Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:45, 29 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Półka wersja "enta"

Trzy brzozy+ rozplenice, kulki z cisa+ w szlaczek rozchodniki, przy kulkach "coś"- chodziło o inną fakturę i kolor.

Kręcę się w kółko trzymając tej samej koncepcji, że brzozy mają być ustawione właśnie tak, a kulki mają być trzy i dokładnie tam, gdzie je umiejscowiłam. Zmieniam tylko dodatki.

A może macie jakiś rewolucyjny pomysł? (Ale brzozy mają zostać ).
Gdzie jest Asia?

Dziewczyny jeśli coś Wam świta w głowie, to proszę o sugestie

mi się podoba bardzo
widze ze komponujesz symetrycznie jak ja
Ogród z pergolą 11:42, 29 wrz 2016

Do góry
kurcze nikt nie zareagowal na mojego posta o juz takim dokladnym ustaleniu nasadzeń w tych dwoch wersjach (a od tego zalezy ilosc sadzonek buksów) i teraz niewiem czy ja cos zle zrozumialam :/
Asia w tym twoim pomysle dolny blok jest na wysokosci końca linii tarasu?
wersja 1 to moja propozycja i tutaj "trumienka" ma sie licować z linia tarasu

wychodzi mi prostokąt ok 2,4m x 3,5 czyli sadząc co 20cm ok 70 sadzonek na jeden prostokat i podobnie na drugi
wersja 2

Asiu miedzy blokami (pisalaś o 3 rzędach buksów co 20cm sadzonych czyli szer 60cm)dokładnie juz licząc jest ok 2,4m miejsca na ten rząd róż. troche za dużo na jeden. czy bedzie dobrze jesli bedą 2 rzędy róż po calości? bo mi sie wydaję że troche busz znowu wyjdzie..ale ja się nie znam :/
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:41, 29 wrz 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

hortensa z prawej to jedna z tych kościelnych z zeszłego roku

zeszłoroczne buksiki
a poniżej jałowce z marketu z przed dwóch lat, wtedy miały 15 cm wzrostu i kosztowały 3 zeta, urosną wielkie

Sylwia, to mnie zachwyciło
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 11:37, 29 wrz 2016

Do góry
Witam! Czy jest ktoś w stanie pomóc mi stwierdzić jakie dokładnie to gatunki?
A - to jałowiec, tylko nie wiem jaki...
B - róża
C - lilak
D - J nie mam pojęcia..
M - jesion?
G - również lilak?

Bardzo dziękuje za wszelkie odpowiedzi!

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:32, 29 wrz 2016

Do góry
Półka wersja "enta"

Trzy brzozy+ rozplenice, kulki z cisa+ w szlaczek rozchodniki, przy kulkach "coś"- chodziło o inną fakturę i kolor.

Kręcę się w kółko trzymając tej samej koncepcji, że brzozy mają być ustawione właśnie tak, a kulki mają być trzy i dokładnie tam, gdzie je umiejscowiłam. Zmieniam tylko dodatki.

A może macie jakiś rewolucyjny pomysł? (Ale brzozy mają zostać ).
Gdzie jest Asia?

Dziewczyny jeśli coś Wam świta w głowie, to proszę o sugestie

Podmiejski ogródek 11:25, 29 wrz 2016

Do góry
Espaszialy for Zoja:

inspira na przytarasową:

inspira od Butterfly:
Zielonym do góry... :) 11:23, 29 wrz 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Z samego rana widok z góry

A to z salonu

Ale cieszy taki widok
Zielonym do góry... :) 11:14, 29 wrz 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Z samego rana widok z góry

A to z salonu

No no, fantastycznie się zapowiada
O....! 11:05, 29 wrz 2016

Do góry
marzena napisał(a)
jesiennie... i trochę kolorów

Bardzo mi się podobają twoje obrazki. Mam trzmielinę, ale moja dopiero zaczyna się przebarwiać.
Ogród i co dalej 11:04, 29 wrz 2016

Do góry
Monka napisał(a)

Reniu, linia rabat coś w tym stylu, propozycja Nikity - Madzi , długość rabaty ok 8 m, do połowy rabaty cały czas słońce ,a w rogu po stronie śmieci, cień, wstępnie planowałam trawy, werbenę, horki , bukszpany ,lawendę, czerwony berebrys, podoba mi się red baron i tak gdzie cień to jakieś rośliny , chyba hosty , no i te 3 drzewa tylko jakie ? a kostka to taras

Linia extra!!!!
Trawnik pośrodku? A co bedzie przy tarasie?
Chcesz mieć dużą różnorodność kolorystyczną czy spokojnie?
8m na ile?
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:56, 29 wrz 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Miesiąc temu jeszcze się coś działo na rabatach

Spodobały mi się Twoje rabaty szałwiowo-przywrotnikowe Domyslam się,że sa w pełnym słońcu?jak sprawuje Ci się przywrotnik? Nie zagłusza niczego?
Pytam bo w tym roku założyłam podobna rabatke( tylko ma trochę cienia w ciągu dnia ) i ciekawa jestem jak się będzie sprawowac? Szczególnie martwię się o szałwie w półcieniu...
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:45, 29 wrz 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Róże cudne Zal by mi było rozstawać się z takim wychowańcem Ja się za bardzo przywiązuję

ja raczej z tych co się tak bardzo nie przywiązują ani do zwierząt ani do miejsc
wiesz my hodujemy zwierzeta w celach zarobkowych ,to jest nasza praca...i już po tylu latach wpada się w rutynę ,i żalu nie ma ....

Doświadczalnia bylinowo-różana 10:44, 29 wrz 2016

Do góry
Miesiąc temu jeszcze się coś działo na rabatach

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:43, 29 wrz 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Witam i poproszę o poradę odnośnie mojej skarpy. U samej góry rosną lawendy a na dole żywopłocik bukszpanowy i to bym raczej chciała pozostawić ale wszelkie opcje dozwolone Miedzy lawenda a bukszpanami rośnie dywan z floksów który co prawda ładnie zarósł, ale denerwuje mnie bo czasem żółknie i na wiosnę kwitną te floksy jak szalone co trochę przeszkadza bo to jaskrawy róż. Myslałam zamiast tych floksów o irdze tylko nie wiem czy po całości czy coś pomieszać może.
Najlepszym rozwiązaniem byłby gabion ale może kiedyś na razie musi tak zostać.
Ogród jest w stylu nowoczesnym.
Poniżej kilka zdjęć:

Bardzo ładnie u Ciebie Na Twoją skarpę pasowałaby róża Bonica - poczytaj o Niej - fajnie długo kwitnie.
Pozdrawiam.
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:41, 29 wrz 2016

Do góry
Jude już dawno przekwitła, pąków nie ma, więc tylko wspomnienia zostały

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:41, 29 wrz 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Co do jesieni ,ja jak odprowadzam córkę do szkoły to mijam piękne marcinki. Są takie bordowe z żółtym środkiem , cudo normalnie. Rosną u jednej pani w ogródku . Chyba ją zagadnę czy nie mogłaby mi kawalątka odkopać.

Marcinki teraz mają swoje pięć minut...ja niestety nie mam nawet jednej łodyżki(pozbyłam się kilka lat temu),teraz zaluję ....miałam takie niziutkie ciemnoniebieskie....teraz są przeróżne kolory i wielkości kwiatów nie tylko te pospolite fioletowe i różowe

ja na jesień mam astry...i musza mi wystarczyć

Doświadczalnia bylinowo-różana 10:39, 29 wrz 2016

Do góry
Rubrum mi zakwitło

Ogród Nety- moje marzenie 10:35, 29 wrz 2016

Do góry
Ralacja z wczorajszych prac- powstało duże koło i zaczynamy wypustek środkowy. Mam nadzieję, ze dzisiaj będzie już koniec.

Lewa strona- duże koło- oczywiście to coś przy tarasie do wywalenia. Nie patrzcie na trawę, bo wygląda fatalnie.

Prawa strona:

I środek do zrobienia dzisiaj:
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:34, 29 wrz 2016

Do góry
Jakiejś gąsieniczce bardzo zasmakowały liście MW

Doświadczalnia bylinowo-różana 10:32, 29 wrz 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies