Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 12:57, 07 paź 2018

nicol21 napisał(a)
Ale masz bogatą i kolorową tą jesien. super!!
ta hortka me&you rzeczywiście świetna, a ta zielona też extra. Liczyłaś kiedyś ile masz hortek?

Dla Ciebie policzyłam Mam 25 hortensji ogrodowych i 30 hortensji bukietowych. Oprócz tego mam 3 donice z hortensjami bukietowymi wyhodowanymi samodzielnie z patyczków.
Ewa777 13:02, 07 paź 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewciu cudna jesień Czytam że podlewasz a u mnie błoto

Gosiu, uwierz mi. Teraz podlewanie, to żadna przyjemność. Za zimno, żeby stać godzinami z wężem z zimną wodą. Ale trzeba, bo bardzo sucho. Najbardziej widać to na hortkach i żal mi ich bardzo, gdy widzę takie smutno zwisające listki.
Ewa777 16:38, 07 paź 2018

Dorota123 napisał(a)
Pięknie

Dziękuję Dorotko
U Ciebie też widziałam piękny, kolorowy ogród I te lilie - coś niespotykanego
Ewa777 16:41, 07 paź 2018

Anda napisał(a)
Twoj ogrod pieknie wyglada caly rok. Zarowno wiosna, jak i latem, i jesienia zachwyca kolorami.

Do tej pory najbardziej niezadowolona o tej porze roku byłam z rabaty bylinowej. W tym roku wreszcie mi się podoba, a to za sprawą roślin, które kupiłam w sierpniu - zawilce jesienne i jeżówki Aloha
dana1s 17:12, 07 paź 2018

Ewciu Twój październikowy ogród jest zjawiskowy. Cudowne kolory i te bujne kwiecie. Ja obecnie widzę, że duże drzewa owszem nadają ramy i wprowadzają klimat, ale bardzo zacieniają mi ogród i niestety nie mam takich cudnych kolorów i takiej ilości kwiatów.
Pozdrawiam i idę się zachwycać dalej
Muszelka 08:42, 14 paź 2018

Zachwycam się Twoimi hortensjami. Masz do nich "rękę"
Muszelka 08:52, 14 paź 2018

Ewuniu, mam prośbę-pytanie... Chciałabym posadzić jedną hortensję na pniu. Mam takie jedno miejsce, gdzie oczami wyobraźni widzę, że wyglądałaby bardzo reprezentacyjnie.

Szkopuł w tym, że nie mam zielonego pojęcia, jakiej odmiany szukać. Może zechciałabyś mi podpowiedzieć?

Marzy mi się odmiana: bukietowa, niechorująca, o kwiatach w kolorze białym, silnych łodyżkach. Znasz taką?

Pozdrawiam najserdeczniej. Miłej niedzieli!

malgorzata_s... 13:24, 14 paź 2018

Twoje ogrodówki są bezkonkurencyjne. Myślę że muszę takie mieć choćby w donicach. Cóż będę chowała
Monia81 13:49, 16 paź 2018

Ewuś podczytywałam po cichutku ostatnio Twój wątek, troszku mi to zajęło, ale właśnie skończyłam Widzisz jak się spotkałyśmy nie wiedziałam, że Twój eMuś to ma tak profesjonalną rękę do cięcia, pięknie mu to wychodzi u Ciebie zakochałam się w różach św. Teresy i to one pojawią się u mnie jak będę przód domu robić, chociaż z różami nie darzę się miłością wielką, toż na te się skuszę pięknie przez te ostatnie lata tworzyliście swój kawałek planety, hortensje ogrodowe to masz cudnej urody, mnie zawsze mierzi fakt, że trzeba by było je chować, wiem, że są już takie odmiany, że już z tym nie ma problemu, więc może spróbuję no i zapomniałabym napisać, przepisy nalewkowe też sobie pozapisywałam, bo też lubię robić, a takich jeszcze nie próbowałam buziaki Ewuś i pozdrowienia wysyłam
mirkaka 08:56, 17 paź 2018

Ewa777 napisał(a)

Dla Ciebie policzyłam Mam 25 hortensji ogrodowych i 30 hortensji bukietowych. Oprócz tego mam 3 donice z hortensjami bukietowymi wyhodowanymi samodzielnie z patyczków.

Wow, to chyba należałoby zmienić nazwę wątku i zrobić konkurencję Hortensjadzie
Gdzie Ty to wszystko pomieściłaś, a do tego masz całe mnóstwo innych rośli
Krzysiu pięknie formuję klonika Shirasawy, też go mam, może też spróbuję coś uformować? Tylko talentu w tym kierunku brak

Ewuś straszną suszę mamy w tym roku, rachunki za wodę gigantyczne
Czytałam prognozy meteorologów w związku z globalnym ociepleniem i wyszło im że w woj. łódzkim ma być sahara a kujawsko-pomorskie też bardzo przesuszone. U nas jak tak dalej pójdzie też pewno sahara.