Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:48, 28 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Mam nadzieję, że szybko zapomnicie te niebezpieczne momenty z Kos.
A ogród piękny, nie tylko różana jesteś, widzę mnóstwo innych gatunków i wszystko ze sobą super skomponowane!
Muszę poczytać o rozmnażaniu róż, w Pashminie też już jestem zakochana.

Edytko, dzięki, staram się nie popaść ostatecznie w marazm rózany i urozmaicam trochę tę swoją kolekcję roślin
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:35, 28 lip 2017

Do góry
Limki w takiej limonkowej odsłonie lubię najbardziej.
Wyobrażam sobie, że wykoszenie tego trawnika przy wodzie nie jest proste, a zrobione to jest perfekcyjnie!
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:30, 28 lip 2017

Do góry
Mam nadzieję, że szybko zapomnicie te niebezpieczne momenty z Kos.
A ogród piękny, nie tylko różana jesteś, widzę mnóstwo innych gatunków i wszystko ze sobą super skomponowane!
Muszę poczytać o rozmnażaniu róż, w Pashminie też już jestem zakochana.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:23, 28 lip 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Gosia, czekalas na żółtego rozchodnika

Zachwycił mnie ten rozchodnik, nie znałam tej odmiany, ale w zeszłym roku, od Lukiego dostałam odmianę Twinkling Star i wydaje się bardzo podobny do tego.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:16, 28 lip 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
jeżówki inne niz zwykłe

co to za jedna ?

Green Envy ma dłuższe płatki i więcej mają zielonego, mi ta bardziej przypomina Caribean, albo jest jeszcze coś takiego jak Green Twister

Moje Green Envy niedawno pokazywałam.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 22:11, 28 lip 2017

Do góry
Cudownie byłoby zobaczyć Twój ogród, może kiedyś, choć na razie prowadzimy życie w biegu - ale od czasu do czasu przemieszczam się na trasie Busko - Końskie (od rodziców do teściów) więc nie jest to niemożliwe

Zachwycam się mikołajkowym buszem, kilka tygodni temu postanowiłam swoje przesadzić na nową rabatę i chyba się ich niechcący pozbyłam, bo korzenie mają palowe i przy przesadzeniu każdą roślinę uszkodziłam, uschły, może choć się wysieją bo już kwitły.

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 21:59, 28 lip 2017

Do góry
ja mam tylko trzcinnik Overdam i na razie, odpukać, rdzy nie miał, za to na molinii KF się pojawiła, więc okazuje się, że to nie tylko trzcinników przypadłość.
Na zielonej... trawce :) 21:56, 28 lip 2017

Do góry
Ja bym Ci odradzała wszystkie drzewa, które trzeba regularnie przycinać, a chyba tak jest z platanami.

Kilka osób na forum ma te ambrowce, są przepiękne, choć nie co roku doczekasz się na przebarwione liście.

A Umbry kocham i jak je wybierałam to kilka argumentów miało znaczenie: nie trzeba przycinać, wiosną kwitną, jesienia ładnie się przebarwiają - u mnie odpukać w niemalowane, nie chorują.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:49, 28 lip 2017

Do góry
Piękne zdjęcia, pierwszy raz widzę takie miniaturowe mikołajki, świetne są!
Małymi kroczkami do celu... 21:47, 28 lip 2017

Do góry
Będziesz zadowolona z Polar Bear - to piękna odmiana.

Everillo w ubiegłym roku też widziałam po 15 zł, czyli normalna cena.
Tu ma być ogród :) 21:44, 28 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
A Vanilly Fraise czasem nie zaczyna kwitnienia na biało, a z czasem przebarwia się na różowo?

Dam ogrodem acham i ocham

Chyba masz rację - moją uwagę zwróciło przede wszystkim to, że te kwiatostany takie luźne, mało kwiatuszków mają i stąd podejrzenie pomyłki.
Tu ma być ogród :) 21:43, 28 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Limki

I jeszcze jedno pytanko, kupiłam ta hortkę jako Vanilla Freise, ale w miarę rozkwitania kwiatostanów, mam wątpliwości czy to nie Pinky Vinky, ktoś podpowie?

nie przypomina VF...moje całe na biało najpierw...dopiero jak wszystkie kwiaty się rozwiną to powoli od dołu różowieje..
Tu ma być ogród :) 21:43, 28 lip 2017

Do góry
alis napisał(a)

U Ciebie nawet tak leżące lawendy na kostce wyglądają ślicznie, jakby tak właśnie miały leżeć, nie wspomnę o całej reszcie-cudny ogród.
A Twoje przeplocie jest dla mnie inspiracją na przeplocie u mnie

O to fajnie, że się u mnie zainspirowałaś, jakby co to służę wsparciem merytorycznym i polecam, bo na efekt nie musiałam długo czekać, a poza tym trawki były taniutkie

Z nieba zleciało dziś tyle wody, że biedna lawenda przytuliła się do kostki, żal mi jej ścinać bo zapach obłędny roznosi się na cały ogród, ale już widać, że tego wymaga.
Madżenie ogrodnika sezon 2017 21:36, 28 lip 2017

Do góry
Zachwycające wakacyjne widoki, te słonie... ach!

Za ogrodem Twoim się stęskniłam
Anna i Ogród 21:33, 28 lip 2017

Do góry
Fajne zakupy, żadnej z molinii nie znałam - fajnie, że się nowości w szkółkach pokazują.
U nas molinie w szkółkach nadal nieosiągalne.

A miskanty to z tych wielgaśnych - Memory w zeszłym roku same splendory zbierał ale z tymi białymi kwiatostanami jest niesamowity!
Tu ma być ogród :) 21:30, 28 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Lawenda leży na kostce po ulewie

U Ciebie nawet tak leżące lawendy na kostce wyglądają ślicznie, jakby tak właśnie miały leżeć, nie wspomnę o całej reszcie-cudny ogród.
A Twoje przeplocie jest dla mnie inspiracją na przeplocie u mnie
Typografia ogrodu 21:28, 28 lip 2017

Do góry
Niezmordowana Ty, bod tymi brzózkami będzie co robić.

Ja będę eksmitować wrzosy, które brzydko przezimowały, ale z sadzeniem nowych roślin poczekam, aż zapowiadane upały miną.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 21:26, 28 lip 2017

Do góry
Piękne hortki i jeżówy - przypomnij jaka to odmiana?
Z tymi rozchodnikami bardzo ładnie się komponują
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:24, 28 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Mój ulubiony ogród
Cudownie wszystko! - czy ta zmiana to cisowe obwódki wokół lizaków?

A nie Przy tulipanowcu - na prawo patrz ... przesadziłam rh i dosadziłam różnorodności trawiasto- bylinowe . Zabrałam rozplenice i kilka miskantów a i horti przesadziłam w miejsca rh... Nie mam zdjęć dla porównania
Tu ma być ogród :) 21:24, 28 lip 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Tak u mnie obecnie wygląda Pinky Winky, podejrzanie podobna tak to ona.

Pozostałe zdjęcia cudne, a przedplocie powala na kolana

Bardzo podobna do tej mojej... jeśli by się to potwierdziło, to muszę ją wydać i jeszcze raz zapolować na VF, bo mam tylko jedną miejscówkę i ona czeka na ta królową
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies