Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

margaretka3 12:40, 21 paź 2016

Trzeba sie wziąć w garść, masz rację. I wezmę z Ciebie przykład, choć w zawieję to ja żywopłot sadziłam w tamtym roku. Całe mnóstwo sadzenia jeszcze przede mną tej jesieni.
Pszczelarnia 13:26, 21 paź 2016

Zapomniałam już, że ja też cisy sadziłam w zawieję marcową ale jednak marzec to był. Graby zaś 9 stycznia w marznącym deszczu. Jedną rabatę robiłam na poczatku marca i ciężko się kopało (używałam tak czy siak kilofka, bo szczątki asfaltu były zakopane), dopiero potem się zorientowałam, że ziemia głębiej zamarznięta jest.

Żywopłot z buków niedawno u Siostry o 22.00 skończyłam przy halogenach. Jak mus to mus, a jak mus jest frajdą i da pożądany efekt to nie taki straszny.

Miło się wspomnienia snują jak ta mgła i dym:

Bogdzia 21:00, 21 paź 2016

Piekne masz jeszcze hortki u mnie całkiem zbrązowiały. Piękne widoki.
Tess 21:36, 21 paź 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Głupio się przyznać ale ... nie ma niepogody (poza zawieją śnieżną i mocną ulewą), która by mnie odstraszyła od pracy w ogrodzie. Ponieważ czasu na pracę w nim jest zbyt mało.

Dlaczego głupio? Przecież to nie wstyd, być pracowitym i wytrwałym.
U mnie dzisiaj jednak lało jak z cebra i ziąb był okrutny, robić się nie dało.
A roboty jeszcze tak wiele, a czasu już tak mało...

Złoto ogrodnika masz pierwszej kategorii
Szarobialy 22:01, 21 paź 2016

Ewo czy to z żółtymi owocami to jest to , co myślę, że to jest ?
Szarobialy 22:02, 21 paź 2016

Rajska?
Basilikum 14:04, 22 paź 2016

pieknie jak zwykle
nowy kompostownik musze tez zrobic. Podpatrzylam u Ciebie palety, chyba tez jakies u siebie znajde, musze sie rozejrzec
Wendy79 18:03, 22 paź 2016

Ewo, jaki cudny kompost. Mniami, ja dopiero w tym roku dochowałam się troszkę swojego, ale robię chyba jakiś błąd, bo u mnie pełno obleśnych pędraków i musowo eM przesiewa. Szukam też fajnego przesiewacza.
Ja też w ogrodzie, czy siąpi, czy wieje, bo mało czasu. Dzisiaj akurat pięknie było i w trakcie pracy w warzywnym, podjęłam decyzję do wykończenia lewej jego granicy. Rajskie jabłonki będą w szpalerze. Muszę koniecznie poczytać więcej o takim prowadzeniu ich... A teraz opatulona kocem siedzę i planuję warzywny na przyszły sezon
AgataP 19:24, 22 paź 2016

Wendy79 napisał(a)
Ewo, jaki cudny kompost. Mniami, ja dopiero w tym roku dochowałam się troszkę swojego, ale robię chyba jakiś błąd, bo u mnie pełno obleśnych pędraków i musowo eM przesiewa. Szukam też fajnego przesiewacza.
Ja też w ogrodzie, czy siąpi, czy wieje, bo mało czasu. Dzisiaj akurat pięknie było i w trakcie pracy w warzywnym, podjęłam decyzję do wykończenia lewej jego granicy. Rajskie jabłonki będą w szpalerze. Muszę koniecznie poczytać więcej o takim prowadzeniu ich... A teraz opatulona kocem siedzę i planuję warzywny na przyszły sezon

A to nie grusza Chanticleer na zdjęciu u Pszczółki?? Też mi się podobają, zwłaszcza czerwone przebarwienie i żółte owocki
lojalna_ 20:47, 22 paź 2016

To fakt czasu na ogrod mało wiec wyboru nam niepokojona nawet nie daje. Wszyscy mamy chyba swoje "cisy " ja mam tez swoje sadzenie w deszczu i lampie pamietam zreszta teraz miło sie wspomina. Pamietam tez Twoje marcowe cisy /)))))