Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Mój wymarzony ogród 08:38, 15 lip 2014

Do góry
0 widzę, że się za mnie wzięłaś i to na poważnie poprawię się wieczorem bo dziś jest malowanie grila i donic

a i jeszcze byłam wczoraj na spontanicznych zakupach i kupiłam piękne sadzonki ice dance ale podzielę je na mniejsze w ramach ekonomicznego podejścia do tematu a tak poważnie to program naprawczy portfela powoli muszę zacząć uruchamiać jak w sierpniu/wrześniu ma mi starczyć na cebulki
i jeszcze z tego spontanicznego podejścia kupiłam 2 stipy
Mój wymarzony ogród 22:05, 13 lip 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
to brzmi fajnie, kusząco

zwłaszcza, że już mówiłam - ice dance kofam

Madzia to proszę jakie wyznania
Mój wymarzony ogród 21:58, 13 lip 2014

Do góry
to brzmi fajnie, kusząco

zwłaszcza, że już mówiłam - ice dance kofam
Mój wymarzony ogród 21:54, 13 lip 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)

bardzo mi się takie powiązane snopki podobają myślisz, że jeśli wsadzę obie te trawki to nie będzie zbyt dużo szczęścia?

Horti +ML + ice dance? No co ty, bedzie fajnie. Trawy tworzą 2 piętra,owszem rożne kolorystycznie, bo ML bardziej siwa, a ice dance żółtawo-zielona, ale będzie dobrze!
Mój wymarzony ogród 18:42, 13 lip 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Ice dance dobrze się trzyma i szybko namnaża! Sadziłam wiosną, gdzie kupiłam ze 2-3 doniczki i to rozmnożyłam na jakieś 10-12. Wsadziłam do ogródka a myślę że teraz niektóre krzaki mogę dzielić. Sadzonki wielkie nie będą, ale wydaje się być dość ekspansywna. Ale ładna hi hi hi!!
Ice dance ładnie będzie się prezentować na dole, plus chyb jest zimo zielona
A jak ML się rozrosną, to zimą można z nich piękne chochoły zrobić wstążeczka przewiązać i pięknie jest!

bardzo mi się takie powiązane snopki podobają myślisz, że jeśli wsadzę obie te trawki to nie będzie zbyt dużo szczęścia?
Ogród Magdalenka 17:13, 13 lip 2014

Do góry
Z boku , ice dance nie pasuje …
Ogród Magdalenka 17:13, 13 lip 2014

Do góry
Wczoraj posadziłam nową stipę, jest jeszcze malutka, frosted przesadziłam na tyły , bo mi się w kulach nie podobały , choć widzę , że zbierają się i robią się ładniejsze … z tej rabatki wywalę jeszcze ice dance , nie podoba mi się w tym miejscu …. albo posadzę do przedogródka w prostokącie ? … o tak, zanim wyrzucę , to przeniosę się z nią na front

A tak wyglądają kulki po zmianie evergoldy chyba trzeba podzielić …

Dwa ogrody 07:48, 13 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Hortki z Ice Dance i jeżówki z czosnkiem główkowatym fajne połączenie
Mam ten niski przetacznik.. i chyba muszę go przesadzić na skalniak, bo na rabacie idzie w szerz... ale nie w kwiaty Chyba dobra myśl

Aniu dziękuję, czasem coś mi się uda, nawet mimo woli

zaczyna
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 00:00, 13 lip 2014

Do góry
Carex morrowii 'Ice Dance'
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:32, 12 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)

Spotkanie z Krysia i Romkiem było przemiłe. Piękna okolica, super widoki z okna, działka wielka, z potencjałem.

Karolina ale pojechałaś ale dzieki za pochwały i zapraszam częściej trawka to Ice Dance,pozdrawiam aa zapomniałam kotek cudny i futerko ma ja sztuczne pewnie milutkie i sliczny kolor
Mój wymarzony ogród 22:49, 12 lip 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
aaaaaaaaaaachanie pomyślałam

zastanawiam się jeszcze nad carexami ice dance z przodu ale jeszcze myślę

Ice dance dobrze się trzyma i szybko namnaża! Sadziłam wiosną, gdzie kupiłam ze 2-3 doniczki i to rozmnożyłam na jakieś 10-12. Wsadziłam do ogródka a myślę że teraz niektóre krzaki mogę dzielić. Sadzonki wielkie nie będą, ale wydaje się być dość ekspansywna. Ale ładna hi hi hi!!
Ice dance ładnie będzie się prezentować na dole, plus chyb jest zimo zielona
A jak ML się rozrosną, to zimą można z nich piękne chochoły zrobić wstążeczka przewiązać i pięknie jest!
Mój wymarzony ogród 22:28, 12 lip 2014

Do góry
aaaaaaaaaaachanie pomyślałam

zastanawiam się jeszcze nad carexami ice dance z przodu ale jeszcze myślę
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:05, 12 lip 2014

Do góry
Nowa różyczka na patyku, identyczna jak niska okrywowa

Po lewej turzyce chyba Ice Dance od Krysi, po prawej jakaś turzyca, którą podzieliłam od razu na 5 szt - czekają w doniczkach - kosztowała u pani trawkowej 4 zł Kasia sobie kupiła sporą robinię akacjową, żółtą, za 28 zł i coś jeszcze, nie pamiętam co to..

Ogrodkowe foty.
Po liliach u Krysi wstyd pokazywac swoje ale pokaze hihi

To ich drugi i ostatni sezon w balii, bo marnie wyglądają

Budleja Black Knight ma cudny kolor, jak jeszcze spotkam, dokupię ze 2 i gdzieś wcisnę - śliczna jest!

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:10, 12 lip 2014

Do góry
Kasia u Mariolki cudne polaczenie - turzyca Ice Dance + ta hortka ktora jest boska u Krysi - Renhy Vanille Fraise, zobacz!!

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/65/655351/original.JPG
Mój wymarzony ogród 08:13, 11 lip 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Madzia,no pięknie wyszło,a busz będzie szybciej niż myślisz,ja juz swój muszę ujarzmiać i przesadzić co nieco
Głosuje do Limek za trawkami tak jak Ewelina

tych trawek jest tyle, że aż nie wiadomo, które wybrać. Póki co jestem zakochana w carexach ice dance na zdjęciach podobają mi się też stipy ale czy one by tu pasowały??
Dwa ogrody 01:04, 11 lip 2014

Do góry
Hortki z Ice Dance i jeżówki z czosnkiem główkowatym fajne połączenie
Mam ten niski przetacznik.. i chyba muszę go przesadzić na skalniak, bo na rabacie idzie w szerz... ale nie w kwiaty Chyba dobra myśl
Minimalizm z odrobiną romantyczności 22:03, 09 lip 2014

Do góry
czy lilie się jakoś przycina po przekwitnięciu??

Ice dance toszkowe

Jenda na 7 limek ma takie oto kwiatki

garcki kwitną...nie za wcześnie???
Moja "przyziemna" :) pasja 20:48, 09 lip 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Poczekaj aż urosną trawki za żurawkami ... wówczas zdecydujesz

Taki mam właśnie plan Sylwia, nie będę nic robić zanim Ice Dance nie rozrośnie się. Ma nadać tam puszystości, efekt będzie zależny od wysokości, jaką u mnie osiągnie...
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 21:29, 08 lip 2014

Do góry
Czy do miłorzęba pasować będzie np.Carex morrowii "Ice Dance" ?
Pokazuję zdjęcie bo nie wiem jeszcze co dodać- pod miłorzębem na zdjęciu tawuły japońskie-obecnie już ich nie ma i miłorząb rośnie tam sam .

Szukam dobrego zestawienia do tego miłorzęba a brak mi pomysłu

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:20, 05 lip 2014

Do góry
Ostatnio mam czas mało forumowy mimo, że czasu mam teraz sporo, chyba przeszedłem w tryb wegetacji forumowej Podczytuje, ale nic nie pisze... taka krótka przerwa chyba mi potrzebna.
Codziennie coś dłubie przy rabatach coś przesadzam coś zmieniam, ale to raczej kosmetyka.
Teraz chce się cieszyć tym co mam, ze wszystkich zmian, które zaszły w tym roku jestem zadowolony, liliowce mimo że słabo zaczynają kwitnąć, lilie również.

Mimo niedawnego deszczu wieczorami siedze sobie na schodach i patrze jak się ogród podlewa (niestety tylko w tym miejscu tak moge, w reszte miejsc już z wężem trzeba latać)

Naprawiłem i troszke przebudowałem w końcu ciurkadełko... wygląda jak sterta kamieni, ale nawet mi się podoba, muszę tylko jakieś trawiszcze posadzić za nim.

Zaczynam też strzyc bukszpany, których w tym roku sporo się nazbierało, ale bardzo to lubie i chce jeszcze więcej
Z tej kompozycji kulek i stożków jestem mega zadowolony potrzeba jeszcze roku, żeby wszytskie buksiki były idealne, ale nie przeszkadza mi to w żadnym stopniu. Jedynie to trawki mnie troszke irytują, ale u mnie lepszych się nie dostanie, a 35zł za jednego Evergolda lub Ice Dance w życiu nie dam... rozrosną się przecież

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies