Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:03, 15 wrz 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Piękny masz ogród Mirko. O otwarciu jagodnika poczytałam i o pomidorach.
W swej hodowli też popełniłam jakieś błędy, bo w szklarni nie zawiązały mi się owoce na pierwszym i piątym piętrze. Pierwsze pewnie z powodu zimna i moje zapylanie nie pomogło ale piąte nie mam pojęcia.
Cudne drinki i dekoracje, aż mi moja kawa mniej smakuje

Błedy na piętrach to już wyższa szkoła jesteś usprawiedliwiona

nie wiem co mam pokazać żeby kawa lepiej Ci smakowała, może dalie takie ciasteczka do kawy

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:59, 15 wrz 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Poczytałem i pooglądałem piękny Twój ogród Mirko. A i spotkanko było. Też się cieszę jak pada deszcz, wtedy czuję się usprawiedliwiony od roboty.

Zbyszku jak mi miło że tu zajrzałeś. Deszcz by mi się przydał żeby lepiej sie pracowało bo sucho znów . Pracy teraz nie brakuje zwłaszcza jak się na bieżąco nie działa.

Rozchodniki też trzeba rozmnożyć skoro Danusia tak zachęca

Daleki od ideału..... 21:55, 15 wrz 2016

Do góry
Zapraszam

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:54, 15 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To ja zapytam o rozmnożenie tych zawilców, bo dziś kupiłam mocną sadzonkę 'Bressingam Glow' - ten paluszek to ma być paluszek korzonka czy łodygi?

Biały kolor we wrześniu w ogrodzie to rzadkość.

To poszukaj w bryle korzeniowej takich zgrubień, wytnij delikatnie, oczyść z bocznych korzoneczków i taki połóż w doniczce i lekko przysyp, najlepiej kilka takich

tez mam nową doniczkę ale jeszcze nie patrzyłam do korzeni a mam ochotę to zrobić
mimo że jestem zagubiona w ilości prac

wolisz jesienią żółte

Podwórkowa rehabilitacja 21:51, 15 wrz 2016

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Reniu, miałam na myśli pomidorki, ale kto wie może i z heliotropem jeszcze raz spróbuję. Może pasowałby na brzeg rabaty pod moimi oknami kuchennymi, już kiedyś tam rósł i miał się dobrze.

Nie ma sprawy.
Poznajesz? Piękny ma kolor. Może uszczknę kawalątek? Gdzie kupowałaś?

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:48, 15 wrz 2016

Do góry
marzena napisał(a)
Mira, cieszę się, ze bukszpany dobrze rosną, a ja z kolei mam piękną dalię od Ciebie, zerknij, bo ją umieściłam

Widziałam, i nawet pomyślałam że też masz taką nie pamiętałam że to z moich zasobów
Przechowaj bulwę choćby w doniczce

Gabrysia mówiła że u mniej są wyższe od niej

Typografia ogrodu 21:46, 15 wrz 2016

Do góry
A jadąc po modrzew cyknelam nasze żurawie.budzą mnie co dzień i codziennie wieczorem zapowiadając noc wracając z pola do lasu i lecsc nad naszym domem.moje ukochane ptaki,widać coś?
O....! 21:46, 15 wrz 2016

Do góry
marzena napisał(a)

Wchodzę tu po długim niebycie a Ty chcesz mnie o zawał przyprawić ? Ten widok nocami mi się śni !
Jak Ty to robisz, że wszystko takie zdrowe? ja mam trzy rabatki na krzyż a i tak zaniedbane to i owo.
Ps. Rozkoszne te fotki "raz na lewo, raz w prawo" model nie z tej ziemi
Pozdrawiam
Ogródek Ewy 21:46, 15 wrz 2016

Do góry
Nallar napisał(a)
Wzdłuż ogrodzenia posadzone są rośliny wysokie, żywotniki, jałowce, trochę liściastych (oznaczone zieloną linią)
Między zieloną linią a trawnikiem mają iść Hortensję, doradź proszę Bożenko jakie stanowisko będzie dobre dla hortensji których listę znajdziesz pod zdjęciem.

Anabelle, Vanille-Fraise, Phantom, Diamantino, Magical Candle, Diamant Rouge, Wim's Red, Limelight, Silver Dollar, Mega Mindy, Polar Bear.
Bardzo liczę na Twoją pomoc.

Trudna sprawa najbardziej zacienione będą narozniki i strona południowa bo wysoki żywopłot będzie dawał długi cień. Tutaj powinny sobie poradzić-Anabelki, Silver Dollar , Wim's Red i Polar Bear. Najważniejsze, żeby wyższe odmany rosły w kątach ,niższe pośrodku . Vanille Fraise i Diamant Rouge na najbardziej nasłonecznione miejsca. Reszta powinna sobie poradzić w lekkim półcieniu. Generalnie wszystkie hortensje bukietowe lubią słońce , wyraźnie mają większe kwiatostany, ładnie się przebarwiają no i krzaki są bardziej zwarte. Na niedobór słońca reagują wypuszczaniem nadmiernie długich, wiotkich pędów i późnym kwitnieniem. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:40, 15 wrz 2016

Do góry
Dokończyłam dzisiaj delikatne przycinanie żywopłotu z ostatniej strony. Żeby uniknąć problemu z nadmiarem siewek, ścięłam przegorzan, jeżówki i rudbekie. W większości kwiatostany zaczynały zasychać. Podlewałam, bo sucho okrutnie. Powoli kończą się pomidory i fasolka. W warzywniku trzeba zaplanować jesienne porządki i przygotować grządki na siew zimującej sałaty i sadzenie czosnku. Pora na zakupy jesiennych nawozów na trawnik i rabaty.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:33, 15 wrz 2016

Do góry
Ło, matko... troszkę przestraszyłam się tymi różami
Martuś, ja Ciebie przytulam
Mirkowy ogród (początki) 21:29, 15 wrz 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Wiele osób ma grzyba na bukszpanach ja nie pryskałam niczym i moje nie chorują .

ladniutkie, ale dlugo rosna...
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:29, 15 wrz 2016

Do góry
Wiem, że to żelazne rośliny i nawet wilgoci dużo nie wymagają a nawet czytałam, że im mniej wody tym silniejsze i twardze pędy mają. Nie mam pojęcia dlaczego tak.

Hortensje deszcze wymeczyły i część kwiatów już jako białe zbrązowiało. Reszta słabo się wybarwiła, większość już brązowych kwiatów ma. Za sucho ? Poza tym cały czas się kładą mimo, że pedy mają grube i mocne.

Edit: pytałaś przecież co zamiast a nie dlaczego
Chyba zostawię tylko jeżówki, rozplenicę i trawki. I zmienię układ kulek.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:21, 15 wrz 2016

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Jak zwykle dekoracje bardzo gustowne, niezaprzeczalnie masz artystyczną duszę. Różyczki ślicznie jeszcze kwitną, oby taka pogoda była jak najdłużej to jeszcze trochę nacieszymy się kwiatami.

U mnie w ogródku ni to lato, ni to jesień. Róże mają pojedyncze kwiatki, prawie nic już nie kwitnie. Jesienne widoki też to jeszcze nie są.

Za miłe słowa dziękuję.

O....! 21:19, 15 wrz 2016

Do góry
marzena napisał(a)

Musiałam zacytować, bo jest przepiękne, nadaje się w ramkę
Rododendronowy ogród II. 21:18, 15 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

ale fotka furczaka fajna

chodz zobaczyc moją Jeżynkę

Kasiu podziwiam ze rozpoznałas furczaka na takim zdjeciu. W nagrode jeszcze jedno lub dwa.

Lataja codziennie u mnie.
O....! 21:16, 15 wrz 2016

Do góry
tak, wszystko rośnie na potęgę, nie nadążam z chwastami, trawą itd

na razie więcej nie mam, no może jeszcze jedno sprzed kilku dni- rzut okiem na południe ...
pozdrawiam

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:11, 15 wrz 2016

Do góry
Witaj Marzenko, Pszczółka mnie wywołała więc przynajmniej u siebie muszę nadrobić
melduję że bukszpany się przyjęły i nabierają koloru dobrego.

Kleome z Twoich nasionek w sobotę ma padać trzeba zebrać nasionka

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:10, 15 wrz 2016

Do góry
Wieczór u Ani...
Działeczka Asi :) 21:03, 15 wrz 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

Potrzebne ci jest za to przerycie rogu na 7 metrów długie w dwie strony, czyli w prawo i w lewo. Na długości 7m już odcinek ma być punktem rabaty 2metry szerokości. Od jednego punktu do drugiego ma być łuk. Szerokość aż mniej więcej 0,5m od cisa.

Toszko, proszę powiedz, czy to tak ma wyglądać? Dobrze rozumiem? Żebym nie ryła na darmo Chcę się upewnić

Jestem mniej więcej na wysokości cisa z darciem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies