Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 09:55, 26 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Varis był Eunuchem, a o to Cię nie podejrzewam
budziłam Cię ze Zgorzelca a nie z mojego ogrodu

A szleństwa nie umiem wytłumaczyć

może być i Zgorzelec ... już się przyzwyczaiłam, że nigdy nie wiadomo gdzie jesteś za to zawsze wiadomo zaraz będzie i to bardzo uspakaja ... czyli z Mają falstart ... ... a ja bym kciała w tv obejrzeć ... ogród na to zasługuje ... Madżen choćby po to by spalić czarownice iglaka i trawnika ... o taki cykl mogłaby Maja zrobić ... hmmm ... i kto tu ma parcie na szkło ... no masz ....
Konstancja30 09:59, 26 maj 2013

Evchen napisał(a)
Motywuje motywuje Jestem wiernym kibicem i zapisałam się do Twojego fan clubu Będę bielić donice. .. na ziołotwórstwo Obym sama nie zbladła przy bieleniu
BB donice musi mieć białe.. nawet na ziółka

Ewa spokojnie ... wybieliłam pół nieruchomości ... żon żyje w stresie, że któregoś dnia obudzi się wybielony ))) ... a ja nie zbladłam ... no po prawdzie to może bardziej się nie da ale tak czy inaczej nie zbladłam ... dla BB tylko białe donice ... nie może być inaczej ... ziołotwórstwo jest cudne ... smaczne i pachnące ... !!! ... o ile z tych małych złośliwych nasionek coś wyjdzie ... moja bazylia cynamonowa ma mnie w poważaniu i nawet źdźbła (jej ale trudne słowo sobie wybrałam - 3 razy pisałam) nie wyściubiła ... od tygodnia ... małpa jedna ...
Mala_Mi 11:39, 26 maj 2013

A ja Cię miałam dziś prześcigać na dworzec, ale w zaistniałej porze deszczowej nie miałam sumienia ganiać w deszczu z łopatką Wiec sobie jak biały (chociaż nie wybielony) człowiek na to konto pospałam. A deszczu dżdżu krople waliły o blachę dachu miarowo jednostajnie, wiec i spało się dobrze Szkoda, że krótko..... odgruzowuję chałupę, bo do ogrodu wyjść się nie da... wszędzie mam tyły
Konstancja30 11:51, 26 maj 2013

asc napisał(a)
A ja Cię miałam dziś prześcigać na dworzec, ale w zaistniałej porze deszczowej nie miałam sumienia ganiać w deszczu z łopatką Wiec sobie jak biały (chociaż nie wybielony) człowiek na to konto pospałam. A deszczu dżdżu krople waliły o blachę dachu miarowo jednostajnie, wiec i spało się dobrze Szkoda, że krótko..... odgruzowuję chałupę, bo do ogrodu wyjść się nie da... wszędzie mam tyły

nie zniesłabym, że ganiasz w deszczu z łopatką ... dobrze zrobiłaś z tym spaniem ... mam nadzieję, że krople do mnie się nie wybierają ... no ale słoneczko też nie ... było ... i siem zbyło
agata19762 12:02, 26 maj 2013

miłej niedzieli życzę
Mala_Mi 13:26, 26 maj 2013

Widzę kawałek nieba niebieskiego.... zaraz zniknie, ale dobre i to
Madzenka 17:45, 26 maj 2013

U mnie niebo niebieskie ale ziiiiiimno. Czy w tym roku lata nie będzie?
Żon wybielony mógły Ci się nie podobać Nie ryzykuj
Konstancja30 21:52, 26 maj 2013

jak się matka natura nie zastanowi i ciepła nie przyśle to ja zacznę myśleć o eksmisji ... ja potrzebuję ciepła bo jest fajne ... bo ja nie lubię dźwigać na sobie tych wszystkich kurtek ... swetrów i tak dalej ... moje sadzonki lawendy myślą to samo i wyglądają tak samo ... na mis to ani ja ani one szans nie mamy ...

bazylia dalej w opozycji do świata nad ziemią ... a hosta od Irenki wprost przeciwnie ...wciąż przybywa jej listków ...

lawenda wybujała ... ale będzie pachnieć !!! ... tylko jak z nią postąpić w czasie robót tarasowych ... ceglana donica do rozbiórki ... chwilowej ... jak zjeść ciastko i mieć ciastko ??? odwieczny dylemat ...

róże co poniektóre siem wybieliły i od razu uprzedzam ... nie maczałam w tym pędzla ... nie ma na listkach żadnej gadziny ... jakby zieleń zbladła ... ba bielactwa siem nabawiła i to najbardziej moja jedna jedyna biała ...

bodziszki mają taaakie wielkie pąki i zimno bidulom to nie rozchylają ich ... naparstnice doktoryzują się w sobie czy uprzejmie zakwitnąć i najwyraźniej do wniosku dojść nie mogą ... słoneczko potrzebne !!! ...

paprocie zarosły jakieś cuś okrągłe iglaste muszę przekopać .. paprocie iglaste zostaje ...

i kupa innych inszości a ja mam tylko tyci tyci areał ...

trudne to ogrodniczenie )))))
Pszczelarnia 14:16, 27 maj 2013

W tym szaleństwie jest rozwaga.
Madzenka 21:18, 27 maj 2013

Ja mam jakąś ograniczoną wyobraźnię. Brakipuje mi fotek tej wybielonej róży. Pięknie piszesz ale ja lubię książki z obrazkami