Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kompostownik"

Ogród Sylwii od początku cz.II 07:42, 08 sie 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ogrod jak zawsze piekny i zadbany
Kiedy Ty to wszystko ogarnelas ? Musialas sie chyba uwijac jak w ukropie bo popoludniu lalo jak z cebra a i wciaz pada

Czym Ty te pomidory karmilas ze takie dryblasy urosly ?

Jakoś tak się wkręcałam w ogród pomiędzy burzą a kolejnymi opadami Ja z łopatą to jak czarownica na miotle

Warzywnik jesienią przekopałam z kompostem .... bo w moim ogrodzie jest również i kompostownik (dwie duże komory - sypie się ale M obiecał nowy solidniejszy ) Może dlatego te pomidory poszły jak fasola w górę i w szerz jak arbuzy

Doczytałam jednak , że w przyszłym sezonie nie mogę mieć pomidorów w tym samym miejscu aż przez 3 lata ??? to prawda ??? Przecież mogę przygotować jesienią to miejsce w odpowiednie składniki pokarmowe tak żeby im papu nie brakło ....
Ale jest jeden szkopuł .... moje pomidory (widać po liściach) złapały chorobę ziemniaczaną ???? czy jakoś tak ?

Pogoda nas nie rozpieszcza .... pachnie już jesienią ... szkoda
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:58, 07 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Jasnotę miałem, wyciepałem i teraz zaanektowała sobie kompostownik Strasznie szybko rośnie, ale rzeczywiście plewienia przy niej nie ma dużo I nawet po ostrej zimie wyglądała nieźle

Te rozplenice masz przepiękne - nie mogę się doczekać ich kłosów

Sebciu, do małych ogrodów ona zbędna, ale u mnie w cieniste miejsca, gdzie chcę ograniczyć chwasty idealna i naprawdę ją lubię
ja też ale stwierdzam, ze nie jest tak prosta w obsłudze, jak te duże rozplenice
tiu mi jeżówki wyłożyły się w rozplenicach, niech leżą, jak im dobrze

zobacz na bukszpan, chory...już mam też topsin, może dziś się uda oprysk zrobić, bo mi inne zaraża, albo sama zaraziłam, nie odkaziłam narzędzie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:54, 07 sie 2014

Do góry
Jasnotę miałem, wyciepałem i teraz zaanektowała sobie kompostownik Strasznie szybko rośnie, ale rzeczywiście plewienia przy niej nie ma dużo I nawet po ostrej zimie wyglądała nieźle

Te rozplenice masz przepiękne - nie mogę się doczekać ich kłosów
Pomóżcie wyczarować mi ogród 11:05, 07 sie 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Violka leciałam zobaczyć ten Twój kompostownik. My mamy ukryte z tyłu działki, za drzewami miejsce na kompost, leży na kupie i tak go tam sypiemy i przerzucamy, bez skrzynek. Ale jak ja czytam, ze Ty nie dałaś rady mieszać tego kompostu, to powiem Ci szacun na przerzucanie tego kompostu.
Jak mąż to robi u nas, to ma dosyć, niż to przerzuci, przeleje.

Danusia, nie ma nic lepszego niż pryzma kompostowa w ukrytym miejscu. Ale trzeba mieć dobrą przesłonę. U mnie wszystko na widoku - zasadzę to jakimiś krzaczorami w przyszłym roku, teraz nie dam rady wszystkiego ogarnąć. Jadę dziś po tuje spiralis na trzecią stronę działki - zobaczę w jakim stanie będą i czy je ostatecznie kupię. Pozdrawiam.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 07:04, 07 sie 2014

Do góry
Viola napisał(a)

Dzięki Ilono w imieniu kompostownika za komplement
A wiesz ten kompostownik nie był taki piękny bo te dwie części tworzyły jedną całość - taką wysoką wieżę. Było to bez sensu bo trawa skoszona nie schła, nie dałam rady mieszać tego co wrzucam i jeszcze wyglądało beznadziejnie. A teraz proszę jaki piękniś

Violka leciałam zobaczyć ten Twój kompostownik. My mamy ukryte z tyłu działki, za drzewami miejsce na kompost, leży na kupie i tak go tam sypiemy i przerzucamy, bez skrzynek. Ale jak ja czytam, ze Ty nie dałaś rady mieszać tego kompostu, to powiem Ci szacun na przerzucanie tego kompostu.
Jak mąż to robi u nas, to ma dosyć, niż to przerzuci, przeleje.

Ogród niby nowoczesny ale... 14:15, 06 sie 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Madziu, nawet kompostownik masz godny naśladowania.
Taras, huśtawka,..karmnik, warzywnik... bilety kupuję gdzie można dokonać zakupu?
Kolejka… hmm, łapówkę wręczę hahhaha

posikać się można bo kawą to się zadławiłam!

Jaka kolejka?? Co ty piszesz...pustki są. Ja sama....więc dawaj bez żadnej kolejki kochana
Ogród niby nowoczesny ale... 12:48, 06 sie 2014

Do góry
Madziu, nawet kompostownik masz godny naśladowania.
Taras, huśtawka,..karmnik, warzywnik... bilety kupuję gdzie można dokonać zakupu?
Kolejka… hmm, łapówkę wręczę hahhaha

posikać się można bo kawą to się zadławiłam!
Ogród niby nowoczesny ale... 10:21, 06 sie 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Ale mnie ganiacie po ogrodzie dziś
Najpierw leciałam mierzyć skrzynie warzywnicze dla Edit a teraz kompostownik. ha ha..

Ale troszkę ruchu się przyda Wiec nie jest źle

Mam trzy skrzynie 120x120cm i wysokie na 100cm.

Te dechy z przodu mialy być tylko nakladane....na takie metalowe coś tam...każda osobno aby można ściągać tyle deseck ile będzie potrzeba. Ale coś tam eMowi, nie wyszlo...nie pasowalo i teraz jak potrzeba przerzucić to w 4 miejscach wkrętarką odkręca wkrety i sciąga calą przednią sciankę... nie wiem czy jasno się wyraziłam??
jasno dzieki
Ogród niby nowoczesny ale... 10:13, 06 sie 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
mam pytanie jak wchodzisz tam i przenosisz kompost i druga sprawa o wymiary bardzo mi sie podoba ten kompostownik wlasnie jestem na teamie wymiany bo moje sa za małe

Ale mnie ganiacie po ogrodzie dziś
Najpierw leciałam mierzyć skrzynie warzywnicze dla Edit a teraz kompostownik. ha ha..

Ale troszkę ruchu się przyda Wiec nie jest źle

Mam trzy skrzynie 120x120cm i wysokie na 100cm.

Te dechy z przodu mialy być tylko nakladane....na takie metalowe coś tam...każda osobno aby można ściągać tyle deseck ile będzie potrzeba. Ale coś tam eMowi, nie wyszlo...nie pasowalo i teraz jak potrzeba przerzucić to w 4 miejscach wkrętarką odkręca wkrety i sciąga calą przednią sciankę... nie wiem czy jasno się wyraziłam??
Ogród niby nowoczesny ale... 09:59, 06 sie 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

A chcesz w łeb?! Widziałaś jaki tam burdel na kółkach?! Tam z tylu jest teraz bajzlownik, przechowalnik itp...na razie zdjęć nie da rady zrobić..

Zresztą kochani....kompostownik pokazywałam zaraz po zrobieniu rok temu....o takie fotki były

mam pytanie jak wchodzisz tam i przenosisz kompost i druga sprawa o wymiary bardzo mi sie podoba ten kompostownik wlasnie jestem na etapie wymiany bo moje sa za małe
Ogród niby nowoczesny ale... 09:52, 06 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
To że M 'a porywam lub wyrywam to już dawno postanowione
A teraz hustawka bauawka do cna mnie znudziła. Abym padła z nudów muszę zobaczyć kompostownik...

Uważaj...bo naprawdę możesz paść...zwykłe dechy zbite do kupy
Ogród niby nowoczesny ale... 09:46, 06 sie 2014

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
u nas mi się obiło o uszy bujawka, ale to raczej babcie tak mówiły

aaa czy panienka pokazywała kompostownik? jak nie, to was jeszcze zagnie i to pewnie nie raz!

A chcesz w łeb?! Widziałaś jaki tam burdel na kółkach?! Tam z tylu jest teraz bajzlownik, przechowalnik itp...na razie zdjęć nie da rady zrobić..

Zresztą kochani....kompostownik pokazywałam zaraz po zrobieniu rok temu....o takie fotki były

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:18, 06 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ogród po tygodniowej nieobecności właścicielki ma się nawet dobrze. Podlewany był tylko deszczem, na szczęście prawie codziennie padało Surfinie są nie napiszę, że żyją bo przedstawiają nędzny obraz ale mam zamiar je uratować
Za tydzień okażę się czy podniosą się, czy czeka je kompostownik.
Bambusy wstawiłam do jasnego pokoju w domu i wszystko ok.
Niby tylko tydzień mnie nie było a ogród wystrzelił w górę, że nie mogłam się nadziwić Radość ogromna

Na początek limki

oblednie ale twoj ogrod sie zmienia i do takich pięknych widoków sąsiedzi sie przyczpiaja to sa osłami
Ogród niby nowoczesny ale... 23:18, 05 sie 2014

Do góry
To że M 'a porywam lub wyrywam to już dawno postanowione
A teraz hustawka bauawka do cna mnie znudziła. Abym padła z nudów muszę zobaczyć kompostownik...
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:17, 05 sie 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

U mnie też burza w niedzielę, ulewa w nocy, ulewa dzisiaj po południu...tym w skrzynkach też nieźle się dostało po płatkach...chyba też zetnę....

Pelargonie jakoś się trzymają, ale surfinie to obstrzygłam jak trzeba. - zobaczymy- jak nie dadzą rady, to kompostownik duży.
Ogród niby nowoczesny ale... 10:38, 05 sie 2014

Do góry
Jesssuu...ale nudy

Pokaż no ten kompostownik! Już dość tych asów z rękawa!
Ogród niby nowoczesny ale... 09:31, 05 sie 2014

Do góry
u nas mi się obiło o uszy bujawka, ale to raczej babcie tak mówiły

aaa czy panienka pokazywała kompostownik? jak nie, to was jeszcze zagnie i to pewnie nie raz!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:26, 04 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ogród po tygodniowej nieobecności właścicielki ma się nawet dobrze. Podlewany był tylko deszczem, na szczęście prawie codziennie padało Surfinie są nie napiszę, że żyją bo przedstawiają nędzny obraz ale mam zamiar je uratować
Za tydzień okażę się czy podniosą się, czy czeka je kompostownik.
Bambusy wstawiłam do jasnego pokoju w domu i wszystko ok.
Niby tylko tydzień mnie nie było a ogród wystrzelił w górę, że nie mogłam się nadziwić Radość ogromna

Na początek limki

Rany, Polinko, jak cudnie czyli juz po urlopie
Ogródek Iwony 12:06, 04 sie 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Kompostownik i kompost mus mieć i warto przemyśleć jego umiejscowienie aby był łatwy dostęp z taczką i aby móc go mieszać.
Ciurkadełko przy ławce świetnie się prezentuje, ja nie mam w ogrodzie tego elementu i jest to dla mnie wyzwanie, które prędzej czy później zrealizuję. Pochwal eMa bo zasłużył
Widoki ogóle świetne są
macham

Dzięki Kasiu,
Ja swój kompostownik mam na tyłach, za budynkiem gospodarczym i mam dobry dojazd taczką, ale muszę bliżej tam wodę doprowadzić, bo co dzień w te upały z wężem latam na tyły ogrodu - trochę uciążliwe.
Pochwaliłam e-Musia, a on się pyta, od kogo te pochwały? Więc mówię, że od Kasi ze Starogardu, a on na to, że mam przekazać, że po kulki bukszpanowe do ciebie wpadnie, bo coś mu się zdaje, że tych pierzynek cudnych masz nadmiar
Tak naprawdę, co tydzień jesteśmy tam teraz u lekarza w szpitalu na kontroli. Więc nic mu już mówić nie będę, bo jeszcze gotów to zrobić, hi, hi.
Ogród niby nowoczesny ale... 10:04, 04 sie 2014

Do góry
ooo teraz to kiedy się ogarnie a tak to krzyczały !
ciężko mi cokolwiek wrzucić bo większość fotek stref zakazanych mam

eMy też były, żeby nie było, że sabat był

Ogród...cóż piękny, wypieszczony, nawet kompostownik jest tu ozdobą! tak jak i zresztą Pani domu! Dzięki za miłe chwile, fajnie było was poznać a fakt, że Beaty nawet żądlące osy nie przegoniły, świadczy o tym że było super! ;]
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies