Nie nawoże, podlałam ogród żeby ziemia wilgotna była i leję nicienie Nemasys L na opuchlaki. Sprzątam ogród, podcinam turzyce, hortensje bukietowe, miłorzęby podcinam też żeby takie szerokie nie były. Podlałam trawę na ulicy, bo sucha.
Do bukszpanów kupiłam w Anglii butlę specjalnego nawozu, będę stosować ale za wcześnie u mnie na nawożenie.
Danusiu czy możesz zdradzić jakie roślinki rosną na tej rabacie po lewej stronie zdjęcia? Chodzi mi o to coś między paprocią a sosną, to co rośnie między sosną a żurawkami, i to cośjasnego co rośnie za żurawkami jakby za zakrętem? Przepraszam, że pytam ale mam fatalny i mały wyświetlacz i za nic na świecie nie mogę dojrzeć roślin. Dzięuję z góry!
Pozbyć się go, albo przesadzić w bardziej wietrzne miejsce żeby obsychał. Jeśli w pobliżu są dęby lub klony, to raczej na maczniaka będzie zapadał co roku.
Marzec tegoroczny sprawił, że razem z wrzoścami kwitną jeszcze jesienne wrzosy pączkowe i zauważyłam krokusy - początki wprawdzie, ale są już. Jak się ociepli, na pewno "buchną" kolorami.
Ostatnio to nawet do zarobienia przybył mi kłopot w postaci wożenia eMa. po lekarzach, więc wybaczcie i zaglądnijcie proszę do zimozielonego, tyle nowych zdjęć a wpisów tak malutko
My sobie nie przywłaszczamy prawa do zdjęć, jedynie zabezpieczamy je przed kradzieżą, ale Ty masz swój znak wodny, i jakiś inny hosting, a ja na to już nie mam wpływu