Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:06, 16 cze 2013

Marzenko jeże jabłek nie jedzą, wolą slimaczki , dżdzowniczki. Pozostaję Ci kupic gipsowego bo gdzie by żywy zimował?
agniecha973 17:09, 16 cze 2013

Madżen za dużo telewizji się naoglądała (bajek o jeżykach ), bo tam zawsze jeż z jabłkiem na grzbiecie wędruje, hi hi.
A tak swoją drogą, skąd się wziął ten obrazek jeża z jabłkiem? Kto to wymyślił i dlaczego?
Mathildis 18:24, 16 cze 2013

Bogdzia napisał(a)

Jak jest zagrożone gniazdo to nawet małe ptaszki atakują sójkę lub wiewiórkę która również wyjada jaja i pisklęta. Na ogół pomagają im również ptaki z pobliskich gniazd i wtedy udaje im się przegonic napastnika.Większe ptaki jak np kosy same atakują , najczęściej samiec.Sójki mają jednak dobra pamięc i na ogół wracają jak juz gdzieś wypatrza gniazdo.Miłego dnia i miłego weekendu życzę.

Masz rację Bożenko Dziś, gdy miałam czas i przesiedziałam troche na tarasie sójka trzykrotnie próbowała "zrabować" gniazdo. Wydaje mi się, że nadal nieskutecznie
Mala_Mi 20:47, 16 cze 2013

Mam psa i mam jeża..... a przynajmniej miałam Ale u mnie dużo kryjówek ma I pies nie poluje i nie wykazuje zainteresowania...
Dzięki za diagnozę ptaka... Mariusz potwierdził.. ale jesteście encyklopedie

I miałam zrobić foto tego co dostałam od ciebie... ale S przyjechał, a potem zaczęło lać się z nieba, a teraz późno
malwes 20:51, 16 cze 2013

Bogdziu, nadrobiłam zaległości...
- zdjęcia piękne. Zachodzące niebo rewelacyjne.
- wiewióreczka urocza. Strasznie zazdroszczę takich "gości". U nas nie ma jeszcze takich dużych drzew, wiewióreczki nie zaglądają. Jeża chciałam zaprosić, zostawiałam liście itp ale nie pojawił się jeszcze
- ptaki piękne. I ja uwielbiam budzić się rano i słyszeć ich "rozmowy". Najśliczniej ćwierkają bardzo bladym świtem, może właśnie dlatego, że jest tak rano i nie zagłuszają ich inne dźwięki.
- robale piękne . Choć i ja mam ich zatrzęsienie - dziamią co się da. No nawet derenia, czego nie ruszały do tej pory...wrrr.....
Bogdzia 21:36, 16 cze 2013

agniecha973 napisał(a)
Madżen za dużo telewizji się naoglądała (bajek o jeżykach ), bo tam zawsze jeż z jabłkiem na grzbiecie wędruje, hi hi.
A tak swoją drogą, skąd się wziął ten obrazek jeża z jabłkiem? Kto to wymyślił i dlaczego?

Tak chyba Marzenka bajki ogląda. Ja czytałam że jeże przed zimą tarzaja sie w liściach i znoszą je do legowiska a w sadach z liścmi zabierały jabłka i stąd ten obrazek jeża z jabłkiem ale ile w tym prawdy?????????
Bogdzia 21:41, 16 cze 2013

asc napisał(a)
Mam psa i mam jeża..... a przynajmniej miałam Ale u mnie dużo kryjówek ma I pies nie poluje i nie wykazuje zainteresowania...
Dzięki za diagnozę ptaka... Mariusz potwierdził.. ale jesteście encyklopedie

I miałam zrobić foto tego co dostałam od ciebie... ale S przyjechał, a potem zaczęło lać się z nieba, a teraz późno

Czytałam u Ciebie że kolekcja upolowanych ptaków Ci sie powiększyła.Zdjecie zrobisz jutro , nie ma pośpiechu.Pies i jeż na ogól nie wchodza sobie w drogę chyba że pies młody ale jak sie dowie czym jest jeż to już go nie zaczepia. W ogrodzie z zakamarkami jeżę uwielbiaja przebywac.
Bogdzia 21:44, 16 cze 2013

Mathildis napisał(a)

Masz rację Bożenko Dziś, gdy miałam czas i przesiedziałam troche na tarasie sójka trzykrotnie próbowała "zrabować" gniazdo. Wydaje mi się, że nadal nieskutecznie

Obserwowałam sójki nie jeden raz , mają pamięc dobra niestety dla ptaków i wracają tam gdzie juz zobaczyły gniazdo. To ładne ptaki ale niestety niszcza inne gniazda.Szkoda bo te malutkie ptaszki są najbiedniejsze.Pozdrawiam Aniu.
Madzenka 21:50, 16 cze 2013

Bogdzia napisał(a)

Tak chyba Marzenka bajki ogląda. Ja czytałam że jeże przed zimą tarzaja sie w liściach i znoszą je do legowiska a w sadach z liścmi zabierały jabłka i stąd ten obrazek jeża z jabłkiem ale ile w tym prawdy?????????

Oj tak jeżyk z jabłkiem to wspomnienie bajek z dzieciństwa
Bożenko mam szwedzki stół ze slimakami więc może się jakiś jeźyk u mnie pojawi
Bogdzia 21:52, 16 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)

Oj tak jeżyk z jabłkiem to wspomnienie bajek z dzieciństwa
Bożenko mam szwedzki stół ze slimakami więc może się jakiś jeźyk u mnie pojawi

Ślimaki to one chetnie jedza ale gdzie przezimuje?Moze jedynie wpaśc w gości jeśli masz przyzwoitą szparę pod bramą.