Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

Ogród z łezką 13:05, 05 sie 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu pytałaś o cięcie Nigry. U siebie Ci odpisałam, ale jakbyś nie zajrzała to tu masz linka
http://ogrodeus.pl/sliwa-wisniowa-nigra/ciecie

Dziękuję za odwiedziny

Ooo,bardzo Ci dziękuję Czyli jednak dobrze ją ciachnąć. Spróbuję w przyszłym roku.

Ja również za odwiedziny dziękuję
Kosolkowa Pasja 12:58, 05 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
A tymczasem pytanie teoretyczne. Czy na rabacie na której będą iglaki i rododendrony może się znaleźć buk pendula i dereń biały? Co kwitnącego może się jeszcze na niej znaleźć oprócz rh?

Ola ja na mojej rabacie przy placyku mam buka, za nim derenie. Trochę wczesniej ale nie widac jest rh, no i oprócz tego mam tam duzo rzeczy, hortensje, trzmieliny, marmoladki,trawa no i serby
Mam tylko dostęp do takich zdjęć, wrzucam Ci: jakbyś chciała, żeby Ci cyknąć tego buka z dereniami to daj znać

Ogród Sylwii od początku cz.II 12:05, 05 sie 2014

Do góry
Basiu - pokazowy to on jeszcze nie jest .... każde miejsce wymaga jeszcze sporo dopracowań . Chciałabym się wspomóc kimś z zewnątrz ale tak bardzo obawiam się pomocy ze strony ogrodników że mus radzić sobie samej ....no chyba , że dopadnie mnie mega kryzys

Bogda - de lux to nie będzie ... tylko zwykłe dechy pozbijane w jakąś całość

bdan
- pomyślę o podwiązaniu w przyszłym roku ... teraz tak spontanicznie posadzone bo sadzonki dostałam pomimo braku ładnie zagospodarowanego warzywniczka ....

Sebek - mój trawnik jest mocno sfatygowany ....aby nie raził to plamy wysiewałam z pozytywnym skutkiem i odchwaszczałam preparatem ....

Trawnik do wymiany przy zakładaniu oświetlenia i nawadniania ....

Firma mi zaproponowała oprysk randapem przed przystąpieniem do prac choć mają avanta .... Denerwuję się i obawiam aby ten randap przy takiej huśtawce pogodowej nie przyniósł ogromnych strat ....
Ogród z łezką 07:02, 05 sie 2014

Do góry
Kasiu pytałaś o cięcie Nigry. U siebie Ci odpisałam, ale jakbyś nie zajrzała to tu masz linka
http://ogrodeus.pl/sliwa-wisniowa-nigra/ciecie

Dziękuję za odwiedziny
Na Łowieckiej 06:48, 05 sie 2014

Do góry
inag napisał(a)

Cześć! Urlop minął szybko i bardzo symaptycznie Pogoda dopisała - jak na zamówienie
Z Felką byliśmy dziś w klinice weterynaryjnej. Ma zrobiony cały szereg badań, które wykluczyły przyczyny inne niż uraz głowy, guz mózgu, obciążenie genetyczne lub wirus FIP. Nadal ma mieć podawany lek - Luminal dwa razy dziennie - i to już się nie zmieni do końca jej życia;-( Na razie mnie to przeraża trochę ale mam nadzieję, że wszystko się jakoś ustabilizuje i nauczymy się nowej sytuacji... Właśnie przed chwilką nawet wypuściliśmy ją na dwór, by sobie trochę pochodziła i nie żyła w zamknięciu ale boję się o nią bardzo..
Pozdrowienia!

Urlop chyba bardzo sie przydał, bo wyczuwam lepszy nastrój. Problemy z kotką, też w miare opanowane.
Pozdrawiam Ilonko
Postawić trawkę nad i... 06:42, 05 sie 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...niestety, muszę Cię rozczarowc, bo w tej lekturze nic ciekawego nie ma...to już chyba "Chłopi" bardziej ekscytują...ogród dopiero się tworzy...
...pozdrawiam...

Mój też się tworzy, więc tym bardziej będę zaglądać
To tylko początek...drogi do marzeń 06:38, 05 sie 2014

Do góry
olga_ napisał(a)

Dzięki kochana! No cóż wiecej nie pokazuje bo się narazie nie nadaje

Można pokazać stare, z innego ujęcia
Postawić trawkę nad i... 22:33, 04 sie 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Witam.
Widząc avatarek nie mogłam nie zajrzeć. Piękne zdjęcia z urlopu, ogród z lustrami. Zaznaczam i od lutra zaczynam lekturę
Pozdrawiam

...niestety, muszę Cię rozczarowc, bo w tej lekturze nic ciekawego nie ma...to już chyba "Chłopi" bardziej ekscytują...ogród dopiero się tworzy...
...pozdrawiam...
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:24, 04 sie 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Gosiu gdzie jesteś?

Danusiu jestem. W weekend wyjeżdżaliśmy na wesele na Polesie i zostaliśmy jeszcze w niedzielę na poprawiny więc wczoraj późnym wieczorem wróciliśmy. I nie wiadomo w co ręce włożyć. Ogórki nie zauważyłam jak urosły a nawet przerosły.Mnóstwo roboty nie wiadomo za co się brać w pierwszej kolejności. Pozdrawiam Danusiu.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:45, 04 sie 2014

Do góry
Gosiu gdzie jesteś?
Jurajski Ogród 20:39, 04 sie 2014

Do góry
Agnieszko ja się tak głupio dopytam, ale nie dam rady 600 stron przeczytać. Czy była u Ciebie może Maja w Ogrodzie, bo będę szukać odcinka.
A jak nie była to byłoby super jakby się pojawiła, oczywiście, jeżeli Ty sobie życzysz
Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 20:29, 04 sie 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Ewa to masz reprezentacyjna rabatę z przodu domu?
Ja bym wolała tam nie mieć róż i sama mam z tyłu domu i widzę różankę z tarasu. Dzisiaj czytałam u Marty z Zielonej ogrodniczki marzenie o zielonym ogrodzie, że swoje róże z rabaty wejściowej przenosi. Róże są piękne ale tez wymagają chyba trochę więcej dbałości, a zwłaszcza chyba takie wyeksponowane na kratce.

Dziękuję za podpowiedź z różą, narysowałam z braku pomysłu, ale szczerze boję się róż, na razie nie mam żadnej i raczej jej tam nie dam. Chociaż wydaje mi się że pomysł z kratą ładnie się prezentuje rabata jest bardziej wielopoziomowa.

Tak to główny widok po wejściu do ogrodu, więc bardzo mi zależy żeby ładnie się prezentowała. Ten środek jeszcze nie zaprojektowany, jeżeli znasz jakieś inne dobre pnącze to chętnie słucham podpowiedzi. A pośrodku na razie szukam po necie jakiś bylin długo kwitnących. Na pewno będę pisać.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:24, 04 sie 2014

Do góry
Dajano zdjęcia ciuradełka o które prosiłaś zamieściłam w moim wątku. Jakby były jakieś pytania, to czekam
Ogród z łezką 20:19, 04 sie 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Zapraszam częściej A gdzie Twój wątek? Chętnie bym Cię odwiedziła

Watek już jest, zapraszam
Kosolkowa Pasja 20:14, 04 sie 2014

Do góry
Ola ja Ci nie będę doradzać, bo widzisz jaki horror u siebie przeżywałam. Ale zaplanuj to sobie dokładnie. Roślinki są niestety bardzo drogie. Może wpadną jakieś dziewczyny, które Ci wizualizację wrzucą rabatki. Ja takich rzeczy nie potrafię. Dekalog Danusi znasz?
Mnie on pasuje i widzę w nim dużo sensu, ale nie każdy musi się go trzymać
Ogród z łezką 19:38, 04 sie 2014

Do góry
bdan napisał(a)

jakie pyszności

Przepis mam obiecany
Ogród z łezką 19:30, 04 sie 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Witam. Jako że założyłam swój wątek zaznaczam sobie ogrody po sąsiedzku, aby być na bieżąco w "naszym rejonie"

Witam również i zapraszam
Kosolkowa Pasja 19:28, 04 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
u mnie to ja głównie gadam

Jak sobie chcesz zobaczyć najdłuższy monolog w wątku to u mnie jest opowieść
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:15, 04 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
A zdjęć już nie będzie, mąż mówił że zanudzam Was ciągle jedno i to samo

Takiego jeszcze nie było
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:07, 04 sie 2014

Do góry
bdan napisał(a)

A zdjęcie gdzie

A kto ma robić?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies