Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Rododendronowy ogród II. 21:04, 03 maj 2019

Do góry
Czekam z utęsknieniem na tegoroczny spektakl u Ciebie. Magnolia świetnie i z pompą otworzyła sezon.
Groszki, zwłaszcza te fioletowe mnie oczarowały.
Pozdrawiam
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 13:27, 03 maj 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

No właśnie kiedyś mój eM mówi, że magnolia taka nijaka jest, że tyk kwiaty a potem nic ciekawego. Ale mnie właśnie się liście magnolii podobają i on też po jakimś czasie przyznał mi rację, że ulistniona też jest atrakcyjna

Teraz będę szukać sobie odmiany na drugie znalezione miejsce. Na razie poszła w nie dalia

Takie wielkie ma Elizabeth, ta maślana. Cudowna jest, moja ulubienica! Zobacz sobie u mnie zeszłoroczną jesień, widać jakie wielkie.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:14, 03 maj 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Prześliczne tulipany, a magnolia cudowna.
Twoja lilia zapowiada się jak zwykle niesamowicie
Posadziłam moje pierwsze lilie chyba miesiąc temu, ale jeszcze ich nie widać. Kurczę, mam nadzieję, że jeszcze się pokażą.

witaj Ewo

Pewnie się pokażą...
Chcesz dzieciątko Gobasiowej?

Teraz do znudzenia tulipany ,bo lada dzień już ich nie bedzie

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:48, 03 maj 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Śliczne widoki ogrodowe. Magnolia będzie zdobić zatem również liśćmi. Piękne są takie duże.

No właśnie kiedyś mój eM mówi, że magnolia taka nijaka jest, że tyk kwiaty a potem nic ciekawego. Ale mnie właśnie się liście magnolii podobają i on też po jakimś czasie przyznał mi rację, że ulistniona też jest atrakcyjna

Teraz będę szukać sobie odmiany na drugie znalezione miejsce. Na razie poszła w nie dalia
Małymi krokami-Ogród Wioli 08:24, 03 maj 2019

Do góry
I takie tam ...

Dosadzana sesleria skalna i hakone All gold mają się fajnie Dollsy zaczynają

Spojrzenie od furtki magnolia tłoczy kolejne pąki

Ogród w Tarnowie 07:58, 03 maj 2019

Do góry
Rysiu jesteś Mistrzem dokładności, z lupą można by było u Ciebie spacerować - ogród doskonały pod każdym względem
Dziękuje za pamięć i podziwiam za talent! Magnolia przepiekna!
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 07:40, 03 maj 2019

Do góry
Śliczne widoki ogrodowe. Magnolia będzie zdobić zatem również liśćmi. Piękne są takie duże.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 07:33, 03 maj 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Dzisiaj zajęłam się daliami od Hani z Żywopłotków cisowych (buziaki ślę)

Powiem Wam, że to mega sztuka jakoś je zgrać z rosnącymi roślinami, żeby pasowały kolorem i wielkością - milion razy zmieniałam a wyobraźni miejsce.

Poza tym przesadziłam kilka jezówek, wykopałam liriope, bo tam będzie rosła magnolia, a ono łazi po rabacie mocno. I się u mnie źle czuje, bo słabo mi kwitnie. Może ktoś ma ochotę wyprobować? Mam trochę sadzonek, które szukają domu.

Z dalii będą głównie odmiany o dekoracyjnych kwiatach o dużej średnicy.

powiem Ci Kasia że też myślałam ostatnio o jeżówkach ale jak przyszłoby je gdzieś w kopać to nie wiedziałabym gdzie ;D
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:32, 02 maj 2019

Do góry
Dzisiaj zajęłam się daliami od Hani z Żywopłotków cisowych (buziaki ślę)

Powiem Wam, że to mega sztuka jakoś je zgrać z rosnącymi roślinami, żeby pasowały kolorem i wielkością - milion razy zmieniałam w wyobraźni miejsce.

Poza tym przesadziłam kilka jeżówek, wykopałam liriope, bo tam będzie rosła magnolia, a ono łazi po rabacie mocno. I się u mnie źle czuje, bo słabo mi kwitnie. Może ktoś ma ochotę wyprobować? Mam trochę sadzonek, które szukają domu.

Z dalii będą głównie odmiany o dekoracyjnych kwiatach o dużej średnicy.
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 23:11, 02 maj 2019

Do góry
I zeby bylo w tonacji:
Blushing lady, i jej kielichy, wysokie na 13-14 cm. Wyglada jak magnolia
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:35, 02 maj 2019

Do góry
Wykorzystałam dogodną aurę i dwa majowe dni poświęciłam ogrodowi. Po ostatnich opadach deszczu tempo wzrostu roślin ozdobnych i chwastów nabrało przyspieszenia. To już ostatnia runda pielenia. Potem do wnętrza rabat nie będzie już dostępu. Rekordzistką samosiewu została firletka omszona.
Skosiłam trawę, ścięłam większość szafirków. Czas cebulowych powoli się kończy. Kolorystyka ogrodu nieco się uspokoiła.
Sąsiadka mnie dzisiaj pytała, co u mnie tak pachnie. Zapach był wyczuwalny na kilkanaście metrów. Sprawczynią była kalina angielska.

Magnolia Stellata ocaliła jeden pączek przed przymrozkami. Pierwsze kwiaty niestety przemarzły po kilku dniach kwitnienia.

Wczoraj jedliśmy pierwszy raz własny szpinak, a dzisiaj rzodkiewkę. Jagody kamczackie już uformowały owoce. Pod koniec maja będą zjadliwe.

Dyrektory się rozwinęły i zbielały.

A ja nie mogę się nadziwić misternej konstrukcji pręcików. Jakby ktoś na końcach dodał kropelki metalu.

Gożdzikowa - wiejski ogród 20:14, 02 maj 2019

Do góry
Prześliczne tulipany, a magnolia cudowna.
Twoja lilia zapowiada się jak zwykle niesamowicie
Posadziłam moje pierwsze lilie chyba miesiąc temu, ale jeszcze ich nie widać. Kurczę, mam nadzieję, że jeszcze się pokażą.
Po nitce do kłębka ;) 17:25, 02 maj 2019

Do góry
effka napisał(a)
Malinia, nie no teraz widzę, że chyba jest ok. Chociaż czy rozplenice nie zjedzą tych modrzewii na pniu? Jaką one mają wysokość?
Azalie, magnolia super będą się komponować. Oba kwasoluby.

A te limki to tam pod szmaragdamu mają być? Piszę cały czas z komórki i kiepsko widzę tą fotkę.

Limki chce dać tutaj
Sasiad ma tam szmaragdy ale ogólnie tam jest dość mokro zawsze więc wody im nie zabiora.
Rozplenice chce dać sporo nizej pod modrzewie aby właśnie mi nie zjadly.
Pod moje Vanilia Frise dziś wsadzilam pierisy żeby jednak wiosna nie bylo tam lyso jak wycinam hortensje
Po nitce do kłębka ;) 17:12, 02 maj 2019

Do góry
Malinia, nie no teraz widzę, że chyba jest ok. Chociaż czy rozplenice nie zjedzą tych modrzewii na pniu? Jaką one mają wysokość?
Azalie, magnolia super będą się komponować. Oba kwasoluby.

A te limki to tam pod szmaragdamu mają być? Piszę cały czas z komórki i kiepsko widzę tą fotkę.
Po nitce do kłębka ;) 08:53, 02 maj 2019

Do góry

to plan rabaty z rozplenicami

tutaj magnolia na dole azalia kule 4 , 3 jasne 1 ciemna modrzew pendula , taki iglak który ma być prowadzony ala bonsai i biala azalia
na drugim układ podobny tylko to wysokie to ta jabłonka płacząca
tulipany idą w odstawkę na tych rabatach
Przerwa na kawę... 08:04, 02 maj 2019

Do góry
Magnolia Picture
Przerwa na kawę... 07:28, 02 maj 2019

Do góry
magnolia Iolanthe - o ile nie przekręciłam nazwy
Moja bajka 21:29, 01 maj 2019

Do góry
cudowne lipowe aleje

magnolia niczym żywa rzeźba. Coś pięknego . Szkoda, że na kwitnienie się spóźniłam

Ten Kwiatuszek nie ma sobie równych
Ogród Mirelli 18:46, 01 maj 2019

Do góry
Magnolia piękna takiej odmiany jeszcze nie widziałam, gratulacje rarytasy w cenie.
Ogród Mirelli 17:08, 01 maj 2019

Do góry
No powiem Ci kochana, że magnolia wymiata! Przepiękna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies