Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

la_estrellita 22:20, 13 cze 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Mylą mi się te wszystkie chabry, ostrożenie, driakwie i inne. Mówisz o tym? Zbiorę nasiona

Tak o tym właśnie. Jak można zebrać nasionka to ja bym chętnie przygarnęła troszku

Też czekam na info o herbatce. Posadziłam w tym roku trochę pomidorów i chciałabym o nie zadbać.
Anabell 22:29, 13 cze 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Migawki z zielnika

Ewo! co to za lilia tyle pąków

Zachwycam się układem wszystkich rabat, doprowadziłaś do perfekcji. Do warzywnika mogę powzdychać ja nie mam.

Pomidory Kmicic też wyprowadziłaś na jeden pęd, w tym roku mam pierwszy raz.
Zana 22:54, 13 cze 2018

Czytam, że roślin na metry sadzisz. No to zazdroszczę, strasznie mi brakuje takiej powierzchni, bo też bym chętnie na metry posadziła.

Widoczki zawsze cudowne u Ciebie.
Gardenarium 00:05, 14 cze 2018

Pszczółko, posiałam różne łąki kwietne uzbierane przez dwa lata. Wschodzą, driakwie do nich dołączyłam, szelężnik i inne kwiatki polne jakie tylko miałam. Od ciebie także rudbekię dużo jej było, będzie mocnym akcentem, choć nie wiem czy do łąki będzie pasowała. Ale niech kwitnie

Instagram Ogrodowiska
paniprzyroda 00:49, 14 cze 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Dla Pani Przyrody 'Open Arms'

Dusza ogrodniczki nakarmiona. Dziękuję.
Pszczelarnia 09:58, 14 cze 2018

tulucy napisał(a)
Poszatkowaną pokrzywą? To pomocne?

Byleby się nie wsiała, trzeba bardzo uważać na nasiona. Pomidory można ściółkować samymi pomidorami (liśćmi z obrywania) ale ja się nie odważyłam.

Ale ściółkowałam szpinakiem wyrośniętym i było OK.

Pszczelarnia 09:58, 14 cze 2018

Gardenarium napisał(a)
Pszczółko, posiałam różne łąki kwietne uzbierane przez dwa lata. Wschodzą, driakwie do nich dołączyłam, szelężnik i inne kwiatki polne jakie tylko miałam. Od ciebie także rudbekię dużo jej było, będzie mocnym akcentem, choć nie wiem czy do łąki będzie pasowała. Ale niech kwitnie

.
Pszczelarnia 09:59, 14 cze 2018

Zana napisał(a)
Czytam, że roślin na metry sadzisz. No to zazdroszczę, strasznie mi brakuje takiej powierzchni, bo też bym chętnie na metry posadziła.

Widoczki zawsze cudowne u Ciebie.

Jeszcze nie alem bliska tego. Szybkość procesu zależy od możliwości podziału danej rośliny.
Pszczelarnia 10:06, 14 cze 2018

Anabell napisał(a)

Haniu, lilii nie pamiętam nazwy, ona rośnie u mnie już 3 sezon (i mam świadomość, że kiedyś, lada moment, trzeba będzie ją odmłodzić). Przy liliach nie zwracam na to uwagi. Odróżniam tylko lilie św. Józefa i królewskie, świętojańskie (martagony) oraz drzewiaste. Posadziłam lilię pumilum - rarytasik ale wyglądają jak jedna wielka porażka, słabe były cebule trzeba czasu - pokażę.

Kmicica mam na pewno w warzywniku, nie w szklarni i ten ma chyba 2 pędy. W warzywniku kilka pomidorów zostawiłam na 2 pędy.

Każdy pomidor miał znacznik ale pomyliłam flamastry, podpisałam niewłaściwym i wszystko się zmyło przy podlewaniu.

Pszczelarnia 10:07, 14 cze 2018

la_estrellita napisał(a)

Tak o tym właśnie. Jak można zebrać nasionka to ja bym chętnie przygarnęła troszku

Też czekam na info o herbatce. Posadziłam w tym roku trochę pomidorów i chciałabym o nie zadbać.

Zrobi się. Żywokost się kisi i będę rozcięczonym podlewała.