Danusiu, wyjątkowo korzystny rok dla róż. Lilie od Ciebie wnusia posadziła, chyba dziś już się pokażą
Ha ha, przecież wiesz jak wyglądam, zdjęcie dobre córa strzeliła, dzięki kochana
Angela
martagony z naparstnicami, a w tle Nostalgie
piwonie jeszcze kwitną, niektóre
cisy i bukszpany do cięcia, a plewienia ogrom..
dalie i lilie już kwitną
mam wymieszane foty, ale powstawiam, bo w kolejce kolejne rośliny, zaraz anabelki, lilie i liliowce itd.
i samo wysiany martagon
u tej na pniu, to pnia nie widać
NN
kolejne na murze
Rośnie dość tak, ale że większośc to byliny to aż tak bardzo nie widać, że dorasta. Planuje jeszcze kilka drzew to wtedy będzie bardziej widać jak latka lecą.
Na bylinowej pysznogłówki się zestarzały i ledwo co wyszły, masa jeżówek zakończła żywot, nie wiem dlaczego, lilie zgniły, kocimiętki cześciowo wypadły to było trzeba podzielić, rozplenice podobnie oraz padły ostrózki, tych już nie posadzę
Zaczęły, czerwoniaste najpierw. Kwitnienia większości azjatyckich lilii nie zobaczę w tym roku, za tydzień będziemy ostatni raz, jak przyjedziemy na sam koniec czerwca, będzie po ich kwitnieniu.
No w tym roku poskrzypki nie było, więc lilie w 3 sezonie powinny już pokazać ładne kwiaty, uff (za to kupione wiosną cebule lilii raczej nie pokażą nic ciekawego - jakieś zmarnowane rosną i mam wrażenie, że uszkodzone albo porażone czymś)
Malusie hosteczki a kwiaty wypuściły wysokaśne
Rutewka
Rozanne
I Kimono na koniec - coraz bardziej mnie cieszy ta różyczka - przede wszystkim dlatego, że to chyba ona
Mam w stawie zamontowaną fontannę w celu natleniania, fontanna, z krótkimi przerwami pracuje od wiosny do jesieni, a lilia szaleje, w dwa lata zarosła pół oczka
Piwonia przekwitla, hortki ogrodowe beda kwitly kolejny rok
Kwitnie bodziszek i nawet mi sie podoba rozwiniety pak rozy nn albo quenn elizabeth
Zraszacz nadal chodzi. Wczesniej podlalam konewka hortki od stony tarasu - biegalam z konewka do kranu zamiast podciagnac sobie szlauch..? zeszla mi cala torebka magicznej sily. Chyba mam tu 25 sztuk plus ok 5 mniejszych/sadzonek z odlogow albo patyczkow.
Lilie sa cale w pakach. Chyba beda kwitnac zaraz po rozach
Jezowki jeszcze daleko.
Wszystkie zdjęcia są piękne, ale to miejsce jest zachwycające. Nie mogę rozpoznać roślin. Widzę maki i cudowną różę. Co to jest to niebieskie? Czy wiesz, jaka to odmiana róży? Bardzo mi sie ten zestaw podoba.
Na tej części rabaty jest róża Elfie i Charles Austin, rosną tam rozplenice, ostróżki jednoroczne, maki polne, trawka ice dance, sporo czerwonych jeżówek które jeszcze nie kwitną, bez koralowy, jakaś wysoka biała trawa, funkie, lilie, które jeszcze nie kwitną, berberys, miskanty i wiele innych roślin, których nie widać a są tam wciśnięte. Jak widzisz to ogromny kogel mogel
Surfinie dziękują, one wieczorem pachną jak lilie
Szałwia z seslerią duet idealny widziałam u Nawigatorki, Sylii i Lindsay, moje właśnie pochodzą od Lindsay, ale wszystkie mają tę samą odmianę Deep Blue Compacta.
U mnie jeszcze odległości duże pomiędzy nimi , ale celowo po to, żebym co roku nie rozdzielała, mają miejsce niech sobie rosną.