Limki w takiej limonkowej odsłonie lubię najbardziej.
Wyobrażam sobie, że wykoszenie tego trawnika przy wodzie nie jest proste, a zrobione to jest perfekcyjnie!
Mam nadzieję, że szybko zapomnicie te niebezpieczne momenty z Kos.
A ogród piękny, nie tylko różana jesteś, widzę mnóstwo innych gatunków i wszystko ze sobą super skomponowane!
Muszę poczytać o rozmnażaniu róż, w Pashminie też już jestem zakochana.
Zachwycił mnie ten rozchodnik, nie znałam tej odmiany, ale w zeszłym roku, od Lukiego dostałam odmianę Twinkling Star i wydaje się bardzo podobny do tego.
Cudownie byłoby zobaczyć Twój ogród, może kiedyś, choć na razie prowadzimy życie w biegu - ale od czasu do czasu przemieszczam się na trasie Busko - Końskie (od rodziców do teściów) więc nie jest to niemożliwe
Zachwycam się mikołajkowym buszem, kilka tygodni temu postanowiłam swoje przesadzić na nową rabatę i chyba się ich niechcący pozbyłam, bo korzenie mają palowe i przy przesadzeniu każdą roślinę uszkodziłam, uschły, może choć się wysieją bo już kwitły.
ja mam tylko trzcinnik Overdam i na razie, odpukać, rdzy nie miał, za to na molinii KF się pojawiła, więc okazuje się, że to nie tylko trzcinników przypadłość.
Ja bym Ci odradzała wszystkie drzewa, które trzeba regularnie przycinać, a chyba tak jest z platanami.
Kilka osób na forum ma te ambrowce, są przepiękne, choć nie co roku doczekasz się na przebarwione liście.
A Umbry kocham i jak je wybierałam to kilka argumentów miało znaczenie: nie trzeba przycinać, wiosną kwitną, jesienia ładnie się przebarwiają - u mnie odpukać w niemalowane, nie chorują.
O to fajnie, że się u mnie zainspirowałaś, jakby co to służę wsparciem merytorycznym i polecam, bo na efekt nie musiałam długo czekać, a poza tym trawki były taniutkie
Z nieba zleciało dziś tyle wody, że biedna lawenda przytuliła się do kostki, żal mi jej ścinać bo zapach obłędny roznosi się na cały ogród, ale już widać, że tego wymaga.
U Ciebie nawet tak leżące lawendy na kostce wyglądają ślicznie, jakby tak właśnie miały leżeć, nie wspomnę o całej reszcie-cudny ogród.
A Twoje przeplocie jest dla mnie inspiracją na przeplocie u mnie
A nie Przy tulipanowcu - na prawo patrz ... przesadziłam rh i dosadziłam różnorodności trawiasto- bylinowe . Zabrałam rozplenice i kilka miskantów a i horti przesadziłam w miejsca rh... Nie mam zdjęć dla porównania
Bardzo podobna do tej mojej... jeśli by się to potwierdziło, to muszę ją wydać i jeszcze raz zapolować na VF, bo mam tylko jedną miejscówkę i ona czeka na ta królową