Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród pod górkę... 11:02, 28 paź 2016

Do góry
Jesień dzisiaj
Magnolia nn się jeszcze trzyma, a Gienia wyłysiała zupełnie, więc nie zaszczyciłam jej fotami

Na brzozowej dominuje już żółty

Klon Shishigaschira nr1

I Shishigaschira nr2
Weigela - krzewuszka 11:00, 28 paź 2016

Do góry
Wings of Fire zdrowa nie przemarza (jak na razie), kwiat przeciętny ale liście zdobią już od wiosny a jesienią jak widać szał

Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:57, 28 paź 2016

Do góry
Myślę jedynie czy z tej jednej strony nie posadzić jakichś wyższych ttraw co by tu się więcej działo bo tam jest słońce dopiero po południu i lawendę mam tam trochę brzydką. Wtedy tam byłyby trawy a lawenda ze stipą w elke
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:55, 28 paź 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

i zakończ inaczej niż narysowałam w sensie żeby na początku i końcu tego rzedu zawsze byłya lawenda w dwóch rzedach to nawiąże do dwóch rzędów lawendy przy wykuszu optycznie

Ty wiesz co ciekawe to to jest
Malutki pod lasem 10:53, 28 paź 2016

Do góry
Odpiszę jak znajdę trochę czasu
Przyjechały dzisiaj do mnie
Postawione w miejscu gdzie maja rosnąć, jak dla mnie świetnie wyglądają
Tylko teraz myślę, czy je na zimę zadołować, czy jednak posadzić w tym miejscu i pilnować w przyszłym roku majstrów, żeby ich nie zniszczyli? Tylko jak posadzić, to nie mam już za bardzo kompostu Co im w dołki trzeba?

Teraz zmykam do garów, bo mam dziś gości na kolację M ma imieniny, to mu na prezent kupiłam drzewka
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:51, 28 paź 2016

Do góry

i zakończ inaczej niż narysowałam w sensie żeby na początku i końcu tego rzedu zawsze byłya lawenda w dwóch rzedach to nawiąże do dwóch rzędów lawendy przy wykuszu optycznie
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:48, 28 paź 2016

Do góry
Rzeczywiście telefony i tablety wyostrzają kolory i czasem nawet aż za bardzo..

Zdolna jesteś więc na pewno jakieś fajne karmniki zrobisz w wolnej chwili, przy okazji dzieci można zaaranżować do pomocy

Dziękuję za pochwałę pracy i miejsca. Dużo się zmieniło przez ostatnie miesiące.

Ukojenie 10:46, 28 paź 2016

Do góry
Mini plan:
- pomaranczowe balerina (50)
- morelowy mystic van ejk (49)
- rozowe salmon van ejk (18)
- ciemno purpurowo ronaldo (18)
- fiolet iryski? (10)
Wszystkie te tulipany teoretycznie kwitna w tym samym czasie i sa podobnej wysokosci.

Zolte kreski to mozliwa zmiana ksztaltu rabaty... Nie wiem co tam bedzie... moze wiosna nawet calkowite przenoszenie roslin bedzie...
Chatka Baby Jagi 10:44, 28 paź 2016

Do góry
A to moja NN.... choć jak ogłądam wasze zdjęcia, zdjęcia na internecie i obserwuję moją "maleńką"... to dochodzę do wniosku, że jest bardzo podobna do New Down...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:44, 28 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
My tu gadu gadu a jakieś foty wypadałoby zapodać

Zmaian dekoracji w donicach. jedna była pomarańczowa, druga bordowa, denerwowało mnie to

Witaj Madżenko powiedz mi proszę co za drzewka kolumnowe z tyłu na rabatce? Czy to ambrowce kolumnowe?
Dziękuję i pozdrawiam Asia

PS. kolor chryzantem piekny, coraz bardziej upewniam się, że nasycone kolory w ogrodzie to jest moja bajka
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 10:41, 28 paź 2016

Do góry
wiunia napisał(a)
Elu trochę jesieni u mnie

Śliczne ale co to jest?, jablonka , głóg czy jeszcze cos innego?
Chatka Baby Jagi 10:41, 28 paź 2016

Do góry
A tu jeszcze ostatnia EDEN ROSE... rośnie w zupełnie innym miejscu... z Geoffem... jeszcze dorobię zdjęcia...

A teraz z innej beczki... troszkę jesiennych widoczków...

Szkoda, że nie widać tych drobinek szronu, na tych trawkach.... były cudne...

Ukojenie 10:32, 28 paź 2016

Do góry
Moje zestawienie tulipanow planowanych od frontu. Mam jeszcze fioletowe iryski ale nie wiem...
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:32, 28 paź 2016

Do góry
Kalina Burkwooda ANNE RUSSELL

Chatka Baby Jagi 10:31, 28 paź 2016

Do góry
Niżej jest rabata na której nie ma już żółci, czerwieni czy pomarańczu... Mają być same fiolety róże, niebieskości i biele...

To tu wylądowały First LAdy, Heritage oraz Luise Odier...

Od lewej... Duży krzaczorek to fioletowo-różowy różanecznik... pod nim barwinek ta większa odmiana za LOUISEM wysokie michałki różowe i naparstnice, przed Louisem michałki niebieskie niskie i takie kwiatuszki nie wiem jak one się nazywają mnie troszkę gipsówkę przypominają z kwiatuszków, ale to nie to...potem mamy floksy,tawółkę arendsa, za nią jest niewidoczny w tym momencie przegorzanm i znów wysokie michałki inny odcieńprzed nimi trochę z boku HERITAGE w otoczeniu dzwonków brzoskwiniolistnych, liatry, naparstnic... Potem tawuła i floksy i znów FIRST LADY w otoczeniu dzwonków, naparstnic, z przodu kocimiętka... potem znów floksy i na końcu tawułka arendsa... wszystko upstrzone naparstnicami, i niezapominajkami...

Ciekawe jak to wyjdzie...

FIRST LADY

LOUISE ODIER

Kiedyś będzie tu ogród 10:15, 28 paź 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
Ani piękny ten nowy lokator !!!
zdjęcie wymiata

Powiem ci Kamilo, że bardzo się z niego cieszę. Choć on taki zwykły i po przejściach... ale mój. A już miałam go wyrzucić przez ten 'dodatek', ale on tak cudnie świecił czerwienią. Dostał szansę, zobaczymy.
Chatka Baby Jagi 10:13, 28 paź 2016

Do góry
No to może od razu pokażę co i jak... Skoro zaczęłyśmy od Constance... to pierwszą ją pokarzę...

CONSTANCE SPRY
Miejsce na południowej ścianie domu, przy wejściu, ale miejsce nie wystawione na pełne słońce...raczej rano i po południu... Na razie wspinać się będzie razem z ciemno różowym wiciokrzewem... na dole otacza ją lawenda.... Obok niej jeszcze jedna różyczka nn.. nawet nie wiem o jakich kwiatach gdyż ratowana z kolejnego zachwaszczonego, zaciemnionego miejsca.. była właścicielka twierdziła że ładna, ale ja jeszcze nigdy nie widziałam jej kwiatów...przesadzona w zeszłym roku, może teraz koło wczoraj posadzonej Constance, pokaże na co ją stać.

POMPONELLA
Na rabacie kolorowej... pod jabłonką... Otoczona tawółką, michałkami tawułą, trzmieliną, naparstnicami, omiegami i wiesiołkami...

Na tej samej rabacie posadziłam mojego gratisa:

PURPLE EDEN
Stwierdziłam, że będzie pasować do Pomponelli... rośnie w otoczeniu naparstnic, rumianów, zebrinusa i michałków....

Ta rabata to eksperyment... nie miałam w planach tak ciemnej róży jak Purple Eden... przymierzałam się do takich, ale może w przyszłym sezonie... myślałam o Old Porcie... albo Falstaffie.... Ale nie w tym miejscu.. tu miałam dosadzić swoje czerwone, stare róże - spadek po poprzedniej właścicielce, których szkoda mi wyrzucić bo ślicznie kwitną ale nigdzie mi nie pasują i teraz nie wiem co z nimi robić he he....
Kiedyś będzie tu ogród 10:11, 28 paź 2016

Do góry
Miskanty... szkoda, że nazwy dawno zjadł pies...

Irga Zabella- uwielbiam ją...

Błyszcząca też świeci...

Kiedyś będzie tu ogród 10:02, 28 paź 2016

Do góry
No cóż, nie powinnam publicznie się przyznawać, ale na wiosnę 'schowałam' końcówki do słupków (całą reklamówkę!) i wcięło. Już 3 razy przetrzepaliśmy chatę łącznie ze strychem i nic. Już chyba prędzej człowiek by znalazł tą przysłowiową igłę w stogu siana.

Ale.... znalazłam kabelek.
Romo byłaś blisko. Wprawdzie nie był w torebce już, ale schował się do teczki z dokumentami z którą w owej torebce podróżował....

Kurczę a ja już po przejściach dębkowych i kabelkowych w akcie desperacji zamówiłam cisy... i po co mi to było.

Jak już mam kabelek... mój nowy lokator...

Pszczelarnia 09:56, 28 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dla Agaty z Pszenicznej:

Mogłabym się od razu przeprowadzić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies