Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja działka na Dębowym Lesie 13:41, 02 wrz 2018

Do góry
Byłam sprawdzić, w jakich odstępach mam lilie i dalie się nie zmieszczą
Ale cynie tak
A z pomponowych nie zrezygnuję, znajdę dla nich miejsce
Ale fajnie wyszła kompozycja latarenek z dyniami i kabaczkami
Moja działka na Dębowym Lesie 13:01, 02 wrz 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Masz rację, co do dalii, są piękne i długo kwitną.
Ja zakochałam się w pomponowych i na pewno w przyszłym roku będę je mieć.
Myślę wsadzać je między lilie, bo te rosną rzadko i , choć są piękne, krótko kwitną.
Nie wiem tylko, czy pomponowe też mają takie grube karpy jak te wysokie dalie, bo wtedy pomysł nie byłby dobry.

Moim zdaniem wysiłek sadzenia wiosną wykopywanie jesienią dalii dla tych pięknych kwiatów i ich długiego kwitnienia jest wart aby je mieć w ogrodzie.Ale każdy o tym sam decyduje.
Popponikowe dalie są też piękne.Ale czy są wysokie czy niskie to decyduje poszczególna odmiana.
Ale zima długa można coś sobie wybrać,Zrobić listę i potem takowych szukać, kupować.Ja muszę jeszcze kupić wielkie żółte i igiełkowe ciemnoczerwone lub bordowe.
Ja w przyszłym roku posadzę dalie w większości chyba do liliowców.Bo gdy one przekwitną to tam jakoś pusto.
Między lilie też możesz, jak masz sporo miejsca.

Dobrej niedzieli
Moja działka na Dębowym Lesie 11:41, 02 wrz 2018

Do góry
Masz rację, co do dalii, są piękne i długo kwitną.
Ja zakochałam się w pomponowych i na pewno w przyszłym roku będę je mieć.
Myślę wsadzać je między lilie, bo te rosną rzadko i , choć są piękne, krótko kwitną.
Nie wiem tylko, czy pomponowe też mają takie grube karpy jak te wysokie dalie, bo wtedy pomysł nie byłby dobry.
Moja działka na Dębowym Lesie 11:08, 01 wrz 2018

Do góry
Między daliami zobaczyłam jeszcze lilie , która ma zamiar zakwitnąć
Fajnie mieć kwitnącą lilię we wrześniu już

Cały tydzień spędzam urlop na Dębowym sama.
Ale nie do końca .Taki gość już 3 dzień umila mi poranki :twisted: I weż tu czlowieku wypij spokojnie kawę w ogrodzie .Za szpadel i gimnastyka najpierw
I moja Fiona dzień w w dzień znosi i mi na taras lub pod rożne stworzonka wpół żywe lub pobawi się i zostawia ledwo dochodzące .Już nie żywe.
No cóż dobry kotek .łowny i chwali się panci swoimi zdobyczami.
Ale ja znowu mam gimnastykę i za szufelkę miotle na kiju i wynosić to
Ale też dzięki niej widzę też bliżej gryzonie.Kiedyś panikowałabym.A przez Fionę musiałam się oswoić z takimi widokami
Ryjówka

I inne - zabawki Fiony , tu akurat nornica

Mogłaby kreta przepędzić, ech..
Moja bajka 22:03, 31 sie 2018

Do góry
Kasiu, u mnie hortka Schloss Wackerbarth jest ciemnoróżowa, a nie czerwona

Pięknie kwitną Ci lilie wodne - uwielbiam je
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:40, 31 sie 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Basiu ale pieknie
lyknelam na kolacje

Piekne masz buksy, pilnuj ich, ja w swoje czesto zagladam.

Melduje, ze lilie zadolowane

Izabelo ..nie zaglądam ,ńie podlewam nie nawozuję i może dlatego nie smakują ani ćmie ani grzybowi

Zła jestem na siebie ,że tak póżno wysłałam...A z wysłaniem do Ciebie bezpośrednio byłby jakiś problem?

Księżycowy... 09:05, 31 sie 2018

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Jutro chyba dojadą. Może w ciągu 3 następnych lat obsadzę cebulowymi resztę rabat Dzielnie zniosłam niezamówienie lilii Martagon na rabatę cienistą, tłumacząc sobie, że to za wcześnie, że za rok...A te lilie to moje marzenie.

Ja jeszcze czekam na pełną jesień, znaczy zamówić już mogę ale sadzić będę dopiero w październiku.
Nie znałam tej lilii, przepiękna jest!
Księżycowy... 21:30, 30 sie 2018

Do góry
effka napisał(a)
Też muszę zamówić tulipki

Jutro chyba dojadą. Może w ciągu 3 następnych lat obsadzę cebulowymi resztę rabat Dzielnie zniosłam niezamówienie lilii Martagon na rabatę cienistą, tłumacząc sobie, że to za wcześnie, że za rok...A te lilie to moje marzenie.
W ogródku emerytki 17:46, 30 sie 2018

Do góry
Izo, oj poszalałam, ale i tak mam niedosyt, bo chciałabym jeszcze.
Tulipany na pewno dokupię, koniecznie hiacynty i narcyzy i lilie.
Myślę też o kilku miniaturowych iglaczkach, posadzonych między byliny, żeby w zimie nie było pusto.
Z cebulowymi jest jeszcze czas, a iglaki chciałabym wsadzić przed wyjazdem do rodziny pod koniec września.
Ogród pod Górą 21:41, 28 sie 2018

Do góry
Oj Pawle szalejesz z zakupami. Lilie martagon bardzo mi się podobają, ale ich cena trochę odstrasza.
Za to moim liliom rosnącym w donicy na balkonie, na łodygach wyrosły małe lilie z listkami i korzonkami. Chyba posadzę je do gruntu.
Gożdzikowa - wiejski ogród 19:02, 28 sie 2018

Do góry
Basiu ale pieknie
lyknelam na kolacje

Piekne masz buksy, pilnuj ich, ja w swoje czesto zagladam.

Melduje, ze lilie zadolowane
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 19:34, 23 sie 2018

Do góry
Cześć Ewa
Jak Twoje lilie sadzone w lipcu, zakwitły?
Lilie - Lilium 10:38, 23 sie 2018

Do góry
Witam
W tym roku po raz pierwszy zakwitły mi lilie. Mam pytanie, jak teraz zabezpieczyć je na zimę? czy wykopać cebulki, czy też zostawić je w ziemi ale czy coś trzeba przy tym robić z pędami.
Ranczo Edy 19:14, 22 sie 2018

Do góry
Edytko, piękną masz te lilie grzywista! Jak sobie radzisz? Juz niedługo szkoła,co? Pozdrawiam
Ogródek Iwony II 13:47, 21 sie 2018

Do góry
Rabatka przy kąciku wypoczynkowym.
Gazania - mam pierwszy raz. Potrzebuje wodę, słońce...

Malutka jeszcze Bonika i lilie

edit: Poprawiłem nazwę. Dziękuję Gosiu za naprowadzanie na nazwę. Szukałam w necie, bo wyleciała nazwa z głowy o źle zidentyfikowałam
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:54, 19 sie 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Dorotko, czy te lilie to te, które sadziłaś tak późno w tym roku?
Piękne
Nie Asiu to są lilie, które już przekwitły. Te sadzone w lipcu już mają pączki, myślę, że zdążą zakwitnąć w tym sezonie.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:09, 19 sie 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Witaj Sylwuś
Tyle razy zabieram się do napisania do Ciebie..... Śledzę Twój wątek na bieżąco. Widziałam straty po nawałnicy. Z własnego doświadczenia wiem ile ona przynosi strat. W moim przypadku doszedł do tego grad, który zrobił straszne spustoszenie wśród kwiatów. Lilie, funkie i inne..... ze łzami w oczach ścinałam po ziemi, bo były całe poszarpane.Powoli musimy się do takich anomalii przygotować.
Dalie masz cudowne, nie mogę się napatrzeć....Pięknie prowadzisz Swoje Zielone Królestwo. Życzę Ci, żeby wszystkie anomalie omijały Twój Ogród.
Pozdrawiam Goraco

Agatko współczuję gradu, wiem jakie zniszczenia potrafi zrobić Jeszcze jak na początku sezonu to rośliny mają czas nadrobić, ale potem już im ciężko.
Musimy się trzymać i masz rację przyzwyczajać powoli do tego też....
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:55, 19 sie 2018

Do góry
Witaj Sylwuś
Tyle razy zabieram się do napisania do Ciebie..... Śledzę Twój wątek na bieżąco. Widziałam straty po nawałnicy. Z własnego doświadczenia wiem ile ona przynosi strat. W moim przypadku doszedł do tego grad, który zrobił straszne spustoszenie wśród kwiatów. Lilie, funkie i inne..... ze łzami w oczach ścinałam po ziemi, bo były całe poszarpane.Powoli musimy się do takich anomalii przygotować.
Dalie masz cudowne, nie mogę się napatrzeć....Pięknie prowadzisz Swoje Zielone Królestwo. Życzę Ci, żeby wszystkie anomalie omijały Twój Ogród.
Pozdrawiam Goraco

W moim małym ogródeczku - Dorota 15:18, 17 sie 2018

Do góry
Dorotko, czy te lilie to te, które sadziłaś tak późno w tym roku?
Piękne
Ogrodowe szaleństwo ... 12:04, 17 sie 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Róże jeszcze ładnie się prezentują, chociaż u mnie liście mają byle jakie, ale dają radę.Lilie jeszcze będą kwitły? U mnie już wszystkie przekwitły, ale jest niespodzianka kwiat rododendrona się pojawił.

Gosiu, u mnie liście róż też byle jakie. To juz chyba ten czas. Lilie juz kwitły, zostawiły takie koraliki. U mnie tez rododendron zakwitł drugi raz (bialy, bo podobno tylko te powtarzają kwitnienie).
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies