Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:55, 08 wrz 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Dorotko nie wpędzaj nas w kompleksy tyle talentów w jednej osóbce
Od dawna mówię, że jesteś mega zdolną kobietą i nie wierzyłaś miBukiet śliczny, lilie zaskoczenie pełne, rojniki obłędne i dopiero teraz wyłapałam jakie te gąski maleńkie
Zawsze twierdzę, że jak nie spróbuję to się nie przekonam czy potrafię, a jak już zacznę coś robić to dotąd aż wyjdzie.
Gąski mają około 12 cm i można je nałożyć na drut, który służy jako podpórka.
Wyobraź sobie, że lilak mi teraz zakwitł.

Lawendowy zawrót głowy 10:03, 08 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Właśnie wyszłam z Twojego pięknego ogrodu, nawet synowi go pokazywałam i mówiłam, że swój chyba zaorzę i pójdę w Twoje ślady. Dziwnie popatrzył na mnie i spytał, a masz tyle sił? No i ostudził szybko moje zapędy, bo ja tych sił nie mam. No ale jakieś drobne zmiany na pewno zrobię. Rozplenice mi ładnie się rozrosły, będę je dzielić. Tylko wcześniej wykupię chyba wszystką ziemię z Biedronki, może będzie lepiej trzymać wilgoć niż mój piach.
Lilie są piękne no i ten zapach, tylko że mnie to się wszystkie kwiatki podobają.

Dorotko juz byłam u Ciebie i widziałam co Ty za głupoty piszesz ))

Kokietka ")ciesze ze Ci się podoba ale ja mam to samo uczuciekam jak wracam z odwiedzin u dziewczyn i juz sądzę więcej i chce koloru a potem jakoś oswajanie się z zielenią u siebie . Wszystkie jesteśmy takie same
W moim małym ogródeczku - Dorota 09:47, 08 wrz 2018

Do góry
Dekoracja parapetowa urzekająca Skąd Ty wzięłaś szyszki chmielu...?
Zagroda domkowa przepiękna
Lilie o tej porze zachwycające
Masz niesamowity talent i wyczucie smaku.
Z tym ułatwieniem pracy w ogrodzie to masz rację. Ja tez poczyniłam pierwsze kroki. Gdzie ma być kolorowo to będą kwiaty, a gdzie wygoda będzie dużo traw i krzewów.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:14, 07 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
OstatniO myślałam o Twoich dekoracjach zaczynavsie jesień a u Ciebie znowu tak klimatycznie.

Moje lilie były piękne 1.80 osiągały i w tym roku nie wyszły musze sobie kupić jakieś fajne szkoda mi ich.
Właśnie wyszłam z Twojego pięknego ogrodu, nawet synowi go pokazywałam i mówiłam, że swój chyba zaorzę i pójdę w Twoje ślady. Dziwnie popatrzył na mnie i spytał, a masz tyle sił? No i ostudził szybko moje zapędy, bo ja tych sił nie mam. No ale jakieś drobne zmiany na pewno zrobię. Rozplenice mi ładnie się rozrosły, będę je dzielić. Tylko wcześniej wykupię chyba wszystką ziemię z Biedronki, może będzie lepiej trzymać wilgoć niż mój piach.
Lilie są piękne no i ten zapach, tylko że mnie to się wszystkie kwiatki podobają.

Lawendowy zawrót głowy 21:09, 07 wrz 2018

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:33, 07 wrz 2018

Do góry
OstatniO myślałam o Twoich dekoracjach zaczynavsie jesień a u Ciebie znowu tak klimatycznie.

Moje lilie były piękne 1.80 osiągały i w tym roku nie wyszły musze sobie kupić jakieś fajne szkoda mi ich.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:27, 07 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję za pochwały.
Ciągle się uczę i rozwijam, ale jakby trzeba było to mogę wydziergać na drutach sweter, uszyć prawie wszystko, na szydełku też bez problemu mogę zrobić czapkę albo kamizelkę, upiec ciasto to nie problem, z gotowaniem też nieźle sobie radzę. Tylko żebym miała więcej sił na robienie tego wszystkiego.

Zaczynają kwitnąć lilie, które kupiłam na początku lipca.

Dorotko nie wpędzaj nas w kompleksy tyle talentów w jednej osóbce
Od dawna mówię, że jesteś mega zdolną kobietą i nie wierzyłaś miBukiet śliczny, lilie zaskoczenie pełne, rojniki obłędne i dopiero teraz wyłapałam jakie te gąski maleńkie
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:16, 07 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Warto kupić lilie nawet na wyprzedaży i posadzić je później.Bo wlasni8e późnym latem jeszcze pięknie kwitną.
Wiem to i znam.
Piękne.:0
I te domki wciąż chwale. bo na prawdę cudniaste
Ja drugi rok z rzędu kupiłam lilie na wyprzedaży. Już zaczynają się pięknie odwdzięczać swym urokiem i zapachem.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:11, 07 wrz 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Dorotko fajnie o tej porze mieć lilie w ogrodzie Śliczne
Przy altanie posadziłam białe lilie już rozsiewają cudowny zapach lata, chociaż jesień wdziera się co raz bardziej.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:07, 07 wrz 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jak to lilie??? Teraz? Później sadzone czy jak?
Lilie sadzone na początku lipca, kupione na wyprzedaży. Jesień co raz bardziej zagląda w ogródki, więc machnęłam sezonową dekorację na okno.

Ogród Cioci cz. 3 14:45, 07 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Gratuluję fachowców od chodnika, pięknie się postarali i z układaniem płyt i z tym, że nic nie poniszczyli. Zobaczyłam rozplenice w donicach, czy dobrze zrozumiałam, że one teraz były sadzone do donic? Chciałabym w przyszłym roku mieć je w donicach, ale nie wiem jak one sobie radzą przez cały sezon w doniczkach.
Lilie kupowałam z wyprzedaży na początku lipca, one potrzebują od 60 do 100 dni na zakwitnięcie. Kupiłam ok. 100 cebul i w ubiegłym roku tak samo, tylko, że w tamtym roku nie zdążyły zakwitnąć.

Dorotko chodnik to moi chłopcy sami układają nie fachowcy
Rozplenice w donicach z musu bo przy tarasie rosły a tam już nie dało się płyt układać bez wysadzania.Rozplenice wsadzone do donic na początku sezonu doskonale sobie poradzą.Kindzia ma czerwone rozplenice w donicach i świetnie rosną chociaż nie zimują. Zwykłe hamelny powinny nawet przezimować w donicach.
Ogród Cioci cz. 3 09:29, 07 wrz 2018

Do góry
Gratuluję fachowców od chodnika, pięknie się postarali i z układaniem płyt i z tym, że nic nie poniszczyli. Zobaczyłam rozplenice w donicach, czy dobrze zrozumiałam, że one teraz były sadzone do donic? Chciałabym w przyszłym roku mieć je w donicach, ale nie wiem jak one sobie radzą przez cały sezon w doniczkach.
Lilie kupowałam z wyprzedaży na początku lipca, one potrzebują od 60 do 100 dni na zakwitnięcie. Kupiłam ok. 100 cebul i w ubiegłym roku tak samo, tylko, że w tamtym roku nie zdążyły zakwitnąć.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:31, 06 wrz 2018

Do góry
Warto kupić lilie nawet na wyprzedaży i posadzić je później.Bo wlasni8e późnym latem jeszcze pięknie kwitną.
Wiem to i znam.
Piękne.:0
I te domki wciąż chwale. bo na prawdę cudniaste
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:16, 06 wrz 2018

Do góry
Dorotko fajnie o tej porze mieć lilie w ogrodzie Śliczne
W moim małym ogródeczku - Dorota 15:31, 06 wrz 2018

Do góry
Jak to lilie??? Teraz? Później sadzone czy jak?
W moim małym ogródeczku - Dorota 15:27, 06 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Pięknie wygląda ten bukiet ze słoneczników... Są jak prawdziwe.
Moje jeszcze w pęczkach leżą w pudełku. Nie wiem kiedy wezmę się za nie. Ale konstrukcja wianka już jest
Rojniki przepiękne
Ja Cię znam na razie słoneczniki leżą w pudle, a jutro lub po jutrze pokażesz cudowny wianek ze słonecznikami w roli głównej Dziś zakwitły kolejne lilie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:29, 06 wrz 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)
Dorotko gratuluję siedmiu setek

Bukiety układasz przepiękne!
Zdjęcia robisz obłędne!
Ogród masz wspaniały!

Ile jeszcze zdolności posiadasz?
Dziękuję za pochwały.
Ciągle się uczę i rozwijam, ale jakby trzeba było to mogę wydziergać na drutach sweter, uszyć prawie wszystko, na szydełku też bez problemu mogę zrobić czapkę albo kamizelkę, upiec ciasto to nie problem, z gotowaniem też nieźle sobie radzę. Tylko żebym miała więcej sił na robienie tego wszystkiego.

Zaczynają kwitnąć lilie, które kupiłam na początku lipca.

Przedogródek pod dębem 20:50, 04 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Kaczeńce o tej porze, to rzadki widok.
A lilie to znowu cudny.Fajnie,że ci zakwitły.
Spory ten swój akwen masz ??

Tak, z lilii się cieszę. Znajomy stojąc obok mojego stawu obiecał mi dać kolejne ze swojego stawu. Jemu się zbytnio rozrosły.

Mój staw ma 9 arów
Przedogródek pod dębem 19:39, 04 wrz 2018

Do góry
Kaczeńce o tej porze, to rzadki widok.
A lilie to znowu cudny.Fajnie,że ci zakwitły.
Spory ten swój akwen masz ??
Moja działka na Dębowym Lesie 20:03, 02 wrz 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Byłam sprawdzić, w jakich odstępach mam lilie i dalie się nie zmieszczą
Ale cynie tak
A z pomponowych nie zrezygnuję, znajdę dla nich miejsce
Ale fajnie wyszła kompozycja latarenek z dyniami i kabaczkami

A może trochę lilie poprzesadzać.Czas zaraz będzie właściwy na to.
Ale cynie też piękne.Ja ich nie sadzę, bo i tak mam wszystkiego naszpikowane.
Dziękuję za pochwalenie mojej dekoracji z dynią.Wkrótce pójdzie na zupkę-krem z dyni i chyba sernik z dynią.Bo na przyszły, tj ten co będzie moja córcia przyjedzie do domu.To trochę po pichcę z dynią może

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies