkę i (jak to ja) denerwuję się, żeby maluchom nic się nie stało. Pies nieszczęśliwy, bo ma teraz zakaz biegania luzem.
Zdjęć zwierzyny nie ma, bo stresować nie zamierzam.
To trochę kwitnienia
Na żółto i różowo

antracyt 12:06, 08 cze 2026

Na biało
antracyt 12:09, 08 cze 2026

Na czerwono

Wieczorem, jak zdążę zrobić, wstawię jeszcze kilka fotek Lykkefund - cudna jest teraz
GingerO 12:43, 08 cze 2026

Piękne kolory! Zazdroszczę róży Lykkefund, u mnie za mało miejsca póki co. A czy mogę prosić o zdjęcie tej cudnej mordki? Pieska oczywiście
antracyt 09:40, 09 cze 2026

Lykkefund zdecydowanie nie nadaje się na niewielkie przestrzenie.

Widziałam w jakimś programie ogrodniczym, że ktoś posadził ją w donicy na balkonie... ciekawe jak wygląda po kilku latach. Może z braku miejsca w korzeniach nie pokazała swojego wigoru? A może jest radykalnie cięta co roku? Chociaż, czy tak się da i czy to ma sens?

Ola, w szkółkach można teraz znaleźć kilka odmian podobnych wizualnie do Lykkefund, ale dużo mniejszych. Może warto poszukać
Mordka wczoraj nie miała czasu pozować - dzisiaj postaram się go "dopaść"

tulucy 11:16, 09 cze 2026

Odkupiłam sobie lykkefund, choć dopiero po paru tygodniach szukania. I posadziłam tak. Jak miałam w starym, w rogu działki, z veilchenblau w duecie. Zadanie ma takie samo, iść w dwie strony po ogrodzeniu. To zaplecze warzywnikowe, wiec nie będę płakać, że nie powtarza tam kwitnienia.
Mieszankę poczyniłam tam straszną, jeszcze rosarium uetersen dosadziłam. Niech sobie rosną.
mirkaka 15:16, 09 cze 2026

Przepięknie teraz masz Tyle roślin kwitnie
Lykkefund też mam, wielka jest, jeszcze nie kwitnie, twoja pięknie wygląda na tej pergoli
mirkaka 15:19, 09 cze 2026

tulucy napisał(a)
Odkupiłam sobie lykkefund, choć dopiero po paru tygodniach szukania. I posadziłam tak. Jak miałam w starym, w rogu działki, z veilchenblau w duecie. Zadanie ma takie samo, iść w dwie strony po ogrodzeniu. To zaplecze warzywnikowe, wiec nie będę płakać, że nie powtarza tam kwitnienia.
Mieszankę poczyniłam tam straszną, jeszcze rosarium uetersen dosadziłam. Niech sobie rosną.

No nie wiem czy ona nadaje się na ogrodzenie, raczej pójdzie wyżej, potem konary zgrubieją, ja jej na ogrodzeniu nie widzę, veilchenblau trochę delikatniejsza ,ale one będą rosnąć na wysokość i szerokość, druga połowa przejdzie do sąsiadów, czy na ulicę.
Ale czytam że już tak miałaś je posadzone, i ile lat tak rosły?