Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

basia3012 21:58, 07 cze 2026

To prawda, inne spojrzenie na ogród i inne kadry ujęte. Ale obojętnie kto robi zdjęcia, to ogród Mirki jest przepiękny pod każdym względem. Gratulacje dla właścicielki tego cudnego ogrodu i westchnienia zazdrości.
Wafel 00:10, 08 cze 2026

Basieksp napisał(a)
Hmm, a ja po wizycie u Mirki, ogarnęłam z zielska rabatę przed domem i trochę innych rabat. Pojechałam do szkółki kupiłam trochę roślin okrywowych do półcienia . Ogoliłam od dołu jodłę niko, a pod nią zrobiłam nową rabatę. Jeszcze nie skończyłam. Dużo już tam posadziłam roślin ale jeszcze mam tam miejsce. Muszę pomyśleć co tam dosadzać. Czy coś przesadzić czy dokupić No jestem pozytywnie zmotywowana do działania

Basia
mirkaka 06:31, 08 cze 2026

Wafel napisał(a)

Środa? 18-19?

Może być, ale gdyby padało to nie pójdziemy
mirkaka 06:31, 08 cze 2026

basia3012 napisał(a)
To prawda, inne spojrzenie na ogród i inne kadry ujęte. Ale obojętnie kto robi zdjęcia, to ogród Mirki jest przepiękny pod każdym względem. Gratulacje dla właścicielki tego cudnego ogrodu i westchnienia zazdrości.

Basiu
Monia81 07:25, 08 cze 2026

świetne fotki ogród przepiękny w każdej odsłonie
Bee 08:49, 08 cze 2026

Super, nowa porcja zdjęć do kawy. Fajnie się ogląda dojrzały ogród gdzie widać jak rośliny będą wyglądały po latach.

Mirko, Twój przepiękny ogród zainspirował również mnie do pielenia i wreszcie do koszenia murawy.

Bardzo się powstrzymuję, aby nie ulec chęci posadzenia jakiegoś rododendrona albo pachnącej azalii. Może jakbym wkopała folię aby zatrzymać wodę to dałby radę na moich piaskach? Temat do przemyślenia po obejrzeniu Twojego ogrodu.
Wafel 11:15, 08 cze 2026

Ok, Mirka
mirkaka 13:57, 08 cze 2026

Monia81 napisał(a)
świetne fotki ogród przepiękny w każdej odsłonie

Dziękuję Monia
mirkaka 14:05, 08 cze 2026

Bee napisał(a)
Super, nowa porcja zdjęć do kawy. Fajnie się ogląda dojrzały ogród gdzie widać jak rośliny będą wyglądały po latach.

Mirko, Twój przepiękny ogród zainspirował również mnie do pielenia i wreszcie do koszenia murawy.

Bardzo się powstrzymuję, aby nie ulec chęci posadzenia jakiegoś rododendrona albo pachnącej azalii. Może jakbym wkopała folię aby zatrzymać wodę to dałby radę na moich piaskach? Temat do przemyślenia po obejrzeniu Twojego ogrodu.

O, to mam dobry wpływ na koleżanki
Bee, ja tak robiłam, kopałam wielki dół, wykładałam folią, sypałam tam korę zmieszaną z kwaśnym torfem, i na jakiś czas starczało, ale potem było bardzo ciężko je wykopać , bo dół trzeba powiększać.
Ja myślę że lepiej kupić hydrożel, przekompostowaną korę i posadzić bez folii, jesteś tam co tydzień, powinny dać radę Azalie wielkokwiatowe są bardziej wytrzymałe, może na próbę ją kup Nie bój się, to tylko roślina, najwyżej nie da rady,
Monika83 07:40, 09 cze 2026

TAR napisał(a)
Mirka piękne kadry z ogrodu i bosko zakwitły u ciebie olbrzymy rodki i azalie!❤️