Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 21:44, 04 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
To jedna i ta sama rabata?
Aż nie chce się wierzyć, niezłą metamorfozę przeszła

Ale swoją drogą to aż 4 lata, jakbym tam od początku wiedziała co chce i dała derenie i świerki w 2009 roku to jakie wielkie rośliny już bym miała...
A tak rododendrony dwa lata kisiłam pod orzechami włoskimi aż zdecydowałam że trzeba je ratować i przesadzić gdzieś indziej.
Co z tym ogródeczkiem począć 21:36, 04 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ewo- a ja u siebie szukałam takich kulek cały zeszły sezon i nic, tylko z cyprysika były, a te z jakiej tuji są? - wiesz może, ja osobiście chciałam ze szmaragda, ale nigdzie nie znalazłam. Jak możesz podaj mi na priv adres lub jakiś kontakt do tej twojej szkółki, nigdy nie wiadomo, może się jeszcze przyda

Jestem jak najbardziej za tujami w tym miejscu, myślałam że zastanawiasz się co jeszcze tam by mogło być zamiast nich, więc ta trzmielina przyszła mi do głowy, ale skoro masz to spawa rozwiązana.

Gosiu ta kuleczka to thuja szmaragd,jak kupowałam miał jeszcze kilka takich ładnych ,gęstych i dość wysoko szczepionych
Szkoda że kupiłam wtedy tylko jedną,ale jak tylko szkółki rusza biegiem polecę i kupię dwie na tą rabatę ,ciekawe czy cena będzie taka sama
Nie mam żadnego namiaru na nich ,strony nie mają ,sprzedaży wysyłkowe raczej j tez nie ,ale jak chcesz to adres sprawdzę i ci napisze
Grembosiowo 21:30, 04 lut 2013

Do góry
Pięknie, cudnie, fantastiko , a co tam za klona czerwonego na nóżce masz na pierwszym i drugim zdjęciu?
Początki w Kruklandii 21:28, 04 lut 2013

Do góry
Justyno dobrze wcelowałaś mi o bordy chodziło, ale doniczki też chętnie obejrzę
Blaski i cienie nowego życia 21:21, 04 lut 2013

Do góry
Ale superaśnie masz, zakupy już rozpoczęte, czyli sezon otwarty
Mój ogród 21:15, 04 lut 2013

Do góry
Bożenko- cieplutko u Ciebie i zimowo zarazem, róże piękne mogłabym je oglądać godzinami.
Narcyzy białe prześliczne, też się za takim rozejrzę, pozdrawiam
Igiełkowy ogródeczek 21:10, 04 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Przybyłam podziwiać kamienie, i powiem, że fantastycznie wkomponowałaś je w otoczenie,
podobają mi się takie tarasowe rabaty

W dodatku masz dużo ciekawych drzewek iglastych więc jest co oglądać i podziwiać
będę stałym podlądaczem
Igiełkowy ogródeczek 21:09, 04 lut 2013

Do góry
Bożenko- tej hortensji już nie mam, a zima faktycznie łaskawa, oby tak dalej i żadnych przymrozków majowych

Gosia- ja też je lubię i dlatego mam
Gdzieś na końcu świata... 21:03, 04 lut 2013

Do góry
Ostrokrzewy podobno wrażliwe są, nie ma zimy bez jakiś strat, to już wpisane w życie niestety.
Też bym chciała taką ładną hostę, ciekawe kto pierwszy znajdzie
Ogród w skali mikro :) 20:56, 04 lut 2013

Do góry
A i zgadzam się z Zetą- ile można stron na karammmbę w jeden dzień nastukać
Ogród w skali mikro :) 20:52, 04 lut 2013

Do góry
O, widzę że znów bobo na tapecie, właśnie od Agnieszki (Baraga) wracam i jej już to pisałam, ale się powtórzę, żeby nie było, że ktoś jakieś względy większe ma
Kupowałam swoje bobo ze sklepu ogrodniczego w Zielonej Górze, który sprowadza towar od:
http://www.duetsj.com.pl/
Jak wejdziesz na stronę tam jest sklep internetowy, jednak tam jej nie widziałam, nie wiem dalczego, bo w ofercie produkcyjnej mają bobo w bardzo dobrej cenie 19 zł- tyle że to hurtowa cena, ja kupowałam za 25- i to też była w zeszłym roku dobra cena.
W futuregardens w zeszłym roku były i ogólnie ten sklep polecam, jednak tam cena była znacznie wyższa, sztuka kosztowała 54 zł. Nie wiem jak w tym roku będzie, może trochę spuszczą, bo ta cena to trochę zaporowa jest z ważywszy na to iż hurtowo można ją za 19 kupić.
Reasumując jak byś nigdzie nie znalazła koło siebie lub w dobrej cenie radzę zadzwonii do tego duet, może dodadzą do swojego sklepu internetowego i wtedy znacznie taniej wyjdzie.
Co z tym ogródeczkiem począć 20:33, 04 lut 2013

Do góry
Ewo- a ja u siebie szukałam takich kulek cały zeszły sezon i nic, tylko z cyprysika były, a te z jakiej tuji są? - wiesz może, ja osobiście chciałam ze szmaragda, ale nigdzie nie znalazłam. Jak możesz podaj mi na priv adres lub jakiś kontakt do tej twojej szkółki, nigdy nie wiadomo, może się jeszcze przyda

Jestem jak najbardziej za tujami w tym miejscu, myślałam że zastanawiasz się co jeszcze tam by mogło być zamiast nich, więc ta trzmielina przyszła mi do głowy, ale skoro masz to spawa rozwiązana.
W ogródku Ani 20:26, 04 lut 2013

Do góry
Witaj, bardzo ładnie u Ciebie, myślę że zmiany jeszcze bardziej byłyby widoczne w innej porze roku, ale i tak fantastycznie porównania. Ja też mam dużo kamienia - taka ziemia, więc jestem na nie skazana, ale ja je lubię osobiście i u Ciebie bardzo ładnie wyglądają
Moje zmagania ogrodowe 20:20, 04 lut 2013

Do góry
Ptaszki obejrzałam a kwiatki zawsze miło się ogląda, amarylis w takim stadium to mi się na drugi dzień otworzył pierwszy kwiat, pokaż koniecznie jak się rozwinie, a hiacyntów zazdroszczę- białe moje ulubione
zielonastrefa 20:20, 04 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
A nie wzięłaś aparatu na pierwszy obchód, trzeba było uwiecznić te zieloniutkie kiełki, to wielka radość, jak już coś tam z ziemi wychodzi, koniecznie to nadrób

Dokladnie no...nie zrobiłas zdjęć?? Ja tu wiosny wyczekuje pstrykaj jej foty moze do mnie szybciej przyjdzie
Postawić trawkę nad i... 20:15, 04 lut 2013

Do góry
Ja też widzę rogi...hihi
Postawić trawkę nad i... 20:14, 04 lut 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)

Wianeczek śliczny, a ja mam jeszcze zimowy- teraz już wiem dlaczego ta zima bez przerwy wraca, muszę coś z tym jutro zrobić

..koniecznie zamieniaj...ale ja nie chciałam zapeszać dlatego mam wianek waletynkowo-rocznicowy... rocznica moja i Żona... pełnoletni staż...

No to gratulacje!!!! dla Ciebie i Żona
zielonastrefa 20:11, 04 lut 2013

Do góry
A nie wzięłaś aparatu na pierwszy obchód, trzeba było uwiecznić te zieloniutkie kiełki, to wielka radość, jak już coś tam z ziemi wychodzi, koniecznie to nadrób
Igiełkowy ogródeczek 20:08, 04 lut 2013

Do góry
MilenaP napisał(a)
Gosiu wiosna u Ciebie zagościły na dobre Słyszę, że Mąż się spisał - chwała mu za to! Pozdrawiam

Milenko Żon już bardziej dumy być nie może, tyle pochwał, ale dobrze dobrze to go jeszcze bardziej nakręci na zakupy ogródkowe
Igiełkowy ogródeczek 20:08, 04 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Mnie to się wydaje, ze zima już jako taka nie wróci, ale coś mi pod nosem śmierdzi dużymi przymrozkami w maju, więc wolałabym jednak teraz mróz niż później, ale na to wpływu nie mamy i możemy pomału przeganiać zimę chociażby zdjęciami

Nie strasz, ja już przeżyłam raz mróz w maju i to taki, że mi wszystkie iglaczki załatwił, nie chcę powtórki, błaaaaagam

Ja pamiętam jak u teściowej w szklarni musieliśmy znicze zapalać żeby jakoś ogrzać, bo tez przyszedł majowy przymrozek i to większy niż mam teraz w nocy. Tfu tfu oby nie było takiej sytuacji.
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies