Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:26, 26 maj 2013

Do góry
Ogród i ja dziękujemy za pochwaly Tego mi dzisiaj trzeba, bo dzień był cięzki zawodowo
Z nerwacji podlałam ogrodowe krewetki (opuchlaki) po raz kolejny dursbanem. Kupiłam kolejne źurawki i boję się je wsadzić w to samo miejsce, gdzie mi te biale potfffory wszystko wyżarły...

Czekam na dostawę trzech astinek. Bardzo się na nie cieszę, wszystkie będą róźowe..... Ja chyba zwariowalam z tymi różowymi różami....
Ciekawa jestem jak te austinki przy trajażach posadzę skoro powojniki zaczynają szaleć.... Chyba jesienią będą wykopywane??? Może posadzić w dniczkach? Ae boję się , że będą dostawać za mało wody....

Dzisiaj podglądałam moje hortensje. Ogrodowe mają tyle pąków, że starch się bać.... Chyba moja akcja "kożuszki dla horti" przyniosła w tym roku spodziewany efekt.... Zaczęlam je podlewać niebieskim nawozem aby się ładnie wybarwiły. Do horti home&you nie zaglądam... Mikrusy jakieś... Przeprowadzę z nimi rozmowę umoralniającą, grozi im bowiem przeprowadzka do bajzlowni jeśli się nie wezmą w garść.
Incredibal też żaczyna wytwarzać mnóstwo pąków. Ae teraz to już czekam beż pośpiechu, niech sobie rh spokojnie kwitną a na horti będzie czas.
Mija czas tulipanów....
Zaczyna się czas piwoni i kosaćców.... Ale potrzebują troszkę ciepła i słońca.
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 23:15, 26 maj 2013

Do góry
Piekne zdjęcia na zbliżeniach, ale ja tęsknię za perspektywą Twojego ogrodu i szerszymi ujęciami
Czekam cieprliwie na nie, ocieplenie i słońce
Ogród w budowie - nieustającej 21:25, 26 maj 2013

Do góry
Piękny naturalistyczny ogród stworzylaś.
Ogród Dominiki 21:24, 26 maj 2013

Do góry
Chaos.... Chyba rozumiemy to słowo onaczej
Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 21:22, 26 maj 2013

Do góry
Czasem słońce, czasem deszcz obficie się u Ciebie robi
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:19, 26 maj 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
No prawie, odliczam godziny do tej chwili No i zaczynam kolejny rozdział w swoim życiu

A ja myślałam że za tydzień?
Welkie gratki, życie zaczyna się po 40 tce
100 lat 100 lat

Rododendronowy ogród II. 21:17, 26 maj 2013

Do góry
Cały czas podziwiam
Ogrodowe zacisze 21:03, 26 maj 2013

Do góry
Nigdy nie widziałam białych irysów syberyjskich. Urzekły mnie rózwnież Twoje hosty, szczególnie ta żólta
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:00, 26 maj 2013

Do góry
Aniu zachwyciłam się katalpą. Dopiero na tym zdjęciu widać jaka jestolbrzymia.
Co do warzywnika - u Ciebie mi nie pasują trumienki tak jak zrobiłaś jest idealnie!!!

I nie narzekaj na robotę, cieszmy się że ją mamy i jest na kwiatki... Ostatnio rozmawiałam z koleżanką pracującą w budzetówce, każda z nas miała powody do narzekania, każda inna, ale w świecie pelnym poważniejszych problemów, tragedii życiowych, nieuleczlanych chorób, bezrobiocia, kłótni... cieszmy się że jest praca i możemy chociaż przez chwilkę zrelaksować się na forum Cieszmy się kaźdą chwilą którą możemy spędzić w naszych ogrodach.

Ps gdyby nie forum miałbyśmy więcej czasu
Mój mały raj na ziemi :) 18:27, 26 maj 2013

Do góry
Beatko, dziękuję
Jesteś dzielna, ja nie daję rady nadrabiać... teraz tez tylko na chwilkę.....

Grembosiu
, zimno i mokro ???? nieee, stanowczo protestuję ! jejku, co z tą pogodą ? prawie lato a ciepełka ni widu ni słychu
pozdrawiam !

Joanka
, on , ten leżak, czeka i doczekac się nie może mam nadzieję, że tym razem ...

Madżenka wiem, wiem ! tak się droczę
na święto róż to u mnie już nie będzie kolorów przekwitły tulipki, przekwitną rh.... nadzieja w rózach - kilku
czekam na spotkanie !

Bociuś,

horti nie ukorzeniam, bo mi sie nic nie udaje moja ciotka kij od szczotki wsadzi w ziemię i jej rośnie, a ja ? ehhh
zasieki były neizbędne !!!
lustro chcę dać na ten fragment prostej ściany pod schodami, tam gdzie spocznik tzw jest

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:50, 26 maj 2013

Do góry
To bugenwille już kwitną? Foch! Moja w doniczce dopiero niedawno listki wypuściła! Foch!!! Przywiź w drodze poworotnej słońce bo u nas zimno!
Początki w Kruklandii 17:48, 26 maj 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Świeci słońce, wieje wiatr....wiosna dopiero doszła
hehe

I chyba lato nie zdązy w tym roku zawitać.... Po wiośnie od razu jesień......
Ogród Dominiki 17:48, 26 maj 2013

Do góry
eee_taam napisał(a)
możeśz ten ogród focić..... z lewa.......z prawa......koszmarki.......i trupki .....i takie tam inne co ci przyjdą do głowy )
....
a ja "natenczas" będę siedzieć i wzdychać

Ja teź I myśle jakby połowę kiatów wyciepać z ogrodu aby uzyskać taką harmonię jak w Twoim ogrodzie ....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:45, 26 maj 2013

Do góry
U mnie niebo niebieskie ale ziiiiiimno. Czy w tym roku lata nie będzie?
Żon wybielony mógły Ci się nie podobać Nie ryzykuj
Boćkowe perypetie ogrodkowe 17:43, 26 maj 2013

Do góry
Bociuś dawaj fotki codziennie dokładne Twoich trawek na duuuuuużych zbliżeniach.
A trawa moźe eve coś.... Ciort wie .... Carex za 31 zł to skanadaliczny skanadal!
Ania i róże i cała reszta :) 17:41, 26 maj 2013

Do góry
Aniu czy są już pąki w Twoich różach? Chciałam zameldować, że trzy austinki dojadą do mnie w przyszlym tygodniu. Golden celbration cała w pąkach. Czeka jednak aż rh oddadzą jej w władanie ogród.
Rododendronowy ogród II. 17:38, 26 maj 2013

Do góry
Bożenko nie odpowiadaj wszystkim indywidulanie Odpocznij troszkę i naciesz się swoim ogrodem w ciszy i spokoju
Wersja mini mini 17:33, 26 maj 2013

Do góry
stychaz napisał(a)
Tak w Kwiatonie. Warto zajrzeć. Były buki ale tylko bordowe. Były też graby no i nie mogę się zdecydować. Grabowy żywopłot ma coś takiego tajemniczego. W poniedziałek jadę obejrzeć buki. Dzisiaj nie dałam już rady.

Normalnie ty mi czerwonego alarmu nie włączyłaś? Buki i graby? W ktorym Kwiatonie? Bo ja znam trzy...
Eksperyment ogrodowy Beaty 17:29, 26 maj 2013

Do góry
Obejrzałam sobie zdjęcia Twojego ogrodu, ślicznie masz ! Pozdrawiam
Ogród z platanem. 17:23, 26 maj 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)

Czy to był sarkazm? Wydawało mi się, że pisałaś, że nie masz do tego cierpliwości

Gdy jest tego za dużo to tracę cierpliwość ale ten zapach sosny w trakcie zabiegu i wygląd sosny po 2 miesiącach nieoceniony

Szkoda ligustru, ale ten typ tak ma.... Nie warto się do niego przyzwyczajać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies