Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pod lasem 13:31, 21 paź 2016

Do góry
alis napisał(a)

Też ten dylemat miałam i podpytywałam w obawie, że głupio pytam cebule tulipanów wsadziłam w nadziei, ze zapamiętam gdzie jest co, chociaż patent napisany przez Tosię jest super i chyba zastosuję póki pamiętam gdzie posadziłam cebule.

Cebule czosnków, tych cenniejszych, posadziłam do doniczek a doniczki podpisałam właśnie markerem, zobaczymy czy po roku nie zetrze się napis w ziemi, ot taki eksperyment, może głupi, ale zawsze jest nadzieja, że się uda

Iza, samych szczęśliwości

Alis, dziękuję pięknie za życzenia! Moje czosnki jeszcze nie wsadzone buuu, muszę się w końcu za nie zabrać...

ren133 napisał(a)
Iza Czytam, ze planujesz zieloną hakone ... gdybyś znalazła jakieś fajne źródło daj znać plisss ... w tym sezonie miałam problem ze znalezieniem ...

Wszyskiego naj ... w aktualnej sytuacji dużo siły perswazji Ci życzę

Hej kochana Dziękuję za życzenia, oj przydałaby się ta siła haha Ale nic to, mieć na co czekać też nie jest takie złe
W tym sezonie zieloną kupowałam u mnie stacjonarnie, jak namierzę dobre źródło wysyłkowe to dam znać, jasne

malgol napisał(a)

Iza, czy tobie zimuje Bronz Form? Ja pierwszy raz zaryzykowałam i kupiłam i nie wiem co zima im zrobić żeby przetrwały?

Gosia, w poprzednim sezonie miałam dwie sztuki i obie nie tyle zmarzły co wygniły Ku mojemu zdziwieniu zdążyły się jednak wysiać, znalazłam kilka sztuk potomstwa latem, a jedną wczoraj. W tym sezonie nakupowałam jej sporo (uwielbiam ją po prostu!) i wolałabym, żeby przetrwała... No zobaczymy. Ja się nie certolę z roślinami, nie okrywam, nie kopczykuję, jak nie dają rady to trudno. Straty póki co mam minimalne.

ZieloneWrota napisał(a)
Wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich małych i dużych marzeń, pozdrawiam i podglądam

Pięknie dziękuję, podglądaj do woli!

bql3 napisał(a)
witam,
Ciurkiem parę stronek pisania na wątku ... a czy ja tak nie skromnie mogę poprosić Ciebie o parę fotek z przebarwiającymi się twoimi klonami?
Będę wdzieczny

pozdrawiam Jan

Janie, miło Cię widzieć! Zgodnie z życzeniem, fotki Niestety jest szaro-buro, więc trochę kiepskie...

Bloodgood nie tyle się przebarwia, co ożywia.

Mój ulubiony czerwony klon Fireglow. Ten ma żywy kolor cały sezon.

Orange Dream się ociąga, trochę górne pędy wyzłocił. W tle pomarańczowa żaróweczka - Shirasawanum Aureum

Pierwszy Sango Kaku jak kurczaczek. Niezawodny jest. Drugi się ociąga, ale liczę na niego.

Jordan ma najciemniej, ale nabiera rumieńców.

Gatunek wciąż zielony. Podobnie jak jego sąsiad miłorząb

Klon strzępiastokory zaczyna.

I kilka takietamów.

Pszczelarnia 13:26, 21 paź 2016

Do góry
Zapomniałam już, że ja też cisy sadziłam w zawieję marcową ale jednak marzec to był. Graby zaś 9 stycznia w marznącym deszczu. Jedną rabatę robiłam na poczatku marca i ciężko się kopało (używałam tak czy siak kilofka, bo szczątki asfaltu były zakopane), dopiero potem się zorientowałam, że ziemia głębiej zamarznięta jest.

Żywopłot z buków niedawno u Siostry o 22.00 skończyłam przy halogenach. Jak mus to mus, a jak mus jest frajdą i da pożądany efekt to nie taki straszny.

Miło się wspomnienia snują jak ta mgła i dym:

Kamienny ogród patykiem malowany 13:25, 21 paź 2016

Do góry
Po - Azaliowa się jeszcze powiększyła

I jeszcze się powiększyła

A pod płotem

Na wprost smutnawo - jeszcze

I tyle

Ogródek z futrzakami i kamieniami 13:21, 21 paź 2016

Do góry
Ewuś róże już rosną.Dziękuję
moj Pomponella dla Ciebie
Kamienny ogród patykiem malowany 13:21, 21 paź 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Obiecywałam nową rabatkę

Proszę się nie śmiać....

Najpierw jak to ja - rysuneczek, żeby wszyscy wiedzieli co autor miał na myśli.

Dodatków nie uwzględniałam, żeby nie naćkać za bardzo.
Roślinki są jeszcze malusie, więc sporo wypełniaczy upchnęłam - z czasem będzie ich pewnie mniej.
Od lewej parząc - za hortką jest poletko jeżówkowo - czosnkowe (główkowate), przed żurawki
Za Phantomem są duże czochy, a za silverką znów jeżówki (za rok pewnie do przeniesienia na nową rabatę).

Przyjęłam szerokości i wielkości roślin jakie znalazłam w necie i tak mi wyszło - na razie pustawo - zastanawiam się dlaczego inni sadzą miskanty tak blisko czegoś - może o czymś nie wiem?

Jak dla mnie zestaw roślin jest właściwy. Tylko te czochy i jeżówki bym przeniosła przed hortki bo za dwa sezony hortki je przerosną.
Borówcowy raj 13:21, 21 paź 2016

Do góry
Borbetka napisał(a)
Fotka jedna. Posadziłam Imperatę za domem. Za nią jest zawilec z białymi kwiatami, a między drzewami hortensja. Już za rok powinno być fajnie.

Tak jest teraz:

A tak pewnie za rok, trawa dosiana, nie wzeszła bo zimno:

Moniko wygląda na to, że ta rabata za rok będzie wyglądać pięknie
Czerwień Imperaty na tle białych zawilców i krzaków hortensji - extra!!!
Kamienny ogród patykiem malowany 13:18, 21 paź 2016

Do góry
Przed - był mech przy płocie i w rogu ogródek zjedzony przez świerki - po wykopaliskach został się dereń, ale tylko na chwilę.
Wszystko trzeba było podnieść do góry, bo plątanina korzeni jest pod spodem.
Kamień - azaliowa obok jest z otoczaka- więc pociągnęłam go dalej, będę myśleć jak go trochę ukryć.

W między czasie M kupił mi rh (raz się tak rzucił - szok) i musiałam gdzieś posadzić. Słońce je przysmażyło i szybko musiałam z nimi uciekać.

Azaliowa pozostała jeszcze po pierwszym ogródku - wklejałam go gdzieś na pierwszych stronach. Trawnik zaczął znikać.

Moje małe królestwo 13:17, 21 paź 2016

Do góry
W ogrodzie zamieszkało 11 nowych róż Ewuś dziękuję

2 Dieter muller
2 Novalisy
2 Artemisy
1 Louise Odier
1 Pilgrim
1 William & Catherin
1 Ascot
1 lacre

powstaje nowa rabata na której już zamieszkały róże białe i różowe
ma być w kolorach bieli, różu i niebieskiego ciekawe czy starczy mi konsekwencji

na wiosnę będę robiła nasadzenia
i taki jesienny widoczek

mam jeszcze sporo darni do zerwania i cebule do posadzenia oby tylko pogoda pozwoliła na prace w ogrodzie
Anna i Ogród 13:14, 21 paź 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Mój wianek jesienny zrobiłam taki

Powieszony według wskazówek ogrodowiskowej forumowiczki.

I tak trochę na Halloween
[/quote

Bardzo ładny wianek,a kolor wstążki dodaje całości energii!!!
Dodam, że pięknie komponuje się z ozdobami z dyni
Pozdrawiam
Nasz przydomowy ogródek 13:13, 21 paź 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
[img

Jesienny ogród, jak z bajki...pięknie )
Kamienny ogród patykiem malowany 13:11, 21 paź 2016

Do góry
Obiecywałam nową rabatkę

Proszę się nie śmiać....

Najpierw jak to ja - rysuneczek, żeby wszyscy wiedzieli co autor miał na myśli.

Dodatków nie uwzględniałam, żeby nie naćkać za bardzo.
Roślinki są jeszcze malusie, więc sporo wypełniaczy upchnęłam - z czasem będzie ich pewnie mniej.
Od lewej parząc - za hortką jest poletko jeżówkowo - czosnkowe (główkowate), przed żurawki
Za Phantomem są duże czochy, a za silverką znów jeżówki (za rok pewnie do przeniesienia na nową rabatę).

Przyjęłam szerokości i wielkości roślin jakie znalazłam w necie i tak mi wyszło - na razie pustawo - zastanawiam się dlaczego inni sadzą miskanty tak blisko czegoś - może o czymś nie wiem?

W kamiennym kręgu od początku 13:04, 21 paź 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Ogniście

Aneczko jest ogniście i piękniście
Borówcowy raj 12:55, 21 paź 2016

Do góry
Fotka jedna. Posadziłam Imperatę za domem. Za nią jest zawilec z białymi kwiatami, a między drzewami hortensja. Już za rok powinno być fajnie.

Tak jest teraz:

A tak pewnie za rok, trawa dosiana, nie wzeszła bo zimno:

Moja bajka 12:53, 21 paź 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
magnolia zaczyna świecić

Kasiek uroczo jest
Działeczka Asi :) 12:48, 21 paź 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Dziewczyny, coś Wam pokażę... tylko się nie śmiejcie

Oto, co znalazłam Toszko!!!!! wykrakałaś

Schowałam te cebulki w domu w szafie męża. A że do jego szafy nie zaglądam, zapomniałam o tych cebulach. Część cebul było na działce. W niedzielę jak sadziłam, to jeszcze pomyślałam, że wcale ich tak dużo nie mam, jak mi się wydawało
Dzisiaj czegoś szukałam, zaglądam do szafy męża a tam moje cebule
Na działce miałam jedną turę zakupów i dziwiłam się, że tak dużo mam białych tulipanów a fioletowych tak mało
Nigdy bym siebie o to nie podejrzewała, no ale cóż starość nie radość
Skleroza nie boli
Dobrze, że je teraz znalazłam a nie na wiosnę hehehehe...

Ja wiosną znalazłam w garażu całe wiadro, już kiełkujących. Też skleroza.
Ogród tworzony z pasją 12:46, 21 paź 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

Widoki śliczne
Pozdrawiam.
W kamiennym kręgu od początku 12:44, 21 paź 2016

Do góry
Za płotem

W kamiennym kręgu od początku 12:43, 21 paź 2016

Do góry
Z motyką na słońce 12:42, 21 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Aniu, obiecane zdjęcie alibicji. Nie przyrosła w tym roku, za dużo cienia miała. Jak zobaczysz, usunę. Takie teraz ma barwy:

Gosiu, nie usuwaj fotek Moje gałązki były zielone...ja myślałam, że ablicja czekoladowa przebarwia się na jesień tylko...powinna być cały czas bordowa (brązowa)?

Dziękuję za fatygę i cyknięcie fotek
W kamiennym kręgu od początku 12:42, 21 paź 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies