Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogródkowy chaos u monitki 20:27, 11 mar 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
U nas też zima cholercia więcej śniegu niż w grudniu czy styczniu potrwa to pewnie z dwa tygodnie zanim to stopnieje .
Żeby tylko na święta śniegu nie było

Wiosna niech już nadejdzie...
Ale przecież dwa lata temu w weekend majowy przywaliło śniegu...
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 20:26, 11 mar 2013

Do góry
To teraz kochana trzeba fotki miejsc do zmian cykać
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:25, 11 mar 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ale się porobiło. U Wieloszki w reklamie występuję, na wątku Madżenki jako specjalistka od tataraku.
Nie wiem, jak odmianowy ale łąkowy tatarak, acorus gramineus zimuje. Kłącze tataraku pięknie pachnie. W dawnych czasach nim właśnie odświeżało się chałupy na wsi przed świętami wielkanocnymi. Robiło takie saszetki zapachowe, rozkładało. A na "zielone świątki" majono nim domy.

Jego kłącze w ziemi zachowuje się tak jak u irysów, "kładzie się".

Więc Madżenka pięknie nawiązuje do tradycji obrzędowej.

yhm ... Iwaszkiewicz napisał "tatarskie ziele ma dwa zapachy ... " ... i o majeniu na filmie tez było ... Ewuś jak ty cudnie wszystko wiesz
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:24, 11 mar 2013

Do góry
To u ciebie jeszcze wiosna?
Zielony galimatias 20:21, 11 mar 2013

Do góry
Wirus różany aktulanie opanował ogrodowisko
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:20, 11 mar 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
U Ciebie w dzień na plusie było? U mnie od rana -4, a teraz nie wiem ile, bo mi się wyjść nie chce, a muszę samochód do garażu wprowadzić, jak wrócę to napiszę ile...o ile nie zamarznę

Przy domu było 0+1 na drodze -1 .... A teraz to Wasze zimno do nas dotarło, buuu
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:19, 11 mar 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Tuliskam i buziam ... po świętach jedziemy na giełdę po hortensje ogrodowe , ok?

Musowo przed świętami!!! Na wielkanoc muszą być!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:18, 11 mar 2013

Do góry
Irenko Gosia z Igełkowego znalazła
http://arnow.pl/index.php?article=kontakt

Rzut kamieniem od Ciebie, podobno mają cisy i ceny przez telefon nie chcą podać. Czy jesteś w stanie sprawdzić? Czy znasz ich?
Igiełkowy ogródeczek 20:16, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Madżen to zapodaj Irence, oni mi cen nie chcieli podać, to może się dowie czy ładne i za ile.
Ja mam od siebie tam ok 60 km więc to nie tak zupełnie bliziutko, na pewno pojadę ale tak początek kwietnia myślę.

Irenka dla nas dobre ceny wynegocjuje To miszcz

A bukszpany z Wrocłaiwa też się nie wybiera... Wykopują 100 i z wykopanych możesz sobie wybrać... Po 10 sztukach bierzesz co masz pod ręką... Na początku sezonu jeszcze ładne wybierają, potem kopią jak leci (teź dorodne, najwyżej troszkę poczochrane )
Zwykle kopią od 15 marca do 15 maja a potem jesienią po 15 września.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:14, 11 mar 2013

Do góry
rany ... Madżenka a co ty możesz o dole wiedzieć ))

absolutnie uzurpuje sobie wszelkie prawa do doła na wyłączność ... i to wielopłaszczyznowo ...

przede wszystkim mamy poniedziałek ... i nawet gdyby nie było nic dalej - a jest!!! - to już by wystarczyło ...

poza tym moja druga połowa w pracy ma półpaśca ... i gdybym sama została to byłby pikuś ale nie ... musi być pan pikuś w szczegóły się nie będę wdawać bo kropkami wyszłam poza normy błędów a gdyby doszedł jeszcze brak opanowania to admin (pozdrawiam ) wyciepałby mnie jak nic ... żebym chociaż i ja dostała tego półpaśca ale nie dostanę ...

za to moja druga połowa w domu irytuje mnie ... i nie pytać dlaczego bo irytuje i już ... samym byciem ... dziś wystarczy ...

moja filigranowa córka poszła na zumbę podczas gdy jej tłusta mamuśka zażerając orzeszki w miodzie (po dłuższej chwili zastanowienia uznałam,że tylko orzeszki są zbyt mierne w porcji kalorii jak to zawsze powtarzam jak kraść to miliony jak kochać to księcia ) ... wypłakuje irytację na forum ...

moja siostra będzie malowała na kolor mięty ... ja też kcem malować ... i na mięty niech będzie ... kolor ...

piesa zeżarła mi oksfordki ... (63 błędy !!!)

piesa zrzuca tony kłaków ... i wiecie co ja robię przez 2 godziny po powrocie z pracy ... wiecie bo kto by się nie domyslił ... okurzam !!! ... dzień w dzień ... nie jem ... nie pije kawy ... nie czytam ... tylko odkurzam ... jestem bliska odkurzenia samej piesy i można mnie potem wsadzić do pudła ... tam przynajmniej nie będzie wszystkiego co powyżej ...

mam jeszcze kilkanaście akapitów ale trudno żreć orzeszki i pisać ... dlatego poczekam aż rywalicja nastąpi ... tymczasem do doła uzurpuje sobie pierwsze miejsce na pudle ...
Igiełkowy ogródeczek 20:09, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Znalazłam taki namiar na cisy, bukszpany też mają, dzwoniłam, ale cen nie bardzo chcą podawać, nie zniechęca mnie to jednak, mają podobno spory wybór, może ktoś był, a może się komuś przyda:
http://arnow.pl/index.php?article=kontakt
Jak tylko się ociepli można przyjechać, kopią na miejscu, jeśli nie ma tego dużo.
Bukszpany też znalazłam, mam dwa namiary- pierwszy właśnie wykopali i można już kupować: wys. 60, szer. 40 po 10-12 zł, nie wiem czy ładne, w przyszłym tygodniu pojadę to się okaże, na obwódkę to chyba za duże, może kulę by się dało zrobić, zobaczymy, drugi namiar to są te bukszpany z Wrocka, koło mnie mieszka ojciec tego gościa może sprowadzić je z Wrocławia po 12 zł takie jak u Madżenki i Irenki a małe ok. 30 cm po 3,5. Jakby ktoś był zainteresowany to dajcie znać, namiary na priv.

Do Arnow musimy wysłać Irenkę bo niemal tam mieszka.... Nie znam tej szkółki a z mapy wygląda, że to plantacja cisowa.....
Lecę w kulki... 20:03, 11 mar 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Anulka, gdzie jesteś?....
Bo foch w pogotowiu!

mój też czeka w pogotowiu
Ogród w skali mikro :) 20:02, 11 mar 2013

Do góry
Gierczusiu co tak mało wpisów dzisiaj u Ciebie na bieżąco jestem.
Potwierdzam że futuregardens jest drogie ale wybór hortensji mają bardzo duży. Ogródkroton mam we Wrocławiu więc zamawiam przez net i osobiście odbieram towar macany
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:56, 11 mar 2013

Do góry
Pozdrawiam z mroźnego Wrocławia ....
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:56, 11 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Kochani nie odpowiadam u siebie, ale zmieniłam taktykę i co jakiś czas składam rewizyty

To chyba dobra taktyka
Ja z rewizytą jestem Miziam Miśka
Roztoczańskie klimaty 19:50, 11 mar 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
No proszę ...tyle Kasiek i każda w innym terminie baluje..i weź się człowieku połap!!

Aparat weżmę...jak nie zapomnę i jak do bagażu podręcznego się zmieści

Żartowałam...najwyżej drugiej pary butów nie wezmę

Karny jeżyk na miesiąc byłby za brak aparatu !

Ogród niby nowoczesny ale... 19:46, 11 mar 2013

Do góry
A gdzie Ty? Odśnieżasz czy okrywasz?
Ania i róże i cała reszta :) 19:46, 11 mar 2013

Do góry
Hi hi wirus różany nas teraz za sprawą Ani opanował
Ogród z perspektywą na przyszłość 19:41, 11 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Też linki obejrzałam, świetne i do was idealnie pasują!
a dziecię jeszcze ciut i podrośnie i będzie lżej
buziam

Święte słowa ... Dzieci już za chwilę dorosną
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:39, 11 mar 2013

Do góry
Aga teraz odwrotu nie ma, musisz przepisa zapodać. A ja dzisiaj statnie babeczki Pszczółki spałaszowałam
Chyba muszę Was częściej na kawkę zapraszać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies