Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 21:38, 16 cze 2013

Joaska napisał(a)
inspiracje super, ten chodnik podoba mnie się
a te liście to może być języczka pomarańczowa wygoogluj sobie, liście podobne, ale mnie tam w tym miejscu bardziej by kapusta zwana bergenią pasowała.

poczytałam o języczce ... liście ma ok ale kwiat zupełnie nie do kolorystyki jaką mniemam mieć ... bergenia kapusta znacznie lepiej się wpasuje ... w przedogródku i nie tylko będzie jej trochę ... uwielbiam jej liście ...

Joasiu byłam w obi ... lawenda sześciopak po 10 zł ... ta co łan z niej ...
hosty big daddy po 8 chyba ... i jeszcze ze dwie odmiany ... a miałam impregnat tylko kupić ...
Konstancja30 21:41, 16 cze 2013

anula_wn napisał(a)
dziewczyny, świętokrzyskie rośnie w siłę mój M się ucieszy !
czekam również u mnie w ogrodzie, ale to wiecie !!!
co do Bronisz - raczej z rana....ale to też wiecie

Anulka jak nie jak tak Adamo specjalnie dla wsparcia Pawła jedzie ... żeby go nie zostawić z taką masą pań ...

właśnie się zastanawiam i z Broniszami jest sens ... bo broniszowe rano to prawie nasza pora wyjazdu ... a w nocy wyjeżdżać to masakra ...
Konstancja30 21:44, 16 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Iza powiem ostrózka... I na tym kończy się moja wiedza...
Dróżka świetna!!! Wsadź bergenie, może też byc kopytnik (mniejsze liście) ale za to bardziej woskowane - błyszczące

Daj linka do oryginalnej stron to wygooglamy

kopytnik wygooglałam i będzie ... piękne liście ... ten połysk i moja masa cienia do obsadzenia ... łan pod mamy oknami lita północ ... łan pod moim ogrodzeniem przy napastnicach ... i teren podmokły jak należy

żebym linka miała ... oczywiście, że zapisałam tylko obraz ... nic nie wiesz Konstancjo )))))
Konstancja30 21:45, 16 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Iza walka na froncie trwa? Tworzy siem? A co z fotkami mojej lawendy?

front pieknieje walka trwa ... mamuty padają a ja idę dalej ...

zdjęcia zaraz będą ... widział ktoś mój kabelek ????????????????????????????
ka1sia 21:55, 16 cze 2013

kabelka nie widzialam, ale mam wielką prośbę...jak już będziesz się przeprowadzała do tej szkółki, zabierz mnie ze sobą, ja tez chcę tam zamieszkać
buziole Iza
Konstancja30 22:18, 16 cze 2013

ka1sia napisał(a)
kabelka nie widzialam, ale mam wielką prośbę...jak już będziesz się przeprowadzała do tej szkółki, zabierz mnie ze sobą, ja tez chcę tam zamieszkać
buziole Iza

Kasia ... pod wiązem bendzie ... a jak wiąz w miejscu skąd perspektywa minusowa ... przetargamy wiąz ...
ka1sia 22:20, 16 cze 2013

Konstancja30 napisał(a)

Kasia ... pod wiązem bendzie ... a jak wiąz w miejscu skąd perspektywa minusowa ... przetargamy wiąz ...

dobra, przetargamy...
Konstancja30 22:22, 16 cze 2013

Madżenka łan trudny do ujęcia bo razem z łanem ująć muszę makro piaskownicę czekającą na dechy ...
zmierzyłam ... łan ma 70 cm wysokości i zaczyna ... zaczyna się kolor w łanie pokazywać ...

umieściłam w łanie Marię Teresę bo wyjątkowo dodaje mu uroku ... umieściłam od wczoraj tę różę w kilkudziesięciu miejscach i zdecydowałam ... zagości w I kjubie ... a znią kulki bukszpanowe i trafffki ... musze tylko dokładnie zaobserwować ile godzin pełnego słońca w owym kjubie jest ... żeby MT nie miała go zbyt skąpo

Konstancja30 22:29, 16 cze 2013

Konstancja30 22:34, 16 cze 2013

i naparstnice ... Anek przyjrzyj się tej jednej ... to nie ta co szukasz ???