Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Muszelki 11:26, 13 lis 2023

Do góry
Bez słońca widoki melancholijne (z wczorajszego dnia). Widać, słychać i czuć końcówkę ZPJ.

Zielony Chram 11:07, 13 lis 2023

Do góry
Darecka napisał(a)

Niesamowite, jaki zbieg okoliczności, ale szczerze powiedziawszy to prędzej spodziewałabym się hiszpańskiej inkwizycji, niż odnalezienia pasjonatki wikingów na forum ogrodniczym Serial był jednym z moich ulubionych, czytać też uwielbiam, ale niestety Herezińskiej nie miałam jeszcze przyjemności (od jakiej pozycji proponujesz zacząć? ).

W Polsce jest organizowanych mnóstwo zjazdów historycznych, w tym takich promujących wczesne średniowiecze, można poczuć się jak na planie filmowym, albo jakbyśmy przenieśli się na chwilę do tamtych czasów. Jednym z najpiękniejszych (jak dla mnie), jest coroczne Mokoszowisko w Grodzisku Rzeczyca (ok 75km na południowy wschód od Łodzi)- szczerze polecam, jeśli kiedyś będziesz miała możliwość (poniżej link do wydarzenia)

https://www.jestesmyslowianami.pl/mokoszowisko-matka-ziemia-mokosz/

Ta pani w zielonym, jeszcze w czerwonych włosach, co ma minę, jakby pierwszy raz widziała, jak się miesza w jajkach, to ja (2018 rok, Odyseja Historyczna, Ląd):

Ja zaczynałam czytać od serii "Północna droga" potem poleciałam z serią o Hardej, a potem to już każdą książkę Herezińskiej łykam.
Do Twarzy Ci w zielonym wdzianku. Fajnie mieć takie pasje
Grzebiuszka ziemna 10:42, 13 lis 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

a ta żurawka 'Rex Peppermint' jest naprawdę świetna, kwitnie parę miesięcy, suche kwiaty usuwam i rosną nowe, a tu połowa listopada i nadal kwitnie, muszę ją rozmnożyć

Absolutnie zachwycająca kompozycja! Aż mi wzruszeniem zeszklił się wzrok!
Grzebiuszka ziemna 10:38, 13 lis 2023

Do góry
Rumianka napisał(a)
A ja też chciałabym popatrzeć... Mogę?

Elisko jak najbardziej, opłat nie pobieram

Darecka napisał(a)
Dzień dobry Bożenko, wpadam z rewizytą Początki naszych ogrodów są zadziwiająco podobne, nawet niechcący rozpoczęłam swój wątek dokładnie takimi samymi słowami

No i to się nazywa synchronizacja też to zauważyłam, w jakiś sposób wszyscy jesteśmy ze sobą połączeni na różnych płaszczyznach naszego życia
Za resztę dziękuję

A tu z tyłu za rdestem aster Octoberkaskade, fajne drobne kwiatki wielkości stokrotki, wysoki do ok 1,50 m, mam go pierwszy rok, a zaletą jest to, że kwitnie pażdziernik - listopad

ogrodówka dostała ładny kolorek, usunęłam z niej tylko kwiaty, podsypię wszystkie pięć korą na zimę:

a ta żurawka 'Rex Peppermint' jest naprawdę świetna, kwitnie parę miesięcy, suche kwiaty usuwam i rosną nowe, a tu połowa listopada i nadal kwitnie, muszę ją rozmnożyć

Hakonki wyglądają malarsko :_ jeszcze przed związaniem w kucyk, nawet te które rozmnożyłam, służy im moja ziemia

Zieleń, drewno i antracyt 10:12, 13 lis 2023

Do góry

Miłego poniedziałku
Ogród hortensjowo różanecznikowy 10:10, 13 lis 2023

Do góry
Monika83 napisał(a)
Ostatnio w weekend była zorza na Polskim niebie zdj z 5.11.2023r

OMG... CUDO!!!!!!!!!
Zieleń, drewno i antracyt 10:10, 13 lis 2023

Do góry
To pewnie dlatego, że tak jak ja wciąż czuje się bardzo młody

Miałam wczoraj dokańczać kanciki, ale prognozy pogody się nie sprawdziły i całodzienna mżawka skutecznie przystopowała zapędy ogrodowe. Wyskoczyłam jedynie obchód zrobić i wymyśleć miejsce dla nowych sadzonek od Reni Dzisiaj niezależnie od pogody czeka mnie sadzenie sryliona niezapominajek, zawilców wielkokwiatowych i chryzantemy arktycznej. Dobrze, że tym razem nic z nieba nie leci, chociaż listopadowy chłód daje już o sobie znać.
Wczorajsze przemoczone resztki resztek wstawiam. Szkoda, że jest tak zimno i w nocy przymraża, bo tyle róż nadal w pąkach...

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:06, 13 lis 2023

Do góry
Kasya napisał(a)

Fajny ten kot brzuszek wygolony po operacji, najważniejsze że lepiej się czuje
U mnie mój drugi kot chory nieuleczalnie, dają mu kilka miesięcy, niewydolność nerek. Daję jej kroplówki codziennie.
Okropny rok, dwa kotki odchodzą
Co u Ciebie Kasiu, wyjeżdżasz gdzieś podreperować zdrówko, może znów na północ?
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:46, 13 lis 2023

Do góry
zawitka napisał(a)

Tak mi pomaga moja sosna zabezpieczyć rośliny na zimę.

No popatrz, jaka pomocna
Ogród prawie wymarzony … 09:32, 13 lis 2023

Do góry
Dla Marcina
Ogarniesz sobie ja już siły nie mam bo wczoraj skakałam na lłopatę żeby te kolosy podzielić

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:25, 13 lis 2023

Do góry
No ładnie się skończyło. Trzeba brać się do roboty!!!!

Tak mi pomaga moja sosna zabezpieczyć rośliny na zimę.
Wilczy ogród 06:54, 13 lis 2023

Do góry
Magleska napisał(a)

Magda Twój ogród wyglada jak malowany❤️ Normalnie foty jak obrazy. Ślicznie jak o każdej porze roku.
Wzgórze chaosu 06:51, 13 lis 2023

Do góry
anpi napisał(a)
Dzięki za anabelki do wglądu. Zaraz połowa listopada, a mnie naszło na przesadzanki. Tak więc Anabel pink pójdą w miejsce przesuniętych do tyłu rutewek orlikolistnych Mam nadzieję, że jeszcze je gdzieś dostanę.
Dostaniesz Aniu na pewno, to popularna hortka. Ziemia jeszcze ciepła, sadź póki można Mnie się już nic nie chce, jest za mokro. A liście jakoś na rabaty lecą więc niech tam będą

Magary Dramaty z Rabaty 06:49, 13 lis 2023

Do góry
Magara napisał(a)
Cudnie masz. A gaura u Madzi to chyba Graceful White.
Pozdrawiam
Wilczy ogród 06:46, 13 lis 2023

Do góry
Magara napisał(a)

Madzia, jaka to gaura i co jej robisz, że się nie pokłada??? Wydaje mi się, że mam taką samą, tylko u mnie dużo mniej wyjściowo wygląda
Daga to chyba gaura ode mnie Graceful White, cały sezon ma taki sztywny a zarazem lekki pokrój, bez pokładania.
Trąbię o niej już 3 sezon, rewelacyjna jest, nadal kwitnie.
Nałogowo sadzonkuję, jak chcesz to ci w przyszłym roku zrobię. Pozdrawiam i Ciebie i Madziulę
Wilczy ogród 00:34, 13 lis 2023

Do góry
Magleska napisał(a)

Madziu, ach te jesienne kolory. Piękne. Pomarańczowy teraz jest najpiękniejszy.
Glina i zielsko 21:25, 12 lis 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)
Agnieszka
Dla Ciebie moje trawy na basenowej

Szukam zastępstwa dla klona na foto.
Na wiosne zmiana.
Albo pod koniec mca bo urlop mam.
Chce cos kupic lokalnie.
Nieduże drzewko co się przebarwia.

Lidka, przepięknie. Trawy rosną jak na drożdżach. Giganty. Piękny, uporządkowany ogród. bardzo mi się podoba.
Zamiast tego klona? I ma się przebarwiać. Wiśnia Umbraculivera teraz jest żółta a wiosną ładnie kwitnie. Śliwa Pissardi albo Nigra to cały rok czerwono bordowa, taki nasycony kolor. Też ładna ale chyba większa od wiśni. Ja innych drzewek nie mam więc nie doradzę.
Ania na Żuławach 21:23, 12 lis 2023

Do góry
I moje Żuławy

Ania na Żuławach 21:21, 12 lis 2023

Do góry

Amanogawa pierwszy sezon ze mną. Jeszcze malutka, chudziutka, ale już ją lubię
Ania na Żuławach 21:15, 12 lis 2023

Do góry
Lawenda po sierpniowym cięciu szaleje

Stipa rozsiewa się na potęgę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies