Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Zielony galimatias 19:02, 17 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Sebek... czerwonym zaznaczyłeś zmiany... chodzi o to, ze zlikwidowałeś kanciki?

Tak - wg mnie chyba lepiej będzie wyglądać jak jedno załamanie będzie....
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 18:57, 17 sie 2012

Do góry
Wszystko widać wypielęgnowane i zadbane - kulki bombowe
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 18:16, 17 sie 2012

Do góry
Sebek, no coś Ty, weź mnie nie zawstydzaj Dziękuję Wam za takie slowa, fajnie, że nie tylko mnie się podoba...

Weronika - zasłony z tiulu mialy być na potrzebę chwili...ale zostaną na razie docelowo będzie cienutki beżowy len...Poduchy szyte rok temu na szczęscie nadal pasuja i na inne krzesła i do nowego wystroju

Marta - za te lampiony to ja tobie będę zawsze dziękować -wiesz, że ich na razie nie ma w sklepach??? A chcialam dokupić...
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 18:04, 17 sie 2012

Do góry
Łooooo rany - aż nie mogę uwierzyć, że ktoś w Polsce ma taaaaaaki cudny taras - przepięknie wyglądają te zasłony - no i w ogóle całość
Tu dniem swym zmęczona przysiadam na chwilę 17:11, 17 sie 2012

Do góry
A teraz postaram się odpowiedzieć na powitalne posty i zaraz wstawię kilka zdjęć z początków mojego ogrodu.
Gabi Ta zieleń to Gdynia i jak na pierwszym zdjęciu widać za moim tarasem był gęsty las. W 2007 roku pewnego dnia wyszłam do pracy a z pracy prosto na uczelnię i dzwoni do mnie syn z pytaniem
" Mama co się stało z lasem" jak przyjechałam ok 19 do domu wszystkie drzewa leżały. Ścięto je jednego dnia, ktoś za to beknął zwolnieniem z pracy, ale drzewa już nie odrosły.
Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, bo coś od Ciebie z ogródka chcę ściągnąć. Bardzo podoba mi się zestawienie żurawek z trawami i chcę tak u siebie zaznaczyć koniec mojej rabaty.
Izo Co do podlewania tego tarasu to dygało się po co najmniej 10 konewek 10 litrowych, z łazienki na taras i z powrotem. Dlatego teraz właśnie się robi projekt nawadniania ogrodowego, rozłożenie tego ustrojstwa należy do mojego M.
Danusiu Mój taras to nic przy twoim ogrodzie, co rusz odkrywam w nim coś piękniejszego. Powiedz proszę ile czeka się na takie cudo. Te formy i kształty urzekają, ta ogromniasta hortensja ( moje takie liche). Do tego jeszcze tyle doniczek. U Ciebie nawadnianie ogrodowe to chyba standard.
Sebek W twoim ogródku byłam od razu bo nie wielu facetów lubi kwiaty, a Ty masz to chyba we krwi, bo tak ładnie u Ciebie.
Ewelinko Cy to u Ciebie była glina, tak to chyba u Ciebie i mama pytająca o mieczyki. Powiedz jak poradziłaś sobie z tą gliną, żeby coś rosło, bo ja mam to samo i już mi ręce opadają.

Na razie tyle, bo muszę zjeść obiad - ale zaraz wracam.
Powiedzcie mi tylko jak wstawiacie buźki, bo ja nie mogę ich znaleźć i jak dać w swoim profilu link do mojej strony, co próbuję to wkleja mi się tekst linku ale nie aktywny.
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 14:59, 17 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
No super ta rabata! A jaki kolor będzie mieć żwirek? Jeśli beżowy to nie dawaj brązowej trawy. Najpierw wysyp, a potem będziemy paczeć co tam dać

Sebciu,
jeszcze nie wiem....w poniedziałek jadę zobaczyć kamyk...ale myślę właśnie o takim brązowo-piaskowo-beżowym tu...
Z trawami się wstrzymuję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:55, 17 sie 2012

Do góry
Anetko - żurawki same się uhodowały
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:31, 17 sie 2012

Do góry
Sebek jak Ty uchodowałeś te giganyczne żurawy?
Lecę w kulki... 14:11, 17 sie 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Romka, Anula , Sebek,Ursulla, Enya...dziękuję i pozdrawiam....miło mi, że zaglądacie i to baaaaardzo...

Justi....stęskniłam się za Tobą...a już myślałam, że mnie nie lubisz, że zapomniałaś o moim ogrodzie
Ja też wpadam do Ciebie....nie zawsze zostawiając ślad....

Gabik...pozdrawiam...mam tyle pytań do Ciebie.....nie wiem czy czekać z nimi do spotkania...

Nieszka, chyba u mnie pierwszy raz.....tym bardziej mi miło.... Zapraszam.....

Aniu jak miło, że ktos za mną teskni A jak można Cię nie lubieć, chyba bym oszalała
Wpadam do Ciebie bardzo często, nawet koleżance wszystkie foty pokazuję i proponuję żeby sobie zrobiła podobny ogród, a raczej ogródek bo ma mało miejsca. Dom tynkuje i remontuje , taki styl by jej pasował. Ale jej wybór
Pozdrawiam
Dolina Tęczy 13:52, 17 sie 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
Sebek - dzięki
Marzenko - mniam, mniam tylko, że dooopa rośnie No ale dzieci zachwycone

A tu jeszcze mam kilka zdjęć z wczorajszej kawy na tarasie, siadam z kawą przy stoliku i oddaję się ogrodowym rozmyślaniom

Aktualnie na tapecie moje nowe chciejstwa - beczka na deszczówkę i obornik.. Mam sąsiada, który hoduje krowy i konie Myśle, że taki prezent dobrze zrobi moim roślinkom na zimę - szczególnie tym :

przyszłam sie przywitać pierwszy raz i popodziwiać zdjęcia, cudne
Ciasto Shrek 13:12, 17 sie 2012

Do góry
Taaaak.......Jasne.......Oczywiście......
zielonastrefa 12:52, 17 sie 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)

Już widzę te róże z sadzonek za kilka jak wszystkie kwitną Reszta też super!

Sebek, róże z sadzonek za rok w lecie będą już kwitły jak szalone popatrz tylko na tę z tamtego roku. Cieszę się bardzo, bo z tych nowych 13 patyczków już nie 8 czy 9, lecz 11 zaczyna rosnąć

Cześć a jak przezimujesz te sadzonki w skrzynce? pozdrawiam

Tak jak w tamtym roku, czyli zadołuję je w ziemi i przysypię grubo liśćmi

pytanie z tych mądrzejszych-jakimi liśćmi? tzn. obojętnie czy konkretnie? wybacz pytanie, ale strrrasznie mi zależy na rozmnożeniu moich róż
zielonastrefa 12:04, 17 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Sebek, róże z sadzonek za rok w lecie będą już kwitły jak szalone popatrz tylko na tę z tamtego roku. Cieszę się bardzo, bo z tych nowych 13 patyczków już nie 8 czy 9, lecz 11 zaczyna rosnąć

Tak jak w tamtym roku, czyli zadołuję je w ziemi i przysypię grubo liśćmi
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:24, 17 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Nieeee - nawet żaden kierowca na mnie nie trąbił

Mam już wyjeżdżone 4 godziny

No i jak Ci się podoba świat zza kierownicy?

też pytam, chociaż przypuszczam, że bardzo...podoba się!
Rhododendron, Azalia i inne wrzosowate 11:15, 17 sie 2012

Do góry
Sebek bardzo dziękuję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:47, 17 sie 2012

Do góry
A wszystkim dziękuję za trzymanie kciuków
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:45, 17 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Nieeee - nawet żaden kierowca na mnie nie trąbił

Mam już wyjeżdżone 4 godziny

No i jak Ci się podoba świat zza kierownicy?

Fajnie
zielonastrefa 09:54, 17 sie 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)

Dolina Tęczy 09:15, 17 sie 2012

Do góry
Sebek - dzięki
Marzenko - mniam, mniam tylko, że dooopa rośnie No ale dzieci zachwycone

A tu jeszcze mam kilka zdjęć z wczorajszej kawy na tarasie, siadam z kawą przy stoliku i oddaję się ogrodowym rozmyślaniom

Aktualnie na tapecie moje nowe chciejstwa - beczka na deszczówkę i obornik.. Mam sąsiada, który hoduje krowy i konie Myśle, że taki prezent dobrze zrobi moim roślinkom na zimę - szczególnie tym :

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:56, 17 sie 2012

Do góry
Sebek pamiętam ze zurawki potrzebują dwa tygodnie na ukorzenienie. Więc jeszcze by zdążyły a przez wrzesień nabrały sił co
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies