Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 00:49, 02 maj 2017

Może ktoś zajrzy, doradzi.
Namieszałam sobie z tymi kulkami bukszpanowymi, moja wyobraźnia przegrało w zderzeniu z rzeczywistością.
Tak jak sobie wymyśliłam nie może być, żurawki zjedzą kulki a kostrzewa je zasłoni

Najlepiej byłoby je posadzić z przodu. Ale jak? Po środku donicy, bardziej od narożnika czy może w narożniku trzy razem w trójkąt? Kiedyś miałam taką inspirację ale chyba gdzieś zgubiłam
Czy może powtórzyć nasadzenie z donicy pod płotem ?

Mści się pochopne kupowanie bez zastanowienia

patrycja 08:57, 02 maj 2017

Wielgachne masz te żurawki
Ja mam odwrotnie żurawki z przodu a kostrzewa z tyłu
Pozdrawiam w bardzo wietrzny dzień.
babka 11:22, 02 maj 2017

Noo te żurawki to prawdziwe giganty, to jakieś bezodmianowe chyba. Nie chcę się ich pozbywać narazie ale zaczynają mnie wnerwiać węc ich los niepewny ;_
U mnie głowę urywa, wczoraj wiało ale dziś to już przesada
Agania 15:21, 02 maj 2017

Trawy z bukszpanami zawsze ładnie wyglądają, może róże miniaturowe, pomyślałam jeszcze o berberyskach
i nas też zimno
babka 20:26, 02 maj 2017

Niewydarzony był pomysł z tymi kulkami ale jakoś wybrnęłam, d..y nie urywa ale może być.
Nie wiem co ja w ogóle wymyśliłam, te buksy ni przypiął ni przyłatał na tym gazonie. Po co ja to kupowałam ? nie wiem ... ale zawsze mogę je wiosną przesadzić do przedogródka

Dziękuję Agatko za czujność i radę Ale przyjęłam zasadę, że z wyjątkiem drzew nic nie dokupuję przez kolejne dwa lata. Będę dzielić to co jest. Ogród nie jest moją mocną stroną dlatego koniec inwestycji i stresu
frezja 20:43, 02 maj 2017

babka napisał(a)
Będę dzielić to co jest. Ogród nie jest moją mocną stroną dlatego koniec inwestycji i stresu

U mnie też dzielenie tego co mam "to co się da, podziel na dwa.."- ciągle ta piosenka za mną chodzi, jak tylko biorę się za dzielenie

Wydane tyle kasy, więc teraz ogród musi na siebie zarobić
beata_m 20:44, 02 maj 2017

babka napisał(a)
Niewydarzony był pomysł z tymi kulkami ale jakoś wybrnęłam, d..y nie urywa ale może być.
Nie wiem co ja w ogóle wymyśliłam, te buksy ni przypiął ni przyłatał na tym gazonie. Po co ja to kupowałam ? nie wiem ... ale zawsze mogę je wiosną przesadzić do przedogródka

Dziękuję Agatko za czujność i radę Ale przyjęłam zasadę, że z wyjątkiem drzew nic nie dokupuję przez kolejne dwa lata. Będę dzielić to co jest. Ogród nie jest moją mocną stroną dlatego koniec inwestycji i stresu

no proszę Pani chyba jakieś żarty ... ogród nie jest moją mocną stroną ani ciut Ci nie wierze, ja się zakochałam jak tylko ogród zobaczyłam, a eM wzdychał do podkładów kolejowych (miłośnik kolei), pokaż co wymyśliłaś z kulkami? jak je zorganizowałaś?

07_Rene 21:10, 02 maj 2017

babka napisał(a)
Może ktoś zajrzy, doradzi.
Namieszałam sobie z tymi kulkami bukszpanowymi, moja wyobraźnia przegrało w zderzeniu z rzeczywistością.
Tak jak sobie wymyśliłam nie może być, żurawki zjedzą kulki a kostrzewa je zasłoni

Dobrze, że się w porę zorientowałaś, że żurawki pożrą kulki. Jeszcze się nie ukorzeniły (nie wiem czy je w ogóle posadziłaś?) więc zawsze można zmienić.

Najlepiej byłoby je posadzić z przodu. Ale jak? Po środku donicy, bardziej od narożnika czy może w narożniku trzy razem w trójkąt? Kiedyś miałam taką inspirację ale chyba gdzieś zgubiłam
Czy może powtórzyć nasadzenie z donicy pod płotem ?

Mści się pochopne kupowanie bez zastanowienia

Myślę, że powtórzenie 3 kulek na środku byłoby fajne. Wtedy kostrzewa poszłaby na boki.

Tak głośno myślę, że posadzenie ich w narożniku (lewym?) w trójkącie też jest warte rozważenia, ale nie pamiętam co jest obok... pergola? Ale co w tedy z kostrzewą?
inag 22:20, 02 maj 2017

Niesamowicie podoba mi się to zestawienie pod płotem: Kulki + trawka
babka 11:09, 03 maj 2017

frezja napisał(a)

U mnie też dzielenie tego co mam "to co się da, podziel na dwa.."- ciągle ta piosenka za mną chodzi, jak tylko biorę się za dzielenie

Wydane tyle kasy, więc teraz ogród musi na siebie zarobić

Najprawdziwsza prawda Nie wszystkie zakupy udane ale cieszmy się tym co jest.