To rododendron dauricum Praecox, ja z tej grupy mam dwa ale mocno rózowe.
Cudną masz wiosnę . U mnie pierwszej magnoli pękaja pąki a u Ciebie istne szaleństwo, nawet mlecze cudnie wygladaja.
Aniu, niestety zrobiona jestem, że oddechu złapać nie ma czasu
W pracy niestety sajgon - mam nadzieję, że do końca kwietnia a potem już będzie luźniej. Do tego jak to zwykle bywa nałożyły się inne sprawy i na ogród czasu niewiele.
W sobotę trochę podziałałam ogrodowo Kwitną cudownie krokusy, iryski i ciemierniki. Dla Ciebie kwiatek ciemiernika
Moi drodzy może pomożecie?
Czy to będzie Leonardo da Vinci?Jestem prawie pewna że taka nazwa padła w szkółce ale kupowałam wtedy sporo róż i już sama nie jestem pewna...
Ale cudnie kobitoooo !!!
ten kocyk na trawie milusi tylko przytulać
a cio z lawendziakiem ? ja swoje pocięłam dookoła i tylko górę zostawiłam zmniejszyłam bo później wszystko leży i takie suchmalce są
kulachy srebrne oko me wabią....oj wabią ...
buziaki i ciemierniki bommmba i wszystko
Obok skromniutka śliwa wiśniowa Nigra zaczyna różowymi kwiatuszkami - moja ulobiona obok magnolki I cebulica
Pieris Flamingo trochę mu przemarzły pączki kwiatowe
I bardzo bladziudkie hiacynty biedronkowe
Miro ja też dzisiaj z bólem serca ale wyrzuciłam spore już krzaki wrzośców Wrzosy natomiast w rożnej kondycji. Muszę im się dokładnie przyjrzeć. Chyba już się wyleczę z wrzosowatych po tym tegorocznym pogromie (choć już tak nie raz mówiłam sobie...)
Dla Ciebie krokusiki