Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 11:05, 04 lut 2013

Ale zima ma jeszcze ma jeszcze wrócić. Oby popadało u nas trochę śniegu, jak mają być jeszcze mrozy, bo u nas śniegu na lekarstwo.
A niedawno było jeszcze tak.

barbara_kraj... 17:49, 04 lut 2013

Bożenko, i te wszystkie róze z miniaturek? Piękne!
A zima - dzisiaj słyszałam - podobno ma być łagodna, ale... dłuuuga!
Welka 18:49, 04 lut 2013

Witam!
Dobrze, że się trochę cofnęła, bo poczytałam o narcyzach/żonkilach. Ja myślałam, że jakoś mnie nie lubią, bo kwitną raz i potem nie chcą, a to takie bezczelne i nie tylko mi tak robią. Skoro mówicie, że te stare odmiany ładniej się zachowują poszukam u znajomych w ogródkach i kilka przygarnę. Spotkanie z dziećmi jako prezent na dzień kobiet chyba wymarzony
Pozdrawiam
EPODLAS 19:41, 04 lut 2013

Basiu, to miniaturki kupione w Netto. Dzisiaj słuchałam programu ogrodniczego w radio PIK i starzy ogrodnicy wypowiadali się, że zima jak do tej pory bardzo łaskawa jest dla roślin. Miejmy nadzieję, że tak będzie dalej
Ewelinko, jak widzisz te piękne żonkile nie tylko u mnie i u ciebie się nie sprawdziły. Poszukaj starych odmian, będą kwitły co roku.
Gosiniak 21:15, 04 lut 2013

Bożenko- cieplutko u Ciebie i zimowo zarazem, róże piękne mogłabym je oglądać godzinami.
Narcyzy białe prześliczne, też się za takim rozejrzę, pozdrawiam
Dzidka 21:29, 04 lut 2013

EPODLAS napisał(a)
wsadziłam starą odmianę, te białe najzwyklejsze. Mam nadzieję, że nie zawiodą. Dostałam cebulki od znajomej, która ma je już sporo lat w ogrodzie. Te same narcyzy znalazłam kiedyś przy opuszczonym domu na wsi. Rosły w wysokiej trawie, ich widok mnie po prostu wzruszył. Urwałam kilka i wzięłam do domku. Im właśnie zrobiłam zdjęcie.

Takie właśnie cebulki posadziłam i mam nadzieję że pozostaną w moim ogrodzie.
.

Nie zawiodą. Żałuję, że mam ich niewiele.
Poeticusy mają jeszcze tę zaletę, że nie smakują pobzydze.
EPODLAS 21:46, 04 lut 2013

Dzidka, właśnie teraz mi przypomniałaś - narcyzy Poeticusy. Prosta, piękna stara odmiana. W tym roku w czasie, gdy będą kwitną Poeticusy pójdę jeszcze raz do tego opuszczonego gospodarstwa i zrobię im tam zdjęcie. Jest to wyjątkowo romantyczne miejsce. Może już tych ludzi nie ma na świecie, a ich narcyzy jeszcze tam kwitną. Są jeszcze tam truskawki, niesamowite.
Celina 22:15, 06 lut 2013

Ależ są cudne!!
EPODLAS 22:50, 06 lut 2013

Celinko, mam nadzieję, że na wiosnę będę cieszyła się widokiem tych narcyzów. Już sama nazwa odmiany jest piękna Poeticus.
an_tre 23:05, 06 lut 2013

Bożenko zapraszam do mnie na naleweczkę narcyzy te stare odmiany są piękne, delikatne i maja upajający zapach też je mam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies