Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Z motyką na słońce

Z motyką na słońce

Constans 12:34, 21 paź 2016

natka098 napisał(a)
Nett nie martw się dziś do mnie dotarł dereń bezlistny i wygląda blizniaczo podobnie do twej roslinki.

Natalka, ja myślę, że to wina okresu w jakim kupiłyśmy drzewka. Raczej nie sprzyja roślinkom. Mam nadzieję, że przeżyją - i Twoja i moja
margaretka3 12:37, 21 paź 2016

Aniu, obiecane zdjęcie alibicji. Nie przyrosła w tym roku, za dużo cienia miała. Jak zobaczysz, usunę. Takie teraz ma barwy:
Constans 12:42, 21 paź 2016

margaretka3 napisał(a)
Aniu, obiecane zdjęcie alibicji. Nie przyrosła w tym roku, za dużo cienia miała. Jak zobaczysz, usunę. Takie teraz ma barwy:

Gosiu, nie usuwaj fotek Moje gałązki były zielone...ja myślałam, że ablicja czekoladowa przebarwia się na jesień tylko...powinna być cały czas bordowa (brązowa)?

Dziękuję za fatygę i cyknięcie fotek
margaretka3 12:46, 21 paź 2016

Aniu, pisałam, że ja mam tę zwykłą zieloną, czekoladową ma Irenka z Miłkowa. Zapytaj ją, jak się u niej przebarwia.
Mnie Twoja właśnie na zielona wygląda, nie tę odmianową.
margaretka3 12:48, 21 paź 2016

Tak zielone liście to moja miała, jak ją w domu próbowałam uprawiać. I też ciągle jej liście usychały i opadały. Oni chyba ją tak samo traktowali. Nie umiałam sie z moją alibicją dogadać, więc wysadziłam ją do gruntu i tam jakoś sobie rośnie.
Constans 12:54, 21 paź 2016

margaretka3 napisał(a)
Tak zielone liście to moja miała, jak ją w domu próbowałam uprawiać. I też ciągle jej liście usychały i opadały. Oni chyba ją tak samo traktowali. Nie umiałam sie z moją alibicją dogadać, więc wysadziłam ją do gruntu i tam jakoś sobie rośnie.

Gosiu ja niestety do gruntu nie mogę, bo prace działkowe w polu Teren jeszcze nie przygotowany, domko-altanka tylko na rysunku - a nie chciałabym najpierw sadzić, a później gruzem uraczyć. Na razie niech sobie w domku podrośnie (o ile podrośnie) Jeśli nie przysłali mi czekoladowej to trudno, już teraz nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Jedyna nauczka - już nigdy nie zamówię żadnej roślinki internetowo, czy też z jakiegoś domu wysyłkowego
dominika_ 13:58, 21 paź 2016

Nie no Aniu, nie skreślaj od razu wszystkich sprzedawców internetowych Korzystaj ze sprawdzonych źródeł Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie część roślin była dostępna tylko drogą internetową.
Constans 19:04, 21 paź 2016

dominika_ napisał(a)
Nie no Aniu, nie skreślaj od razu wszystkich sprzedawców internetowych Korzystaj ze sprawdzonych źródeł Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie część roślin była dostępna tylko drogą internetową.

Dominiko, ja na razie staram się nie wkręcać w roślinkowe zakupy (czuję, że przepadnę) chyba za rok się zacznie a do tego czasu - mam nadzieję - nauczę się od Was wielu rzeczy
asiak 19:35, 21 paź 2016

Dominika ma rację Ja bym nie ufała firmom wysyłkowym "kup to, a dostaniesz w prezencie to"
Z pewnością jest wiele szkółek, które są warte polecenia. Ja sama zamawiałam hortensje przez internet, bo na miejscu nie mogłam dostać
Constans 10:03, 25 paź 2016

asiak napisał(a)
Dominika ma rację Ja bym nie ufała firmom wysyłkowym "kup to, a dostaniesz w prezencie to"
Z pewnością jest wiele szkółek, które są warte polecenia. Ja sama zamawiałam hortensje przez internet, bo na miejscu nie mogłam dostać

Asiu, już po ptokach Zamówiłam i przysłali co przysłali. Teraz zanim zmówię, Was się podpytam o szkółki