Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród w skali mikro :) 22:24, 16 cze 2013

Do góry
Ela i co z wakacjami? Jak to gips? A ortezy nie można?

Czy towoja runianka variegata też tak wywija listki? B zwykła zielona inaczej się zachowuje
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:22, 16 cze 2013

Do góry
Madżenka łan trudny do ujęcia bo razem z łanem ująć muszę makro piaskownicę czekającą na dechy ...
zmierzyłam ... łan ma 70 cm wysokości i zaczyna ... zaczyna się kolor w łanie pokazywać ...

umieściłam w łanie Marię Teresę bo wyjątkowo dodaje mu uroku ... umieściłam od wczoraj tę różę w kilkudziesięciu miejscach i zdecydowałam ... zagości w I kjubie ... a znią kulki bukszpanowe i trafffki ... musze tylko dokładnie zaobserwować ile godzin pełnego słońca w owym kjubie jest ... żeby MT nie miała go zbyt skąpo

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:21, 16 cze 2013

Do góry
Madżenka a Twoje róże okrywówki pryskałaś??? Bo moje przez ta pogodę czarnej plamistości dostały
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:00, 16 cze 2013

Do góry
Małgosiu kawał dobrej roboty odwaliłaś i efekt niesamowity. Wiem jak cieszy własna praca. Nie martw się nieoczyszconym tarasem, my też pokazujemy na fotkach tylko to co ładne
Ale ligustr zamień grabem. Koniecznie osłoń się od sąsiedniego bloku.
Rododendronowy ogród II. 21:50, 16 cze 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Tak chyba Marzenka bajki ogląda. Ja czytałam że jeże przed zimą tarzaja sie w liściach i znoszą je do legowiska a w sadach z liścmi zabierały jabłka i stąd ten obrazek jeża z jabłkiem ale ile w tym prawdy?????????

Oj tak jeżyk z jabłkiem to wspomnienie bajek z dzieciństwa
Bożenko mam szwedzki stół ze slimakami więc może się jakiś jeźyk u mnie pojawi
Jurajski Ogród 21:48, 16 cze 2013

Do góry
Uwielbiam kocurki ale aktulnie mam straszną alergię na ich sierść... A całe życie byłam kociara....
Na truskawki jeszcze nie mam alergii więc się poczęstuję
Dzieki za info o lawendzie, kojarzę, że wypuszczała młode listki a potem po przycięciu ją trafiło... Będę uważniejsza za rok
Ps cieszę się , źe mi omyłkowo bonicę sprzedano
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:45, 16 cze 2013

Do góry
Anitko recykling boski promieniście wyglądasz.
Zachwycją mnie twoje hosty, muszę podpatrzeć jak je sadzisz i troszkę pokopiować
Nie omieszkam Cię odwiedzić, w drugiej połowie lipca lub sierpnia i ostrzę sobie zęby na kwakę we francuskim zakątku, w odsłonie z anabellkami
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:37, 16 cze 2013

Do góry
Sebciu to pokaż nam swój ogrod.
Wszystko o czym ... Marzysz 21:35, 16 cze 2013

Do góry
Macham do dziewczyn wiązowo/leszczynowych
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:33, 16 cze 2013

Do góry
Iza walka na froncie trwa? Tworzy siem? A co z fotkami mojej lawendy?
Trawnik spalony / zniszczony nawozem 21:32, 16 cze 2013

Do góry
A ja czytam , że to nowy trawnik? Nowego trawnika nie naleźy nawozić, ma się ukorzenić, tylko podelwanie i koszenie. Dopiero nawożenie jesienne dla wzmocnienia mogloby być.

Ogród Magdalenka 21:24, 16 cze 2013

Do góry
Magda a gdybym sobie fairy wymienila na larissę? Raportuj jak znosi deszcze, czy trzeba ją obcinać po przekwitnięciu, jak długo kwitnie, jak długo kwiat się utrzymują na krzewie. Ot tyle wystarczy
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:19, 16 cze 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, tak, masz Bonicę i nie narzekaj, bo lepsza od the fairy. Usuwaj na bieżąco przekwitające kwiaty i kiście kwiatowe, a będzie kwitła do zimy - bez przerwy. Pozdrawiam

Agnieszko przyznam się, że byłam długo zdziwiona, ze moja fairy taka ładna w rzeczywistości w przeciwieństwie do zdjęc w interencie..... Kupiłam ją jako fairy... A potem dokupiłam kolejną fairy .... I wtedy się zorientowałam że są inne.... fairy sama sie czyści a bonicę trzeba obcinać. Ale jestem nią zachwycona, bo miałam kiedyś taką szczepioną i była niesamowita. Wszyscy sąsiedzi podziwiali ja w przedogródku, kwitła bardzo obficie i miała rawie 1,5 m szerokości... Aż zmarzła...

Bonica rośnie u mnie już drugi sezon i mnie zachwyca.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:14, 16 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Jaka bajzlownia, Ty bajzlowni to jeszcze nie widziałaś. Ale nie pokażę...
Czyśćca nie kupuj bo nie ma sensu, ja w zeszłym roku powtykałam kawałeczki, takie kusoczki i w tym roku mam busz.. mogę ci kilka wysłać szczepek, a dziewczyny na pewno też mają i się podzielą..

Aniu czy my się widzimy u Alinki?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:14, 16 cze 2013

Do góry
ell napisał(a)
Zaglądam .
Marzenko u Ciebie jak zwykle stylowo.

Witaj El, dawno Cię nie widziałam
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:13, 16 cze 2013

Do góry
malwes napisał(a)
Marzenko...chwalę Twoje horti bo sama mam identyczne .
Dostałam w prezencie i waham się, czy wsadzić potem do gruntu czy prowadzić w donicy.

Też miam dylemat... Ale posatnowiłam białe ogrodowe z wiosny wsadzić do gruntu, bo wyjątkowo są duże i zamierzma je podziwiać w ogrodzie. Jeśli zima będzie choć podobnie lekka jak tegoroczna u nas to będzie kiwtła za rok w ogrodzie.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:11, 16 cze 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

Miałam to samo napisać o bajzlowni...też nie pokaże

Nie wierzę!!! Przy takim warzywniaczku nie możesz mieć gorszej bajzlowni niz ja... M ma bajzlownię, ja też
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:11, 16 cze 2013

Do góry
Iza ta trawa to kostrzewa sina. Była iekna tylko rok temu a taeraz wielka. Zamierzam ją wymienić na czyściec wełnisty a kostrzewa pójdzie pod sosnę.
Przycinałam ją wiosną. Brzydko z tego powodu wygląda, mogłam zostawić ją kwitnącą.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:49, 16 cze 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)

Ja też mam i też Ci mogę dać....na razie u mnie pomysłu na niego nie mam, ale zostawiam i nie wyrzucam...czekam na wenę

Julka czyściec pod róże różowe, będzie pieknie. Usmiechnę się jesienią po czyścca
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:55, 16 cze 2013

Do góry
Myślę, że dobrze kombinujesz.. bylinowa ma tylko nie być na widoku centralnie, bo zimą jest już brzydka i wczesna wiosną... ale za to cały sezon to raj dla oczu i kupa niespodzianek.. i Madżenka dobrze gada.. posadź róże i do róż dołóż resztę.. ostróżki , napastnice i inne byliny świetnie grają z różami Na wiosnę wetkniesz trochę krokusów i tulipanów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies