Wróciłam z ogrodu, bo zaczęło porządnie padać , a tu taka niespodzianka u Ciebie . Jeszcze w deszczu siałam późną marchew, ogórki i słonecznik. Zabrakło mi czasu na szparagową i koperek. Robię obiad i przeglądam co tam słychać.
Ile ma Twój żywopłot grabowy, bardzo ładnie wygląda? Czy Ty masz tam tyyyle posadzonych drzew, czy to tylko takie wrażenie na zdjęciu? Jeśli na prawdę tam tak gęściutko, to co ile je sadzisz? Maciek ciągle mnie namawia na większą ilość drzew, a ja trochę się boję.
U mnie orliki w takiej samej fazie Co to za roślina na zdjęciu z bordowymi liśćmi?
Czasu ciągle za mało dla ogrodu, też próbuję coś wyrwać tej pogodzie, ale czasami to walka z wiatrakami...
Witam chciałabym stworzyc rabate w kolorze purpury ma juz posadzony Sambucus nigra "Black Lace" do tego jest róża czerwona drobna pnaca jakich jeszcze roslin użyc chce skupic sie na 3 kolorach .
Witajcie,
Moim dwóm rododendronom nie powodzi się po zimie. Nie wiem niestety jakie to odmiany, rosnący obok cunningham's white jest w świetnej formie, zdrowe liście i kwitnie. Dlaczego tak wyglądają? Ph od posadzenia w październiku w ziemię do rododendronow wzrosło do 6 , więc zaopatrzyłam się w siarczan amonu.Co oprócz zakwaszenia, opryskać previcurem? (mam) Czy wystarczy herbatka tymiankowa?
Basilikum
I kolor fajny i dość długo kwiat się trzyma, lubię je
Winogron jeden się ostał, łuki poniszczył, ale nie chce się nam odnawiać, więc liczę na powojniki, że je obrosną w całości....ale mam dylemat, bo tam dałam jeszcze 3 odmiany, idą jak szalone, czy montany nie zarosną..hym
a jednak kwitnienie Elaty mnie zachwyca
i Rubens na dachu
wicikrzew zaczyna