Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

GosiaJoanna 22:04, 01 sie 2014

Gocha napisał(a)

Gosiu tak wyczytałam tu na forum a i Sebek mi tak doradzał. Jak kazali tak robię , słucham się. Pozdrawiam

Też tak zrobię..będę teraz odkładac gazety buziaki
Gocha 22:09, 01 sie 2014

iwonaal napisał(a)
Ciesz się Gosiu, że masz za co, ja teraz myślę nad budżetem i nową rabatką.

Iwonko nie wiem czy mam za co raczej niepowinnam już wydawać na rośliny i niedługo mi się rodzina zbuntuje. Synowie to napewno by chcieli te rosliny zamienić na zupełnie coś innego Ale to chyba normalne.
Gocha 22:12, 01 sie 2014

GosiaJoanna napisał(a)

Też tak zrobię..będę teraz odkładac gazety buziaki

Gosiu tylko przed rozłożeniem gazet i kory na nie to trzeba koniecznie dobrze podlać ziemię i nie dawaj raczej gazet kolorowych. Mogą też być kładzione kartony. Buziaki
iwonaal 22:18, 01 sie 2014

Wiem, wiem Gosiu
ewa004 22:19, 01 sie 2014

Zapomniałam o tych kartonach przed wysypaniem kory
22:45, 01 sie 2014
Gocha napisał(a)

Gosiu tylko przed rozłożeniem gazet i kory na nie to trzeba koniecznie dobrze podlać ziemię i nie dawaj raczej gazet kolorowych. Mogą też być kładzione kartony. Buziaki

Gosiu to i ja skorzystam z rady odnośnie kartonów.
Spokojnej nocki
Gocha 23:01, 01 sie 2014

U mnie wykładaniem gazetami zajmuje sie mój M. bo to trzeba cierpliwości do tego szczególnie jak jest sporo roślin posadzonych, i trzeba się mocno schylać a to nie dla mnie. Ja przed położeniem gazet podlewam ziemię i po wysypaniu korą też sporo podlewam. Ale jak na razie na tej rabacie okrągłej wyłożonej korą na wiosnę to może do tej pory wyrwałam dosłownie parę chwastów. Nie wiem tylko jak będzie jak się całkiem rozłoży gazeta. W przyszłym roku zobaczymy. Dobranoc
Betka 22:29, 02 sie 2014

Gosiu no i trafiłam do Ciebie Rabata z wrzosami śliczna całą reszta też !! Roślinki mają wodę i odwdzięczają się u mnie nie padało jest strasznie sucho !!! Muszę podlewać M rozłożył mi szlałf więc dzisiaj stałam z półtorej godzi i lałam wodę a po południu nic nie znać Nie zapowiada się żeby deszcz popadał !
Pozdrowienia zostawiam
bdan 20:45, 04 sie 2014

Gosiu gdzie jesteś?
Gocha 22:19, 04 sie 2014

Betka napisał(a)
Gosiu no i trafiłam do Ciebie Rabata z wrzosami śliczna całą reszta też !! Roślinki mają wodę i odwdzięczają się u mnie nie padało jest strasznie sucho !!! Muszę podlewać M rozłożył mi szlałf więc dzisiaj stałam z półtorej godzi i lałam wodę a po południu nic nie znać Nie zapowiada się żeby deszcz popadał !
Pozdrowienia zostawiam

Beatko jeden wrzos będę musiała wymienić bo usechł. Mam nadzieję, że tylko ten jeden. Wszystko trzeba mocno podlewać a ja już sie boje, że nam wody w studni zabraknie przez te upały.Zamiast usuwać chwasty to stoję i podlewam i znowu mi zarasta chwastami. Pozdrawiam gorąco