Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:23, 05 sie 2014

Do góry
Karolinek napisał(a)
Witaj! Na takie cieniste miejsce nie ryzykowałabym z różami, one kochają słońce i lekki przewiew. Piszesz, że chcesz zachować wiejski, naturalny charakter tej rabaty, to według mnie zrezygnuj koniecznie z tui.
Jeżeli pnącze to niezawodne są powojniki, a na części białej elewacji możesz puścić bluszcz, który zdobi również zimą. Podpatrz w zimozielonym ogrodzie Danusi, tam pięknie został wkomponowany. Dobrze tu wyglądałby jeszcze bukszpan cięty w kulę, hortensje np. 'vanille fraise' czy ' limelight', trawa Carex morrowii 'Ice Dance', która jest zimozielona oraz hosty i dla koloru kolia z begonii, które kwitną niestrudzenie.

Dziękuję czyli te tuje nie będą pasowały do wiejsk
iego charakteru, nie wiedziałam, też myślałam o begoniach, tylko muszę doczytać jak zrobić kolię.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:33, 05 sie 2014

Do góry
Witaj! Na takie cieniste miejsce nie ryzykowałabym z różami, one kochają słońce i lekki przewiew. Piszesz, że chcesz zachować wiejski, naturalny charakter tej rabaty, to według mnie zrezygnuj koniecznie z tui.
Jeżeli pnącze to niezawodne są powojniki, a na części białej elewacji możesz puścić bluszcz, który zdobi również zimą. Podpatrz w zimozielonym ogrodzie Danusi, tam pięknie został wkomponowany. Dobrze tu wyglądałby jeszcze bukszpan cięty w kulę, hortensje np. 'vanille fraise' czy ' limelight', trawa Carex morrowii 'Ice Dance', która jest zimozielona oraz hosty i dla koloru kolia z begonii, które kwitną niestrudzenie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:46, 05 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i dawno nie pokazywałem zdjęć 'lotniczych'
[
W buksikach miał być Evergold i Ice Dance, ale przez moją niewiedze w tym temacie jest jeszcze Variegata i tzw. Ptasie łapki nie wiadomo czy jeszcze jakaś odmiana tam nie jest

Teraz ide zobaczyć czy nie ma mnie na leżaczku w basenie

Bardzo ładnie ta rabatka wyszła!! Świetnie się prezentuje.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:03, 04 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)

W buksikach miał być Evergold i Ice Dance, ale przez moją niewiedze w tym temacie jest jeszcze Variegata i tzw. Ptasie łapki nie wiadomo czy jeszcze jakaś odmiana tam nie jest

Piknie...zdjęcia lotnicze wymiatają.
A czy Twoje na leżaczku w basenie też jest
Ogród mały, ale pojemny;) 10:52, 04 sie 2014

Do góry
Aż mi się ten zawijas chce skopiować, z hortensjami i różowym kolorkiem, co się Dance spodobało. Uwielbiam takie zakrętasy. Nie widać, co dalej jest.
Ta trawka czekoladowa za Ice dance i żurawkami to konwalnik jest? Taki duży?
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 08:27, 04 sie 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
a z tą ice dance to niezły numer - taka ładna a tak się lubi panoszyć

Ano dokładnie, ale dobrze być świadomym tego jak się ją sadzi, więc Madzia jesteśmy już świadome
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 00:15, 04 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Za rok będzie sztywna. Ważne jest wiosenne ciecie, Trzeba wycinanć wszystkie wiotkie pędy nawet nad pierwszym oczkiem a te które są sztywne zostawialam na 3 oczka. W kolejnym sezonie (trzecim) jeśli chcesz mieć wysoką to mozna zostawić sztywne grube pędy na ciut wyższej wysokości. Trzeba będzie zrobić fotorelację wiosną
Polecam się

A ja będę czekać z niecieprliwością i stosować się do instrukcji.
Dzięki za porady co do ice dance.
Moja bajka 23:25, 03 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
I kolejne super zakupy dlaczego u mnie nie ma Carexów Ice Dance no tragedia jakaś

Bo u Ciebie za to jest mnogość Żurawek, a u mnie z tym bieda straszna
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:23, 03 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Niu mam dla ciebie 5 sadzonek carex ice dance kolejne się mnożą, na razie malutkie ale zanim dojadę do Torunia podrosną

To świetnie cieszę się i niech spokojnie rosną może nie będzie tak paliło słonko, bo teraz to żadne sadzenie w taki upał
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:19, 03 sie 2014

Do góry
Niu mam dla ciebie 5 sadzonek carex ice dance kolejne się mnożą, na razie malutkie ale zanim dojadę do Torunia podrosną
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:04, 03 sie 2014

Do góry
A to ice cream jeszcze są?ja się napaliłam na ice dance...i coś mi się świta, że jedną szczepeczkę posiadam
Moja bajka 23:03, 03 sie 2014

Do góry
I kolejne super zakupy dlaczego u mnie nie ma Carexów Ice Dance no tragedia jakaś
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:48, 03 sie 2014

Do góry
Z dostępnością tej hortensji może być różnie. Zależy ja masz zaopatrzone szkółki. To chyba nowość tego roku. Są dostępne na Allegro.

Miłorząb mam szczepiony, ma ok. 180 cm wysokości.

Turzyce Ice dance polecam, rosną jak szalone.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:34, 03 sie 2014
Do góry
Bardzo fajnie masz na tej rabacie,podoba mi się układ roślin.Hortensję wpisuję na listę.A łatwo ją dostać? Bo z limkami to wiem,że problemu nie ma.Miłorząb masz szczepiony? Swojego czasu chodziłam za nim,w końcu jak przywieźli do naszej szkółki to okazało się,że jest bardzo niski i zrezygnowałam..Turzyce 'Ice Dance' kupiłam niedawno i mam nadzieję,że tak będą rosły jak Twoje
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:29, 03 sie 2014

Do góry
Tak, Little Lime to hortensja. Taka miniaturka Limelight. Ma dorastać do 1,2 m.

Na tej rabacie mam posadzone:
3 Little Lime, 1 miłorząb Mariken, te ciemne begonie jak wypełniacz, 4 carex'y Ice dance, 7 żurawek Georgia Peach, ok. 40 bukszpaników jako obwódka
Ogród mały, ale pojemny;) 22:08, 03 sie 2014

Do góry
ele2001 napisał(a)

[img size=640x427]

ta białą trawka to ice dance?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:06, 03 sie 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Jeżówki na wzburzonym oceanie, fajnie to wygląda .

Czytam, że myślisz o jeżówkach w brązowych turzycach , przed chwilą pisałam o tym u siebie. Z szałwią bardzo mi się te brązy podobają, z różem też może być ciekawie.

Serio nie lubisz Ice Dance? coś mi się gdzieś obiło o uszy... .

Jagoda sprawdziłam magical moonlight na zdjęciach sorzed roku. 1 września była białutka a pod koniec września 28 - brązowa. Nagle obie i limeligpht i magical mi zbrązowiały. Zdjęć pomiędzy tymi datami nie mam.
Jeżówki już w brązy wsadziłam
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:37, 03 sie 2014

Do góry
Syla napisał(a)

ten carex to ice dance .... dostałaś kiedyś ode mła

a nie czasem ice cream
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:29, 03 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A teraz przymiarki Finkowych jeżówek

Jeżówki na wzburzonym oceanie, fajnie to wygląda .

Czytam, że myślisz o jeżówkach w brązowych turzycach , przed chwilą pisałam o tym u siebie. Z szałwią bardzo mi się te brązy podobają, z różem też może być ciekawie.

Serio nie lubisz Ice Dance? coś mi się gdzieś obiło o uszy... .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:43, 03 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)

O ja nie moge jak pięknie!!! Gdy trawki się rozrosna to będzie jak na CHFSh!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies