Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 20:31, 05 mar 2017

Do góry
Świerk Serbski ładnie przejmował zero strat
Mahonia i jałowiec w soczystych kolorach

Podmiejski ogródek 20:28, 05 mar 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Klon palmowy już pąki pokazuje, azalia i pieris też wyglądają ładnie, ale jeszcze ich nie odkrywam.

Kiścieniowi makijaż też tylko gałęzie zdjęłam z góry, a liści nie rozgarniam. Kowale bezskrzydłe korzystają z okazji i się wygrzewają na słoneczku

Jukka nie ma dobrej opinii na O. ale u mnie tak szybko się mnoży, że zanim zdąży się zestarzeć i zbrzydnąć, to na jej miejsce mam ze trzy zamienniki

Śliczny kominek w moim ogrodzie też są juki ale to trudna roślina do wkomponowania a tak na marginesie kiedy można je przesadzać?
Ptasi gaj 20:27, 05 mar 2017

Do góry
Dc mojej wiosny taka temp. W sloncu, w cieniu 16 na plusie

Moje trawy, jeszcze z peruczkami

Po lewej lilak polobin dobrze przezimowal

Miłkowo - sezon 2016-2022 20:24, 05 mar 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Ewo, wczoraj zaczęłam pierwsze próby, ale zaraz padł akumulator, musiał się ładować, wiadomo nowy.
Ale coś mam zresztą jeszcze statyw chcę kupić i wziąść lekcje, aby w pełni wykorzystać możliwości tego aparatu. Jego zoom to po prostu bajka
Coś mi się z kompem stało, trzeba coś zmienić, nie mogłam wcześniej, ale już pierwsze coś wstawiam

to białe, to fruwające muszki, już wiem że aby je uchwycić, muszę inny program użyć, sport i ruch
/original.JPG[/img]

Rany ale obłędne jak wrózki z bajki!
Tu ma być ogród :) 20:20, 05 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Troszkę trzeba się jeszcze pomęczyć, ale powinno wyjść ok, mam przecież dobre wzory z tego forum

Nabazgrałam na mapce, gdzie będzie miejsce skrzyń.

Czy to zdjęcie z drona, który wczoraj latał nad Orzeszem?
Chociaż chyba nie, bo brzózek nie widać.
Mirkowy ogród (początki) 20:18, 05 mar 2017

Do góry
Dziś przycięłam hortensje i zrobiłam sadzonki.Wysiałam też nasionka Rozplenicy Moudry od Przemka
Z Pszenicznej ... 20:14, 05 mar 2017

Do góry
Tymczasem w weekend ja się leniłam
Dziś wiozłam syna na urodziny i musiałam na niego czekać więc dzień odpadł.

Ale za to zaplanowałam sobie wysiewy, co nie jest takie łatwe się okazuje.
Niektóre warzywa się ze sobą nie lubią więc dobrać je w pary należy dobrze

A w sobotę posprzątałam poddasze - podłoga umyta z syfu, teraz czeka na rozłożenie podkładu, a my czekamy na panele W międzyczasie pomalujemy na biało to co będzie białe...

Dla Was dwa zdjęcia z góry

W cieniu - zacieniona 20:13, 05 mar 2017

Do góry

W piątek zasiałam kilka nasionek onętka {dostałam pełnego} i dzisiaj jest już na wierzchu.
Chcę go uszczknąć za pierwszym listkiem ...i jeszcze dalej...
W ten sposób powinnam uzyskać krzaczaste i niskie sadzonki.

Mirkowy ogród (początki) 20:13, 05 mar 2017

Do góry
Naparstnice,Kocimiętka i sadzonki bukszpan ładnie zimę przetrwały Wiosną będę rozsadzała

Ogród Małej Mi 2017 20:09, 05 mar 2017

Do góry
Bambina pilnuje domu... a my na nartach.. juz wracamy. Halny nas wygwizdał ale jeszcze zime pomacalismy..
Ptasi gaj 20:03, 05 mar 2017

Do góry
W moim ogrodzie wiosny nie widac. Sloneczko pieknie swiecilo bylo pieknie
Jest bardzo mokro

To jest oczku suche w lecie nie ma wody - obecnie poziom wody jest rowny z trawa. Grunt jest bardzo grzeski. Kiedy to wyschnie.

Oczko z rybkami

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:02, 05 mar 2017

Do góry
Justyna napisał(a)
Ojej żurawie - boskie! Nie wystraszyły się? Sądziłam, że są płochliwe.
Nieznajomy ptak to zięba

Pewnie się zdziwisz ale te zdjęcia robiłam z tego miejsca:
(w kółeczku zaznaczyłam tę parkę)

Potem podeszliśmy trochę bliżej wzdłuż krzaków, żeby się w oczy nie rzucać ale one się oddalały i nie dało się zrobić zdjęć z bliska. Są tam cały czas, codziennie je słyszymy lub widzimy. Kilka par jest też na okolicznych łąkach- i są bliżej ale nie mam wtedy aparatu..

Ogród prawie romantyczny 20:02, 05 mar 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
No to mamy tak samo.Ciągły deficyt czasu i bycia w ogrodzie. Ale cóż masz rację jeszcze trochę czas wydłuża i będziemy coś już widziały co się dzieje w naszych ogrodach.
Pogoda i wczoraj i dzisiaj wiosenna ciepła, cudna.Zmartwilas mnie tymi zapowiedziami zimy.Ja też chcę WIOSNY!!!

Brak czasu to chyba przekleństwo naszych czasów, ale mimo to nie narzekam. Skoro mam mało czasu, to staram się go dobrze wykorzystać, szczególnie że różnorakich zajęć bez liku. A i na lenistwo człowiek ma czasem ochot Teraz czekam na długie dni pełne słońca, bo wtedy, gdy dzień wydaje się dłuższy, świat wydaje się lepszy. Zapowiedzi mm nadzieję nietrafne i wkrótce będziemy cieszyć się prawdziwą wiosną

Mirkowy ogród (początki) 20:02, 05 mar 2017

Do góry
Moje zeszłoroczne sadzonki tarczycy FC pod zimowym odkryciem przetrwały zimę super Dziś ogarnęła okrycie i oto tak wyglądają zielono
Kłosownica też zielona No i Stipa coś tam się zieleni ciekawe czy po ścięciu ruszy.

Z Pszenicznej ... 20:02, 05 mar 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
jesteś królową bylinową
może jakiś alfabet swoich bylin nam zrobisz? napewno wiele osob skorzysta

Pomyślę.. Jak zaczną kwitnąć to będę wstawiać ich zdjęcia z moimi doświadczeniami.
A bylinowych królowych to jest tu na O. wiele Ja jestem ledwie amatorem
Dla odmiany różyczki - debiucik roku ubiegłego

Pogubiłam się po drodze... 19:55, 05 mar 2017

Do góry
Melduję wiosna i u mnie obecna jestem już w domu
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 19:54, 05 mar 2017

Do góry
Iza
Jola dzięki, że zajrzałaś dawno nie byłam u Ciebie..
Roma widziałam kiedyś stado setek żurawi i nie wiedziałam, że to one.. dopiero tutaj patrzę nie tylko pod nogi..
Kasia dziękuję, muszę zapamiętać

Ogród prawie romantyczny 19:54, 05 mar 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Pokaz ))) Co kupiłas ))))) widziałam na fotkach jak sobie razem gadaliście ))) buziaki

Kupiłam kilka lilii, a one mało fotogeniczne, i metalowego jeżyka do ogrodu. Zdjęcie mam tylko ze stoiska, ale zawsze coś.
Mirkowy ogród (początki) 19:50, 05 mar 2017

Do góry
Moja wiosna uchwycone telefonem
Rozchodniki

Ogród prawie romantyczny 19:50, 05 mar 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Agnieszko Tobie szczególnie dziękuję za spotkanie i wspólnie spędzony czas na Gardenii.
Do następnego spotkania

Reniu, bardzo się cieszę, że miałyśmy okazję się spotkać i porozmawiać. Jest mi niemiernie miło, że tak myślisz, bo i ja mam podobne odczucia. I chętnie powtórzę - do następnego spotkania. Może w czerwcu

Dal Ciebie kwiatki z Gardenii

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies