ale duzo poeknych slow! dziekuje
Działania na froncie stoja... Tzn rośliny juz chyba wszystkie ale. Dylemat. Stoi głównie z powodu zlej. Organizacji czasu
Wysoka szalwoa tylko caradonna! Ona ma. W sobie coś takiego jak jezowki te z czsrna łodyga taka dostojnosc
Gości pożegnałam i dzisiaj na zakupach się zakończyło
Szałwie, perwoskie, Brunera i lobelie
Szałwia od Agi musiała się sklonować i perwoskia
polecana przez Agnieszkę z Jurajskiego też wpadła w moje rączki z upragnionej listy bylin
Kurcze, w tym roku nie zdążyłam zabrać z werbeny sadzonek do domu i nie mam. A siewki takie malutkie i niewiele ich. Późno będą kwitły. No cóż, zawsze trzeba pilnować i nie zaniedbać, by mieć i cieszyć się widokiem...
Za to w sobotę mijaliśmy nową szkółkę, na placu, na płaskim terenie stały doniczki poustawiane w dużej ilości gatunkami. I Zbyszkowi rzuciła się w oczy plama niebieskiego. Od razu stwierdził, że to szałwia. Zawróciliśmy i faktycznie była.
Tu posadzę. Kupiłam 4 sztuki Deep Blue
Ładne sadzonki, tylko czemu są w dwóch odcieniach? Pan twierdził, że to efekt różnego nasłonecznienia, nawożenia, ilości wody ...
Obejrzałam, co jeszcze ciekawego jest. Zauroczyły mnie jeżówki w kolorze fuksji.
Jeżówka Delocius Candy - przygarnęłam dwie sadzonki
Posadzę przy ławeczce
Widok z tarasu. Na pierwszym planie amsonia nadreńska. Jeszcze nie kwitła. Astry wiosenne bardzo się już na nią pchały. Połowę przesadziłam, została jeszcze druga.
Szałwia już skrócona. Bałam się ciąć bardzo nisko, bo nie wypuszczała jeszcze nowych listków od korzeni. Została jeszcze przekwitnięta Caradonna.
Bardzo ładne ujęcia jeżówek.
I różowa szałwia jeszcze Ci tak kwitnie? Moje już dawno wycięte... w przyszłym roku ciachnę tylko kwiatostany, może będą lepiej odbijać no teraz tylko puste miejca mam. Niebieskie znacznie szybciej odbijają a niektóre nawet kwitną.
Kasiu pieknie u Ciebie. Naturalnie. Elegancko. Nowocześnie
A jak tam działania na froncie? Tak gdzie kamienie lub kora
A jaka odmianę wysokiej szałwia byś poleciła? Tak na przyszlosc pytam bo się nie znam