Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 22:33, 28 lip 2017

Koleżanki "różane", odwiedzające mój wątek - będę w najbliższym czasie składać zamówienie na pazdziernik/listopad na róże z Holandii, oczywiście z gołym korzeniem. Transport od nich do Polski wtedy do podziału (ostatnio dla 16 szt wyszło łącznie 28 EUR) plus koszt wysyłki od mnie do was w granicach 20-25 zł za paczkę. Jak któraś ma ochotę się podłączyć, piszcie na priva.

Zagajanka 22:48, 28 lip 2017

lindsay80 napisał(a)
Mam nadzieję, że szybko zapomnicie te niebezpieczne momenty z Kos.
A ogród piękny, nie tylko różana jesteś, widzę mnóstwo innych gatunków i wszystko ze sobą super skomponowane!
Muszę poczytać o rozmnażaniu róż, w Pashminie też już jestem zakochana.

Edytko, dzięki, staram się nie popaść ostatecznie w marazm rózany i urozmaicam trochę tę swoją kolekcję roślin
Zagajanka 22:48, 28 lip 2017

Obiecałam Gosi pokazać co mi urosło z nasion tojeści purpurowej:

Urosło, ale nie kwitło.
tulucy 23:48, 28 lip 2017

mam Royal J. drugi sezon - już nie zwiesza główki ale nie jest na patelni, a to chyba ma znaczenie.
nie wchodzę do Ciebie do jesieni, bo kusisz
Wendy79 09:41, 29 lip 2017

Zagajanka napisał(a)

Ta "pani" jest dosyć późna w kwitnieniu. Jak sadziłaś ją tej wiosny, to może jeszcze dobrze się nie ukorzeniła. Moja sadzona jesienią 2014 kolejnego lata jako tako kwitła.

Sadziłam ją dokładnie rok temu, bo przywiozłam ją z Różanych Dni w Rosarium. Faktycznie tworzy w tym roku krzak i bardzo się rozrosła w porównaniu do poprzedniego roku, bo była taka mała i delikatna. Pąków jednak nie ma, poczekam cierpliwie.
_Martini_ 12:48, 29 lip 2017

Rozmnażanie róż to już dla mnie najwyższa szkoła jazdy. Będę podgladać Twoje poczynania i sukcesy. Ja dopiero za rok pierwszy raz spróbuję zakulkować Veilchenblau. Chciałam się jej pozbyć, żeby zrobić miejsce na inną ładniejszą z powtórnym kwitnieniem. Ale żal mi wyrzucać, zatem posłuży do celów eksperymentalnych

Łucjo, dzięki za radę dot. miejsca dla RJ. Jeśli ją gdzieś dostanę, to chyba się zdecyduję.
_Martini_ 12:50, 29 lip 2017

Zagajanka napisał(a)
Koleżanki "różane", odwiedzające mój wątek - będę w najbliższym czasie składać zamówienie na pazdziernik/listopad na róże z Holandii, oczywiście z gołym korzeniem.

Do kiedy mniej więcej trzeba się zdecydować? Chwilę to potrwa zanim bym siesirozeznała rozeznała w ofercie i poczytała o tych, które by mnie zainteresowały.
Zagajanka 14:26, 29 lip 2017

_Martini_ napisał(a)

Do kiedy mniej więcej trzeba się zdecydować? Chwilę to potrwa zanim bym sie rozeznała rozeznała w ofercie i poczytała o tych, które by mnie zainteresowały.

Tydzień na czytanie i ewentualne decyzje na pewno masz
oliwka 19:15, 30 lip 2017

Janka kusisz różami, hmmmm popatrzę i do końca tygodnia dam znać. U siebie na wątku napisałam, ze jeszcze Marietherese zostaje, ale teraz sie zastanawiam ....
inka52 22:50, 01 sie 2017

Witaj odezwe sie inka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies