Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Kwiaty we włosach 19:27, 27 paź 2019

Do góry
Piękna jesień, piękne fotki z trawami Ach te brzozy ... Kociaki słodziaki Te ostatnie zdjęcia są po prostu cudowne
Zielony zakątek z Antonówką 18:26, 27 paź 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Skąd ja to znam?

Czekam zatem na foty

Przepiękne te dorodne brzozy, zupełnie jak moje

Aniu, wszyscy to znamy wiem, ale mi bardziej chodziło o dobranie roślin ze względu na trudne warunki jakie tam panują, korzeń na korzeniu, twarda glina, wiele roślin nie chce tam rosnąć, zanikają, zamierają, o kompozycję raczej się nie martwię przekopałam dość głęboko ziemię, dodałam mączki bazaltowej, obornik granulowany, korę, ziemię z obornikiem - naczytałam się porad Toszki u różnych kobiet , i zobaczymy czy nowe nasadzenia sobie poradzą, a są to hosty, zwykłe paprocie i trawy przytachane z lasu, wyglądają jak sit
Zielony zakątek z Antonówką 17:52, 27 paź 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Tak Gosiu, jesień jest piękna

Z nowości :

5. kolejny raz zrobiłam rabatę przy zakątku leśnym, myślę że teraz już będzie dobrze ...

Foty nocą lub jutro, zobaczymy

Skąd ja to znam?

Czekam zatem na foty

Przepiękne te dorodne brzozy, zupełnie jak moje
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:12, 26 paź 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)

No to Kochana Ty masz tam miejsca!
To nie na cztery brzozy, tylko na cały zagajnik

Zdjęcie rzeczywiście dość wąskie i nie wiem, jakie ta rabata ma wymiary.

To ostatnie niezagospodarowane miejsce. Rabata jest dość duża ale jeszcze tam tuje (wiem, ze nie lubisz ) z trawami. Jak zmobilizuje się do założenia wątku to wszystko rozrysuję. Na razie czekam na ogrodzenie itp.
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:55, 26 paź 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Brzozy posadzone podoba mi się bardzo nawet eM pochwalił
Słabo widać te chudzinki

Dereniowa poszerzona i przesadzone 3 kulki z buksa....masakra jakie one były ciężkie
Z czasem pewnie wymienię na cisy...wiosną seslerię podzielę a i muszę opalikować brzozy

Po Twojemu na prosto, ale fajnie Podoba mi się
Blaski i cienie nowego życia 15:51, 26 paź 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Fotki w mgle cudne Jeszcze zielono u Ciebie Pozdrawiam

Udało się przyciąć tuje od ulicy do wysokości ogrodzenia, brzozy na nisko i wyciąć 2 stare śliwki i posprzątać po bałaganie więc jestem szczęśliwa.

Małymi krokami-Ogród Wioli 10:31, 26 paź 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)
Brzozy posadzone Burza mózgów i świetna decyzja. Kiedyś hamak nawet między nimi rozwiesisz Z dereniami niesamowicie się komponują, ta sama tonacja. Domyślam się, ile było roboty w tych kamieniach... Chociaż z poszerzeniem rabaty też pewnei zeszło. A jeszcze cebule posadziłaś Turbo napęd Dziś i mnie taki potrzebny!

Tak posadzone i cieszę się bardzo
Burza mózgów jest fajna
No ten hamak już widzę oczami wyobraźni ...
Powiem Ci, że z tymi brzozami w kamieniach nie było aż tyle roboty.... najwiecej się natyrałam na dereniowej....zerwać darń, przekopać z dobrociami, 3 mega ciężkie buksy przesadzić i dopiero posadziłam brzozy...

E tam cebul nie posadziłam...zabrakło mi dnia i sił...
A dziś na ogród czasu brak...

Ty pewnie dziś coś podziałasz Iwonko ... ladny dzień się zapowiada
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:22, 26 paź 2019

Do góry
Brzozy posadzone Burza mózgów i świetna decyzja. Kiedyś hamak nawet między nimi rozwiesisz Z dereniami niesamowicie się komponują, ta sama tonacja. Domyślam się, ile było roboty w tych kamieniach... Chociaż z poszerzeniem rabaty też pewnei zeszło. A jeszcze cebule posadziłaś Turbo napęd Dziś i mnie taki potrzebny!
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:57, 25 paź 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Wiola świetnie wyszło pięknie te brzozy się wpasowały w Twój ogród pod linijkę

Też tak myślę Madziu dzięki
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:46, 25 paź 2019

Do góry
Wiola świetnie wyszło pięknie te brzozy się wpasowały w Twój ogród pod linijkę

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:40, 25 paź 2019

Do góry
Gochna napisał(a)

No to Kochana Ty masz tam miejsca!
To nie na cztery brzozy, tylko na cały zagajnik

Zdjęcie rzeczywiście dość wąskie i nie wiem, jakie ta rabata ma wymiary.
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:20, 25 paź 2019

Do góry
MonikA napisał(a)

Sadzilam dziś żurawki i przesadzałam i dzieliłam carexy. Wyjęłam tulipany ale nie posadziłam. Moze jutro, sadzarke skocze kupic bo swojej nie moglam znaleźć i wtedy sie zbiorę.

Apropo brzóz to pięknie ci wyszło. Aż mi szkoda ze nie mam miejsca na nie. Czekam z toba do wiosny na zielone listki

No to też popracowałaś
Ja to poczekam chyba na deszcz z tulipanami, bo mi ręka odpadnie od sadzarki... piękny mamy październik ,ciepły i słoneczny ,ale suchy...dziś znowu cisy musiałam podlewać....eh

Dzięki za brzozy
No u Ciebie też by pasowały może z czasem znajdziesz miejsce
Fajnie,to czekamy razem
Liliowo i kolorowo:) 20:48, 25 paź 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Danusiu liści coraz więcej ja część grabię a część zbiorę kosiarką, brzozy jeszcze pelne ulistowienia.
Ale piękne przebarwienia, ja muszę pomyśleć o jakiś kwiatach jesiennych ale więcej kzrewów pzrebarwiających się.
Płyt mam około 5 tysięcy

Tak samo robie, nie lubie grabienia, a z krzewów a tych mam bardzo dużo to przez zime mają ściółke. Krzewy czy drzewa, ktore polecam tylko muszą być tak posadzone by o tej porze były w słoncu bo wówczas się najpiękniej przebarwiają a wiosną ciesza piękną barwą i kwiatami. KALINY i nic nie trzeba zz nimi robić, perukowce i ten o seledynowych liściach piękna ozdoba ogrodu a teraz na piękny pomarancz się odbarwia. Pięknie się odbarwiaja pęcherznice ten mocny żółty kolor to pęcherznica która na wiosnę cieszy seledynowymi listkami, te czerwone też pięknie się odbarwiają na czerwony kolor, jedyna praca z nimi to obciąc mocno na wiosnę

Co do płyt to imponująca kolekcja, a tylko rocowe czy inne też? Z ciekawości musze moje policzyć Musze zimą moje winyle wyjąc. Pamiętam jak za pierwsze 2 wypłaty kupiłam za 4,5 tysiąca płytę to były czasy

To jest czerwona pecherznica no i berberysy niezawodne i piękne sie przebarwiają

Kwiaty we włosach 20:38, 25 paź 2019

Do góry
Jenyyy jakie wspaniale brzozy trawkiiii i na dodatek fajne kociaki ile jusz maja widac ze młodziaki
Liliowo i kolorowo:) 20:11, 25 paź 2019

Do góry
Danusiu liści coraz więcej ja część grabię a część zbiorę kosiarką, brzozy jeszcze pelne ulistowienia.
Ale piękne przebarwienia, ja muszę pomyśleć o jakiś kwiatach jesiennych ale więcej kzrewów pzrebarwiających się.
Płyt mam około 5 tysięcy
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:06, 25 paź 2019

Do góry
Makusia napisał(a)
Piękne pannice! Wysokie, zgrabne
Upolowałas piękne okazy!

Zgrabne pannice dziękują za komplementy
Brzozy wybierałam osobiście z kilkuset sztuk,więc wybrałam najładniejsze
A czułam się jak dziecko w sklepie z zabawkami , ha ha
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:56, 25 paź 2019

Do góry
Brzozy posadzone podoba mi się bardzo nawet eM pochwalił
Słabo widać te chudzinki

Dereniowa poszerzona i przesadzone 3 kulki z buksa....masakra jakie one były ciężkie
Z czasem pewnie wymienię na cisy...wiosną seslerię podzielę a i muszę opalikować brzozy

Widok z altany ...fajnie leżaczki ukryte

Foty słabe,ale co nie co widać

Lecę do was
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:44, 25 paź 2019

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Doczytałam ze zaraz będą zdjęcia. Zacieram rączki

Foty słabe,ale coś widać no i brzozy prawie bez liści
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies