Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 23:28, 29 maj 2022

Do góry
CD

Na koniec fota dla Irenki.
Czy to ten zawilec w dużej Kępie u ciebie tak ladnie kwitnie? Razem z inną roślina przyjechał w kępce. Musze go przesadzic

Ptasi gaj 23:16, 29 maj 2022

Do góry
Była mowa o trawie Rosi czy ekspansywna. Proszę bardzo kupiona w jesieni 2020 r. 3 patyki miała.

Kilimandżaro zasłonięta roślinami trzeba je usunąć.

Ptasi gaj 23:08, 29 maj 2022

Do góry
CD

Kocimietka "Cat's Pajamans"

Ptasi gaj 23:02, 29 maj 2022

Do góry
W zeszłym roku pisał o wysianiu rutewki w tym roku jest już taka. Trzeba ją posadzić do doniczek.

Ile tu pielenia

Dębowe zakątki 21:16, 29 maj 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu to szałwia oznaczona ona nie zimuje. Od 3 lat ja wysiewam jest bardzo ładna. W tym roku też czeka na posadzenie ma bardzo ładny kolor niebieski. U mnie w zeszłym roku wyrosła na 80 cm. Oni skarlaja pewne rośliny.

Klinik piękny. Dzisiaj kupiła 2 szt może będą rosły.

No to trudno.Będzie jak do tej pory szałwia na jeden sezon.Szkoda.
Waw, 80 cm to wielka ta szałwia ci wyrosła Może moja taka wielka nie urośnie.W tym kole taka wielka mi nie potrzebna.
Dziękuje bardzo,pozdrawiam serdecznie
Ptasi gaj 14:05, 29 maj 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Bez cudowny
Ja mam wciśnięty pomiędzy innymi roślinami i nie jest tak widoczny, ale pachnie na cały ogród.

Miałam jedną jukę i też się jej pozbyłam.

Lilak ma z każdej strony słońce i kwitnie równomiernie tak samo. Zapach to prawda nie z tej ziemi. Wychodzisz na dwór i ten zapach.
U nas zrobiła się ładna pogoda idę sądzić a eM obkasza sporo tego jest.

Watanabe chociaż jedną fota wczorajsza

Ptasi gaj 14:00, 29 maj 2022

Do góry
Milka napisał(a)
A ja już, co rok mam takie opóźnienia i głównie winna pogoda.
U nas ostatnio w wodzie wykryli bakterie coli i dali zalecenie, jak uzywać wody. Mam problemy jelitowe, nie wiem czy coś zaszkodziło, czy ta woda i nic nie mogę działać.

Cudny ten bez!!!!.
Juki ogalam od spodu, wycinam liście i wtedy ładniejsze są

O to masz problem z wodą a czego nie badają powinni codziennie próby robić.
My to na działce chociaż wodę mam bardzo dobra ze studni to eM kupuje w butelce Primavera.
Ja też tak robiłam z jukami, ale to już ponad moje siły już ich nie chce w takiej ilości. Jedna wystarczy a nie 30 szt
Jeszcze dostały plamistości liści o już ich nie chce. Na tym kawałku chyba z 12 rozet.

Ptasi gaj 08:54, 29 maj 2022

Do góry
Milka napisał(a)
Elu, jaka bujność i ile kwiecia. Twój bez powala na kolana.
Bardzo ładne te jarzmianki, białe nie są tak urodziwe, mało je widać.
Po deszczu roslinom lepiej, ale pracy nam przybywa, pięknie

Irenko jeszcze nigdy nie miałam o tej porze zarośniętego, zachwaszczone go ogrodu. Tydzień dla ogrodu to bardzo dużo. Nie byłam w zeszłym tygodniu bo komunia, albo wiatr urywał głowę. Teraz tez wczoraj taniec z chmurami. Dzisiaj może coś zdziałam.
Skalniak tonie we chwastach i niezapominajkach przekwitlych.

Porównałam przed chwilą lilaki z zeszłego roku a teraz. W tym roku mimo zimnego kwietnia i suchego maja wczesniej u mnie wszystko kwitnie.

W zeszłym roku 28 mają.

To jest fota z 21 maja br

To z wczoraj, tutaj widać te obrzydliwe juki

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:48, 29 maj 2022

Do góry
Roocika Asiu dziękuję. O tej porze, kiepsko mi idzie w ogrodzie, z niczym nie wyrabiam, ciut mnie to frustruje.

ElzbietaFranka Elu dziękuję. Cieszę się, że wszystko się przyjęło. Zawilce z nasion się wysiewają, przesadź i niech się sieje. Przy okazji podeślę ci jeszcze.

Johanka77 dziękuję. Bratki kończą, a patyki anabelek mizerne, ale żyją.

RumiankaKochana, mój trawnik dziki, są miejsca zielone i złote, ale lało, znowu lało, wiało i może odżyje. Strułam się, fatalnie się czułam i nic od 4 dni nie robiłam, zresztą i pogoda nie do pracy.

Ewa777 Ewa dziękuję. Azalie też w różnej kondycji. Jakiś szkodnik je atakuje i zamierają gałązki, wycinam je, ale wkurza mnie to. Tak myślę, że za 3 lata ogród będzie znowu inny.

Martka Marta, kompozycja stworzyła się sama, tylko irysy były, reszta samosiew

Basieksp dziękuję wszystko u mnie znowu po swojemu, muszę jakoś to opanować; co rok to mówię i co rok to samo

Gosialuk Gosia, w tym roku i tak rodki później, zgrywały się z tymi drzewiastymi piwoniami, w tym nie. Niektóre dopiero zaczynają.

Wacławdziękuję

Rok temu po ulewach, hortensje w donicy miały biały nalot. Mimo mycia i oprysku. W tym roku jest aż tak, paskudny szkodnik, zamierają liście i cała roślina, nie wiem, co to jest. Pada i wieje i trudno oprysk zrobić. Raz się udało, zrobię powtórnie, czy ktoś wie, co to jest?

Ptasi gaj 21:57, 28 maj 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Klon Phoenix

Ten klonik też mi się podoba.
Ogród z zegarem 21:09, 28 maj 2022

Do góry
Też miałam kiedyś klęskę urodzaju z werbena. Trzeba jej dać podrosnąć i później flancowac na inne poletka albo usunąć całkowicie.

Dzisiaj właśnie sprawdzałam, że też mam jej nie zmarzły zeszłoroczne na siewki jeszcze trzeba będzie czekać.
Pachnący różami, malowany bylinami 21:00, 28 maj 2022

Do góry
Ewo witam

Dawno nie byłam. Ogród przepiekny. Obfitość roślin zachfyca. Taki różowy rododendron kwiat przy kwiatku przepiękny.
Masz dużo irysów. Też kupiłam w tym roku ich sporo teraz n oo w wiem gdzie posadzić.
Irys cudowny kwiat.

Pozdrawiam
LeŚnicZaNka 20:35, 28 maj 2022

Do góry
Kasiu witam

Sezon czas zacząć. Co tam słychać.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 20:21, 28 maj 2022

Do góry
CD

Klon Phoenix

Tutaj kocimiętki groniaste po lewej nie przycięta po prawej na początku maja przycielam o połowę. Bardzo się zagęściła i mam nadzieję, że nie będzie tak wysoka. To eksperyment, że tak można usłyszałam w Maj w ogrodzie.

Ptasi gaj 20:12, 28 maj 2022

Do góry
Rodek między drzewami jeszcze na dodatek hortensja pnąca go zagłusza musi zmienić miejscówkę

Calsap zaczyna u mnie

Ptasi gaj 20:06, 28 maj 2022

Do góry
CD

Nowa Zemla

Przycięty Maluszek rośnie jak na drozdzach

Ptasi gaj 19:57, 28 maj 2022

Do góry
Dzisiaj praca między chmurami. Jak najdzie to trzeba uciekać aby nie zmoknąć. Słoneczko też było.

Zapach unosi się nad działka

W środku juki wywalam je i zastapie hakomkami Beni kaze ostatnio zakupionymi.

Szałwia Night Field PBR bardzo ładna

Glina i zielsko 18:45, 28 maj 2022

Do góry
LIDKA napisał(a)

Pada i wieje. Muszę od nowa zapalikować derenie bo sie gną. Bambusowe kijki już za cienkie do rozrośnietych koron.

Co do traw.
Zrobilam ściągę z wysokosci gatunków miscantów.

I teraz to dopiero nie wiem co posadzić.

Moje typy:

Morning light
Gracilimus
Rotsilber
Memory
Silberfender

Który z nich budzi się wcześnie?

Ja przynajmniej nie podejmuje się odpowiedzieć na to pytanie. To wszystko zależy jaka wiosna i gdzie mieszkasz. U Irenki budzą się najwcześniej

Wybór dobry.
Wszystkiego po trochu 16:52, 28 maj 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)

Ja lubię też linie proste, szczególnie w bardzo nowoczesnych ogrodach, tylko ja takiego minimalistycznego, nowoczesnego ogrodu nie mogłabym mieć, zanudziłabym się, choć u innych bardzo mi się podobają
Ale trochę prostych linii też u mnie znajdziesz

to masz jeszcze trochę linii falistych

tu kostkę opanowały siewki szałwii

Mirka przepięknie. Dawno nie byłam ale wpadam w zachwyt. Napisz ten przytacznik jak się nazywa. Jaka to trawka żółta rośnie na ostatniej focie.
Miałam jakaś żółta inpo zimie co druga padła i chce uzupełnić.

Azalie nasz cudowne u mnie też zaczynają rozkwitać.
Przed chwilą deszcz lunął więc nie wiem czy foty zrobię.

Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku II 16:38, 28 maj 2022

Do góry
Dorotka hej co tam u ciebie.

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies