Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 15:27, 15 sty 2020

mrokasia napisał(a)
Nie wiem Asiu co zamierzasz robić w tej altanie ale wydaje mi się, że te sześciokątne nie dość, że zazwyczaj takie bardziej rustykalne są to i trudniej je w środku zagospodarować tak by było to wygodne. No chyba, że dla 2 osób to problemu nie ma .

I właśnie z tych powodów wolałabym kwadratową. Raz, że więcej miejsca dwa szybciej coś bym wybrała co dopasowałoby się do reszty. Z tą altaną to kamień u szyi normalnie, jakiś impas. Nie ruszę nim nie znajdę rozwiązania.
Margerytka40 15:31, 15 sty 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

No i będzie nieparzyste 5 a co tam jak szaleć to szaleć,trawnika tam dużego nie potrzebuję
Fajnie,że Ci się mój pomysł podoba

Asiu sadź na wjazdowej ten zestaw a będzie Ci się serce cieszyło jak będziesz wjeżdżać na działkę
Popieram

Tam się bardzo fajnie sprawdzi poszerzenie rabaty
Wjazdowa jeszcze musi poczekać na swojă kolej. Może udasię posadzić w tym roku żywopłot, to już będzie sukces. Ale plan jest
Wiolka5_7 15:52, 15 sty 2020

Margerytka40 napisał(a)

Tam się bardzo fajnie sprawdzi poszerzenie rabaty
Wjazdowa jeszcze musi poczekać na swojă kolej. Może udasię posadzić w tym roku żywopłot, to już będzie sukces. Ale plan jest

Też tak myślę zrobi się taki kącik w ukryciu patrząc z altany podobają mi się takie zakamarki w ogrodzie

Żywopłot to już będzie krok do przodu....
wiadomo jeśli masz w planach inne miejsca to wjazdowa musi poczekać
Margerytka40 17:20, 15 sty 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Też tak myślę zrobi się taki kącik w ukryciu patrząc z altany podobają mi się takie zakamarki w ogrodzie

Żywopłot to już będzie krok do przodu....
wiadomo jeśli masz w planach inne miejsca to wjazdowa musi poczekać

No właśnie po pierwsze chciałabym już uporządkować tę część z altanką bo na razie to w ogrodzie nie mam miejsca by przycupnąć na chwilę. Siada się gdzie popadnie. Jak na walizkach. To takie ważne dla mnie ale jak widzisz wpadłam w czarną dziurę z tą altaną. Jak ruszyć dalej jak nie wiem co i jak. Ech...
Wiolka5_7 18:36, 15 sty 2020

Margerytka40 napisał(a)

No właśnie po pierwsze chciałabym już uporządkować tę część z altanką bo na razie to w ogrodzie nie mam miejsca by przycupnąć na chwilę. Siada się gdzie popadnie. Jak na walizkach. To takie ważne dla mnie ale jak widzisz wpadłam w czarną dziurę z tą altaną. Jak ruszyć dalej jak nie wiem co i jak. Ech...

Dobrze,Cie rozumię z tą altaną,bo bardzo się ona przydaje i można do cienia się schować w upały....
Na pewno podejmiesz dobrą dla Ciebie decyzję...
Monia81 19:23, 15 sty 2020

Asia piękny ten widoczek z brzozami wrzuciłaś, cudne to połączenie... chyba jakbym jeszcze raz zaczynała to jedną całą rabatę przeznaczyłam bym na brzozy i derenie... co do altany nie pomogę, bo doświadczenia w tym zakresie brak, ale wydaje mi się, że kwadratowa bardziej że tak powiem ustawna mi się wydaje... dobrze Wiola napisała, na pewno wybierzesz idealnie buźka
Ania111 20:51, 15 sty 2020

Asiu .
Ile się dzieje
Ile postów
Ile opinii

Oj teraz to zawrót głowy

Będę zaglądać i czytać.

Margerytka40 07:40, 16 sty 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Dobrze,Cie rozumię z tą altaną,bo bardzo się ona przydaje i można do cienia się schować w upały....
Na pewno podejmiesz dobrą dla Ciebie decyzję...

Margerytka40 07:43, 16 sty 2020

Monia81 napisał(a)
Asia piękny ten widoczek z brzozami wrzuciłaś, cudne to połączenie... chyba jakbym jeszcze raz zaczynała to jedną całą rabatę przeznaczyłam bym na brzozy i derenie... co do altany nie pomogę, bo doświadczenia w tym zakresie brak, ale wydaje mi się, że kwadratowa bardziej że tak powiem ustawna mi się wydaje... dobrze Wiola napisała, na pewno wybierzesz idealnie buźka

Myślę tak sobie czy nie za dużo tych dereni. Mam przecież wzdłuż ogrodzenia te Sibrica. Choć jak bym na wjazdowej posadziła inne odmiany?
Kwadrat, sześcian, sześcian kwadrat
Margerytka40 07:44, 16 sty 2020

Ania111 napisał(a)
Asiu .
Ile się dzieje
Ile postów
Ile opinii

Oj teraz to zawrót głowy

Będę zaglądać i czytać.

No widzisz, kołomyja