Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Dwa ogrody 12:35, 03 lip 2018

Do góry
Anda napisał(a)

Te fioletowe jasne i ciemne to?

Ewuś, to ciemne to pewnie szałwia jednoroczna odmiany Luna.
Droga do spełnienia 10:29, 03 lip 2018

Do góry
Joluś - no migrena mnie umęczyła a bóle głowy dalej są

Ania - ja różowego mam i bardzo się cieszę bo wcześniej myślałam o niebieskiem ale ten jest ślcizny

Gosia - hejka fajnie że jesteś bylinówka szaleje

Kasia - szałwia pościnana to jakoś wygląda
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:25, 03 lip 2018

Do góry
Oj widzę, że u Ciebie szałwia już dawno ciachnięta-przyspałam coś-dziś muszę podziałać z nożycami.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:23, 02 lip 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Kasiu pieknie u Ciebie. Naturalnie. Elegancko. Nowocześnie
A jak tam działania na froncie? Tak gdzie kamienie lub kora
A jaka odmianę wysokiej szałwia byś poleciła? Tak na przyszlosc pytam bo się nie znam
ale duzo poeknych slow! dziekuje
Działania na froncie stoja... Tzn rośliny juz chyba wszystkie ale. Dylemat. Stoi głównie z powodu zlej. Organizacji czasu
Wysoka szalwoa tylko caradonna! Ona ma. W sobie coś takiego jak jezowki te z czsrna łodyga taka dostojnosc
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:29, 02 lip 2018

Do góry
Gości pożegnałam i dzisiaj na zakupach się zakończyło
Szałwie, perwoskie, Brunera i lobelie

Szałwia od Agi musiała się sklonować i perwoskia
polecana przez Agnieszkę z Jurajskiego też wpadła w moje rączki z upragnionej listy bylin
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:55, 02 lip 2018

Do góry
effka napisał(a)

Lawenda i szałwia omszona wysiewa się niesamowicie, pikuję do małych doniczek i jak potomstwo dorośnie powysadzam do gruntu

Mi natomiast nic z tych rzeczy sie nie wysiewa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:04, 02 lip 2018

Do góry
Malgosik napisał(a)
Hej
Szałwia ścięta aż do gruntu?
A zdąży jeszcze wyrosnąć?
Ja do połowy ścięłam, ale mam ją pierwszy raz i nie wiem jak jest najkorzystniej.

Ja zawsze tak tnę i już odbiła
Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:27, 02 lip 2018

Do góry
effka napisał(a)

Lawenda i szałwia omszona wysiewa się niesamowicie, pikuję do małych doniczek i jak potomstwo dorośnie powysadzam do gruntu

O tak, to jedyne co się u mnie wysiewa...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:56, 02 lip 2018

Do góry
Hej
Szałwia ścięta aż do gruntu?
A zdąży jeszcze wyrosnąć?
Ja do połowy ścięłam, ale mam ją pierwszy raz i nie wiem jak jest najkorzystniej.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 16:03, 02 lip 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)

Oby Tobie zaczęła się szybciej rozmnażać niż mnie .
Ale u Kasi_CS też się wysiała więc jest nadzieja.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:11, 02 lip 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Szałwię dostałaś ode mnie

Darczyńca w końcu odnaleziony...szałwia już przyciąga nocne motyle

Agnieszka dziękuję również za klateczkę

Ogródek Iwony II 10:27, 02 lip 2018

Do góry
bacowa napisał(a)

Iwona, powtykaj między Perowskią parę werben, będzie fajnie wyglądać.

Kurcze, w tym roku nie zdążyłam zabrać z werbeny sadzonek do domu i nie mam. A siewki takie malutkie i niewiele ich. Późno będą kwitły. No cóż, zawsze trzeba pilnować i nie zaniedbać, by mieć i cieszyć się widokiem...
Za to w sobotę mijaliśmy nową szkółkę, na placu, na płaskim terenie stały doniczki poustawiane w dużej ilości gatunkami. I Zbyszkowi rzuciła się w oczy plama niebieskiego. Od razu stwierdził, że to szałwia. Zawróciliśmy i faktycznie była.
Tu posadzę. Kupiłam 4 sztuki Deep Blue

Ładne sadzonki, tylko czemu są w dwóch odcieniach? Pan twierdził, że to efekt różnego nasłonecznienia, nawożenia, ilości wody ...
Obejrzałam, co jeszcze ciekawego jest. Zauroczyły mnie jeżówki w kolorze fuksji.
Jeżówka Delocius Candy - przygarnęłam dwie sadzonki

Posadzę przy ławeczce

Ogródkowe perypetie:) 10:22, 02 lip 2018

Do góry
Agnieszko dziękuję Wam za miło spędzony czas...szczególnie eM za poprowadzenie ogrodowiskowego teamu do mnie

Paluszek zbytnio nie ucierpiał...

Szałwia jest odjazdowa przepiękna, dziękuję darczyńcy Agniesiu...a gdzie kupiłaś, bo chciałabym więcej sobie dokupić?
Moje małe wielkie marzenie 22:30, 01 lip 2018

Do góry
alis napisał(a)
Co myślicie o posadzeniu w taki sposób seslerii?
Wcześniej myślałam żeby nią obsadzić koło a przed nią dać szałwię różową. W trakcie kopania plan nieco uległ zmianie.

Z tyłu dałabym 3 hortensje na pniu, zielona kule to cisy/bukszpan albo stożki i różowa szałwia okalająca kule albo posadzona między seslerią.

A co tam masz za drzewko po lewej?
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:25, 01 lip 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Kupiłabyś jakąś różę a nie tak z tą jedną samiuteńką.. smutno jej przeciez

Wiesz co, ta szałwia to jest jakaś marna wg mnie albo nie podoba jej się u mnie - dzieliłam ją rok temu (tak samo jak niebieską) i niebieska szalała, piękne kępy robiła, a ta różowa nic.. jest taka jak byla. Kwitnienie też niespecjalne, choć kolor ma ekstra, bardzo wyrazisty. Muszę ją przydybać, bo ostatnio ją przesadziłam (jak jesienią sadziłam róze z gołym korzeniem, to niechcący w szałwię wsadziłam )

Eeee, nie, różyczka pozostanie jedynaczką, na oglądanie będę przychodziła do Ciebie .

No też mam takie spostrzeżenia, że te różowe to jakieś słabsze są.
Bylinowa łąka 21:21, 01 lip 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Widok z tarasu. Na pierwszym planie amsonia nadreńska. Jeszcze nie kwitła. Astry wiosenne bardzo się już na nią pchały. Połowę przesadziłam, została jeszcze druga.

Szałwia już skrócona. Bałam się ciąć bardzo nisko, bo nie wypuszczała jeszcze nowych listków od korzeni. Została jeszcze przekwitnięta Caradonna.

Już szałwie masz przycięte super. Ja za swoje może jutro się wezmę.Od jutra mam urlop
Bylinowa łąka 20:32, 01 lip 2018

Do góry
Widok z tarasu. Na pierwszym planie amsonia nadreńska. Jeszcze nie kwitła. Astry wiosenne bardzo się już na nią pchały. Połowę przesadziłam, została jeszcze druga.

Szałwia już skrócona. Bałam się ciąć bardzo nisko, bo nie wypuszczała jeszcze nowych listków od korzeni. Została jeszcze przekwitnięta Caradonna.

Małymi kroczkami do celu... 10:49, 01 lip 2018

Do góry
Bardzo ładne ujęcia jeżówek.
I różowa szałwia jeszcze Ci tak kwitnie? Moje już dawno wycięte... w przyszłym roku ciachnę tylko kwiatostany, może będą lepiej odbijać no teraz tylko puste miejca mam. Niebieskie znacznie szybciej odbijają a niektóre nawet kwitną.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:16, 01 lip 2018

Do góry
Kasiu pieknie u Ciebie. Naturalnie. Elegancko. Nowocześnie
A jak tam działania na froncie? Tak gdzie kamienie lub kora
A jaka odmianę wysokiej szałwia byś poleciła? Tak na przyszlosc pytam bo się nie znam
Moje małe wielkie marzenie 22:01, 30 cze 2018

Do góry
alis napisał(a)
Co myślicie o posadzeniu w taki sposób seslerii?
Wcześniej myślałam żeby nią obsadzić koło a przed nią dać szałwię różową. W trakcie kopania plan nieco uległ zmianie.

Z tyłu dałabym 3 hortensje na pniu, zielona kule to cisy/bukszpan albo stożki i różowa szałwia okalająca kule albo posadzona między seslerią.

Mi się Twoja koncepcja podoba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies