Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 13:18, 21 paź 2016

Przed - był mech przy płocie i w rogu ogródek zjedzony przez świerki - po wykopaliskach został się dereń, ale tylko na chwilę.
Wszystko trzeba było podnieść do góry, bo plątanina korzeni jest pod spodem.
Kamień - azaliowa obok jest z otoczaka- więc pociągnęłam go dalej, będę myśleć jak go trochę ukryć.

W między czasie M kupił mi rh (raz się tak rzucił - szok) i musiałam gdzieś posadzić. Słońce je przysmażyło i szybko musiałam z nimi uciekać.

Azaliowa pozostała jeszcze po pierwszym ogródku - wklejałam go gdzieś na pierwszych stronach. Trawnik zaczął znikać.

Makao_J 13:21, 21 paź 2016

Sylvana napisał(a)
Obiecywałam nową rabatkę

Proszę się nie śmiać....

Najpierw jak to ja - rysuneczek, żeby wszyscy wiedzieli co autor miał na myśli.

Dodatków nie uwzględniałam, żeby nie naćkać za bardzo.
Roślinki są jeszcze malusie, więc sporo wypełniaczy upchnęłam - z czasem będzie ich pewnie mniej.
Od lewej parząc - za hortką jest poletko jeżówkowo - czosnkowe (główkowate), przed żurawki
Za Phantomem są duże czochy, a za silverką znów jeżówki (za rok pewnie do przeniesienia na nową rabatę).

Przyjęłam szerokości i wielkości roślin jakie znalazłam w necie i tak mi wyszło - na razie pustawo - zastanawiam się dlaczego inni sadzą miskanty tak blisko czegoś - może o czymś nie wiem?

Jak dla mnie zestaw roślin jest właściwy. Tylko te czochy i jeżówki bym przeniosła przed hortki bo za dwa sezony hortki je przerosną.
Sylvana 13:25, 21 paź 2016

Po - Azaliowa się jeszcze powiększyła

I jeszcze się powiększyła

A pod płotem

Na wprost smutnawo - jeszcze

I tyle

Sylvana 13:27, 21 paź 2016

Makao_J napisał(a)

Jak dla mnie zestaw roślin jest właściwy. Tylko te czochy i jeżówki bym przeniosła przed hortki bo za dwa sezony hortki je przerosną.

Wiem, bo one są na jeden sezon tylko - dodatki będę wymieniać....gaura będzie sobie np. zza hortek wystawać.
Sylvana 13:30, 21 paź 2016

AsiaK_Z napisał(a)

.... Nurek?

Pachniałam chyba gorzej
Nikomu nie życzę.

AsiaK_Z napisał(a)

Ale przecież dużo padało, a w deszczu nie uchodzi pracować dla przyjemności

Walczę teraz ze ścieżką pod drzewami, nie pada na mnie - przynajmniej nie tak bardzo

GorAna 13:43, 21 paź 2016

Czytam o rozterkach ogrodniczki
Ja na miejscu oczka wodnego ułożyłam kamienny krąg....nie chciało mi się rozbijać betonu
Pozdrawiam
Dominika11 13:45, 21 paź 2016

Sylwia naprawde podziwiam cię kochana - masz wielki zapał i siłę
Sylvana 13:48, 21 paź 2016

GorAna napisał(a)
Czytam o rozterkach ogrodniczki
Ja na miejscu oczka wodnego ułożyłam kamienny krąg....nie chciało mi się rozbijać betonu
Pozdrawiam

U Ciebie to wszystko pasuje do siebie i nawet bym się nie domyśliła, że coś tam maskowałaś.
Ja potrzebuję kamieni ze ścianek do nowych pomysłów, poza tym mam plan na coś kolorowego w tym miejscu bo mi bardzo kolorów brakuje - wszędzie drzewa i drzewa...
Sylvana 13:50, 21 paź 2016

Dominika11 napisał(a)
Sylwia naprawde podziwiam cię kochana - masz wielki zapał i siłę

Oby mi tak zostało do przyszłego sezonu....bo już w tym się raczej ze wszystkim nie wyrobię
Dominika11 13:50, 21 paź 2016

Sylvana napisał(a)
Obiecywałam nową rabatkę

Proszę się nie śmiać....

Najpierw jak to ja - rysuneczek, żeby wszyscy wiedzieli co autor miał na myśli.

Dodatków nie uwzględniałam, żeby nie naćkać za bardzo.
Roślinki są jeszcze malusie, więc sporo wypełniaczy upchnęłam - z czasem będzie ich pewnie mniej.
Od lewej parząc - za hortką jest poletko jeżówkowo - czosnkowe (główkowate), przed żurawki
Za Phantomem są duże czochy, a za silverką znów jeżówki (za rok pewnie do przeniesienia na nową rabatę).

Przyjęłam szerokości i wielkości roślin jakie znalazłam w necie i tak mi wyszło - na razie pustawo - zastanawiam się dlaczego inni sadzą miskanty tak blisko czegoś - może o czymś nie wiem?

jak dla mnie okey ale jak pisze Ania wysuń wsio przed hortki, bo je przerosną z czasem