To prawda, inne spojrzenie na ogród i inne kadry ujęte. Ale obojętnie kto robi zdjęcia, to ogród Mirki jest przepiękny pod każdym względem. Gratulacje dla właścicielki tego cudnego ogrodu i westchnienia zazdrości.
Super, nowa porcja zdjęć do kawy. Fajnie się ogląda dojrzały ogród gdzie widać jak rośliny będą wyglądały po latach.
Mirko, Twój przepiękny ogród zainspirował również mnie do pielenia i wreszcie do koszenia murawy.
Bardzo się powstrzymuję, aby nie ulec chęci posadzenia jakiegoś rododendrona albo pachnącej azalii. Może jakbym wkopała folię aby zatrzymać wodę to dałby radę na moich piaskach? Temat do przemyślenia po obejrzeniu Twojego ogrodu.
O, to mam dobry wpływ na koleżanki
Bee, ja tak robiłam, kopałam wielki dół, wykładałam folią, sypałam tam korę zmieszaną z kwaśnym torfem, i na jakiś czas starczało, ale potem było bardzo ciężko je wykopać , bo dół trzeba powiększać.
Ja myślę że lepiej kupić hydrożel, przekompostowaną korę i posadzić bez folii, jesteś tam co tydzień, powinny dać radę Azalie wielkokwiatowe są bardziej wytrzymałe, może na próbę ją kup Nie bój się, to tylko roślina, najwyżej nie da rady,